Zágráb, Szállás nélkül

Horvátország, Zágráb

Utazásleírás >

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Zágráb, Szállás nélkül

Időpont ID száma: Megnézem

Fekvése

Az utazási csomag nem tartalmaz szállást.

Leírás

Indulás Budapestről reggel 06:30 órakor. Találkozó 06:15-kor a Népligetben, a Hell Miksa sétánynál Elnök utcával szemben. Délelőtt Varasdon megtekintjük a 14. századból származó felújított várat, majd az óvárosban körülnézünk a hangulatos házak, paloták között.

Innen folytatjuk utunkat Zágrábba. A sok magyar emlékkel rendelkező városban otthon érezzük majd magunkat. Kellemes sétát teszünk a belvárosban, valamint a Káptalan-dombon, ahol meglátogatjuk a Szent István tiszteletére I. László királyunk által építtetett templomot.

Ezután szabad program következik: elvegyülhetünk az adventi forgatagban a Jelasic téren vagy a sétálóutcában. Zágráb színes piaci bódéiban helyi kézművesek, kínálják portékáikat. A kínálatban többek között dísztárgyak, gyertyák, kerámiák, ékszerek, gyapjú sálak és sapkák, játékok sokasága és még sok más termék szerepel. Az egyik legnépszerűbb szuvenír Horvátország északi részéről, amely egész évben kapható, a kézzel faragott fából készült játékok a Hrvatsko Zagorje régióból.

Egy másik említésre méltó szuvenír a 13. századból származó Licitar, a mindenütt jelenlévő piros, szív alakú mézeskalács süti, mely rajta van az emberiség szellemi örökségének UNESCO listáján.

A központban korcsolyapálya is várja a vendégeket.

Az egész városban sok helyen megízlelhetjük a helyi specialitásokat, a káposztás tésztát, a különféle ízesítésű forralt borokat, puncsokat, édességeket. Helyi specialitások pl. a Sarma (darált hússal, rizzsel és fűszerekkel töltött káposztalevelek, amelyeket paradicsomszószban vagy húslevesben párolnak), a Kobasice (házi sertéskolbász), a Štrukli (túróval és tejföllel töltött, sült tészta tekercs) és a Fritule (porcukorral meghintett, kis sült tésztagolyók, tetejükön csokoládéval vagy karamellel). Az ételeket leöblíthetjük a Kuhano Vinoval, azaz forralt borral. Horvátország népszerű itala, a rakija, egyfajta pálinka, mely felmelegíti testünket.

A központban hatalmas adventi koszorú, Mikulás idézi meg még inkább a téli hangulatot.

Hazaindulás a késő délutáni órákban. Érkezés Budapestre 22-23 óra körül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az étkezést és a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Pénzügy:

 • Városbelépő és parkolási díj: 5 Euro/fő

Ezen összegeket az idegenvezető szedi be a buszon. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).
Étkezésre és az ajándéktárgyak vásárlására szánt összeget euróban legyenek kedvesek hozni, mert az utazás folyamán pénzváltásra nincs lehetőség.

A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.

A programok időrendi sorrendje változhat.

Minimális utaslétszám: 35 fő

Biztosítás: ajánlott. Ezt irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

További felszállási lehetőségek:

 • M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (tervezett indulási idő + kb. 20 perc)
 • M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (tervezett indulási idő + kb. 40 perc)
 • M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (tervezett indulási idő + kb. 55 perc)
 • M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő (tervezett indulási idő + kb. 70 perc)
 • M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő (tervezett indulási idő + kb. 80 perc)
 • M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (tervezett indulási idő + kb. 100 perc)
 • 2023.07.20-tól átmenetileg a felszállási hely nem vehető igénybe! - M7-es autópálya, Keresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (tervezett indulási idő + kb. 120 perc)
 • M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (tervezett indulási idő + kb. 140 perc)

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor. Csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra! Az autóbusz mindig a menetiránynak megfelelő oldalon áll meg.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

 • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
 • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.


Összes időpont