Seychelle-szigetek Seychelle-szigetek

 • Érdekes helyek

  Alphonse

  A trópusi szigetet gyönyörű korallzátony övezi, az itt található lagúnát a teknősök is gyakran felkeresik.

  Bird Island

  Bird Island szigete a világ legnagyobb teknősfajának-az Esmeralda nemzetség hím teknőseinek ad otthont. A rezervátumban a költöző madarak is gyakran keresnek búvóhelyet.

  Cerf

  Cerf szigete kitűnő hely a búvárkodásra. Az itt található St. Anne Marine National Park területén több mint 150 halfaj él. Szépségükben azonban csak az emlékeinkben keresgélve, vagy a fényképeken gyönyörködhetünk, a halászat és a kagylógyűjtés szigorúan tilos.

  Cousin

  Cousin szigete 1968 óta természetvédelmi rezervátum, ahol a legveszélyeztetettebb madárfajok élnek. A rezervátum látogatása csak bizonyos napokon engedélyezett.

  Curieuse

  A sziget az itt található vörös talajról kapta a nevét. A Marina Nemzeti Park részét képezi, tehát védett terület, erre a  helyi lakosok is nagy figyelmet fordítanak. Régebben óriásteknősök éltek itt. A szigeten még ma is láthatjuk a leprás betegek elkülönítésére szolgáló falak maradványait.

  Denis

  Szinte az egész szigetet fehér homok borítja, délnyugati partszakaszán korallzátony húzódik. A trópusok harmonikus idilljét a pálmaligetek felett elsuhanó szellő teszi még tökéletesebbé, a sűrű pálmaligetek vonulatát csak a helikopter számára kialakított zöld leszállópálya helye bontja meg. A sziget főként az búvárkodást imádók körében igen kedvelt.

  Desroches

  A sziget csodás korallzátonyai és lagúnái révén ismert. Közelében több hajóroncs is található, ami igen értékessé teszi a helyet a búvárok számára. A buja trópusi vegetáció és a ritka madarak már- már természetesnek számítanak a szigeten.

  Frégaté

  Frégaté a legizoláltabb sziget a Seychelle-szigetek közül, mindmáig megőrizte egyedi jellegzetességét, a kalózok és a kincsvadászok korának hangulatát. A szigeten különleges növények találhatók, ilyen a majomkenyérfa és a mandulafa. A helyi fauna legjellegzetesebb képviselője az óriás szarvasbogár, amelyet ekkora méretben sehol máshol a világon nem láthatunk. Az itt található Anse Victorin-part a Seychelle-szigetek legszebb partszakaszának számít.

  Mahé

  Mahé szigete a szigetcsoport tagjai közül a legnagyobb. A szigeten fekszik a főváros, Victoria, amely mintegy 30 000 lakost számlál és nemzetközi repülőtérrel is rendelkezik. A városhoz csodás kikötő tartozik., ezen kívül üzletek, éttermek, halpiac és zöldségpiac, valamint a londoni Clock Tower óra mása is megtalálható itt. A sziget strandjai megejtő szépségükkel az egész világon hírnevet szereztek.

  Moyenne

  Ez a kis sziget magántulajdonban van. A part menti séta , amely közben a  fehér homokkal borított festői strandok látványában gyönyörködhetünk, nem egész egy óráig tart. A paradicsomi nyugalmat árasztó szigeten tarkíthatjuk programunkat a helyi ínyencségek megkóstolásával az itt található  jellegzetes kreol étteremben.

  La Digue

  La Digue a harmadik legnagyobb sziget a szigetcsoport tagjai közül.. 2000 lakosának többsége kerékpárral közlekedik. A csodás strandokat rózsaszínes homok borítja, itt pihenve biztosan elfelejtjük a stresszes hétköznapokat.

  Praslin

  A második legnagyobb sziget felszíne nem kimondottan hegyes, de a partszakasza igen tagolt. A partot a legfinomabb homok borítja, a korallzátonyok, az átlátszóan tiszta víz, a háborítatlan természet és a trópusi táj szépsége maga a harmónia. A Les Valleé de Mai Természetvédelmi Rezervátumban megnézhetjük a híres Coco de Mer kókuszpálmákat és papagájokkal is találkozhatunk. Round Round szigete különlegesen gazdag vegetációjával és halállományával tűnik ki a többi közül. A legtöbb halat a korallzátony közelében láthatjuk. A halspecialitásokat a helyi étteremben kóstolhatjuk meg, amelyet egy egykori kápolnából alakítottak ki. Silhouette A vulkáni eredetű sziget mintegy 200 állandó lakossal rendelkezik. A látogatók többsége helikopter segítségével jut ide, és gyalog közlekedik , mivel közútépítésre nem került sor. A sziget hegyes domborzattal rendelkezik, legmagasabb csúcsa a Dauban, amelyet különleges trópusi vegetáció borít.