Isztriai kiruccanás Pünkösd idején

Értékelés: 3/5

Horvátország, Pula

Utazásleírás >

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Isztriai kiruccanás Pünkösd idején

Időpont ID száma: Megnézem

Fekvése

Fantasztikus pünkösdi hosszú hétvége az Isztrián! Megcsodáljunk az Isztria kincseit, mint Rovinj, Motovun, Porec, Pula, sőt még a Brijuni Nemzeti parkot is felfedezhetjük! Tengerparti szállodánk előtt a bátrabbak még a tengerben is megmártózhatnak!

Utazás: komfortos autóbusszal. Nincs éjszakai utazás.

Szállás: Pula Hotel Pula 3*. Szoba: 2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba hajszárítóval, TV, ingyenes WiFi, klíma. Erkélyes szobák felár ellenében foglalhatóak (korlátozott számban) némelyik tenger vagy park felőli, ám a magas fáktól nem látszik a tenger. Szálloda nyitott édesvizú medencéje és fitness terme díjmentesen használható. Szálloda kb. 3 km-re található Pula óvárosától.

Ellátás: 3 svédasztalos reggeli, felár ellenében vacsora (ajánlott). A svédasztalos vacsorához ital is tartozik (korlátlan csapolt: bor, víz, sör, üdítő).

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (BOK Sportcsarnok vagy BAH-csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Időpontok 2023: május 26-29. BETELT!
Program:
1. nap: Labin, Pula
Indulás reggel 06.00 órakor. Délutáni órákban Labinba, a csodás kis óvárosba, mely 300 m magasan, a hegyháton fekszik. Csodás kilátás nyílik a Kvarner öbölre, Rabac és Cres sziget panorámája tárul elénk. Rövid séta után folytatjuk utunkat Pula város felé. Felkeressük kikötőjét és a római korból maradt műemlékeit, melyek közül a legismertebbek közé tartozik a lenyűgöző amfiteátrum, a római Colosseum "ikertestvére". Gyalogos városnézés alatt megismerjük a város minden kincsét. Városnézés után, akinek kedve van, egyénileg felderítheti belülről is a pulai Arénát (belépő ellenében). Szállás foglalás.

2. nap: Brijuni-szigetek Nemzeti park, Vodnjan és az Isztriai múmiák
A mai napon, akinek kedve van megnézni a Brijuni sziget csoport legnagyobb szigetét, Veli Brijun, tartson velünk fakultatív programunkon. A délelőtti órákban buszunkkal elmegyünk Fazana kikötőig, ahol hajóra szállunk, mely átvisz minket a szigetre. Itt folytatjuk utunkat a turista kis vonaton és teljesen átadhatjuk magunkat a természet és a festői szépségű látványnak, miközben fantasztikus képeket készíthetünk a IV. századbeli olívafákról, a római villa és kikötő romjairól, mely még az I. századból maradt ránk, de egy kis szafari park is megtekinthető. Itt volt Tito magánrezidenciája, ahol több száz államfő és filmcsillag is megfordult, ami megtekinthető egy fotókiállításon. Mindez nem mindennapi látvány, érdemes megnézni. Visszatérve a szárazföldre Vodnjan városát keressük fel, mely város lépten-nyomon a múlt emlékeit visszhangozza; minden út rejteget egy-egy gótikus, reneszánsz, vagy barokk stílusú építményt, templomot, városi palotát. Lenyűgöző a Szent Balázs plébániatemplom, melynek harangtornya a legmagasabb harangtorony Isztriában, s különlegességét tovább fokozza a szentek mumifikálódott maradványainak, valamint a legnagyobb művészeti értéket képviselő ereklyék gyűjteménye (belépős). Részvételi díj (Nemzeti park belépőjeggyel): 35 EUR/felnőtt; 20 EUR / gyermek 18 évig.
Visszatérve a szállásra marad idő még egy kis lazításra a szálloda előtti strandon, vagy besétálhat a Pula központjában.

3. nap: Rovinj, Lim fjord, Isztriai ízek kóstolója, Bale
Fakultatív kirándulásunkat az Isztria gyöngyszeménél kezdjük: Rovinj-ban, melyet joggal nevezhetünk „észak Dubrovnikjának” is, ahol megismerjük a város szűk utcáit, melyek a hegyre kapaszkodva viszik fel a látogatót a Szt.Eufemia templomig. Óvárosát már a VII. században megerősítették városfalakkal és 7 ajtóval, melyek közül három a mai napig megmaradt és őrzi ősi titkait. Szabadidőt követően tovább megyünk, hogy megtekinthessük a Lim fjord szépséges látványát. Majd az Isztria belseje felé veszünk irányt, melyet a horvát Toszkánának is hívnak, a táj szépsége miatt. Itt egy helyi jellegzetes konobában megkóstoljuk a helyi specialitásokat. Felfrissülve az isztriai hagyományok és szokások városkáját keresünk me, Bale-t. Felejthetetlen élményekkel telve térünk vissza a szálláshelyre. Vacsora előtt még kiülhetünk a tengerpartra hallgatni a kék Adria morajlását. Részvételi díj: 25 EUR/felnőtt, 20 EUR/gyermek 18 évig.

4. nap: Porec, Motovun
Ízletes reggeli után elbúcsúzunk a szállodától és festői Porec-be utazunk. Városnézés alatt megismerkedünk a város kincseivel. Ez az a város, melynek építészetén minden uralkodó nyomott hagyott, így váltakoznak a római kori tornyok, a velencei időkből származó gyönyörű stílusú paloták (pl. Zuccato palota) és a tágas, rendezett terek. A szabad idő során mindenki kedve szerint megnézheti az Euphrasius bazilikát (belépőjegy ellenében), a bizánci műemlék együttessel és a gyönyörű mozaikkal. Majd irány az Isztria belsejében található, dombtetőn tündöklő Motovun városkával ismerkedünk. Ez a gazdag múltú kisváros, ahol minden kő a saját történetét meséli, már régóta igen attraktív és kedvelt turisztikai célpont. Vastag középkori falai körülölelik ezt a kis városkát. Visszaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

x

Ártáblázat

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki!
Euróban történő fizetési igényét kérjük előre jelezni.

Reggeli / fő 05.26 - 05.29.
Felnőtt 89 900 Ft (230 Eur)
Egyágyas felár 32 500 Ft (85 Eur)
18 évig 2. ágyon 84 900 (215 Eur)
18 évig 3. ágyon (két felnőtt mellett) 84 900 (215 Eur)

Figyelem! Társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában.

Egyágyas, társítható és erkélyes szoba elfogyott!

Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 12 év felett: 15 EUR/fő.

3 vacsora (svédasztalos, korlátlan csapolt italokkal): 12.900 Ft/fő (35 Eur/fő).
Erkély felár: 9 900 Ft/fő (25 Eur/fő)

Fakultatív programok:
Brijuni Nemzeti Park és Vodnjan (Nemzeti Park belépővel):
35 EUR/felnőtt, 20 EUR/gyermek 18 évig.
Rovinj, Lim fjord, Isztriai ízek kóstolója, Bale:
25 EUR/felnőtt, 20 EUR/gyermek 18 évig.

Belépők a helyszínen: kb. 40 EUR/ fő. (Poreci bazilika, Pulai Amfiteátrum, Vodnjan templom, stb.. de nem kötelező)

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, programokat, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját, útlemondási díjat (2,5%), üdülőhelyi és regisztrációs díjat, fakultatív programot, belépőket, valamint a felárakat.


Összes időpont

Leírás

Annak bizonyítékai, hogy a város lakott, hosszú évezredekre nyúlnak vissza. Az 1.században a rómaiak itt kolóniát alapítottak Colonia Pietas Iulia Pola néven és éppen ez az esemény járult hozzá a sok műemlék építéséhez, mint pl. az amfiteáter, a Herkules-kapu vagy a Sergius család diadalíve. Idővel és olasz befolyásra, amelynek Pula is része lett, változott a lakosság összetétele is.Amikor Pulát Jugoszláviához csatolták, a népesség többsége olaszul beszélt és még ma is megértetjük magunkat, ha olaszul szólalunk meg.

Pula jelenleg Isztria legnagyobb városa és egyben fontos központja. A turizmus szempontjából nagyon magasan áll a közkedveltségi listán, főleg azon turisták számára, akiket érdekelnek a sport-, illetve kulturális események.

Ha éppen itt szeretnének tölteni a kirándulást, ne feledkezzenek meg ellátogatni a híres amfiteáterbe, amely az 1.századból származik és egyben Európa 5.l egjobb állapotban fennmaradt amfiteátere. Virágzása idején 23.000 ember befogadásásra volt képes. Ma különböző fesztiválok és szórakoztató programok helyszínéül szolgál.