Seychelle-szigetek Seychelle-szigetek

  • Utazási és közlekedési lehetőségek

    Seychelle-szigetekkel való légi összeköttetést több légitársaság is biztosít, leggyakrabban azonban Párizsból indulnak járatok. A helyi közlekedést kisrepülőgépekkel és motorcsónakokkal bonyolítják le. A közúti közlekedés korlátozott. A szigetek nagysága azonban lehetővé teszi, hogy gyalog is kényelmesen eljussunk a kiszemelt helyre.

    A nagyobb szigeteken autókölcsönzőket találunk, a közúti szabályok egyszerűek, az egyetlen dolog, ami problémát jelenthet, hogy az út bal oldalán kell haladni. Az utak nagyon keskenyek, így fokozottan ügyelnünk kell a biztonságos vezetésre. A közlekedés olcsóbb formája, ha autóbusszal utazunk. Sajnos nem tartják be az előírt menetrendet és az utakon elég öreg járművek közlekednek, viszont alkalmunk nyílik kicsit beleolvadni a helyi kultúrába, így izgalmas élményben lehet részünk.

    Taxival is utazhatunk, viszont érdemes előre megegyezni az árban, mert nem tartozik az olcsó mulatságok közé.

    A szigetek közötti légi összeköttetést a hazai Air Seychelles járatai biztosítják. A légi közlekedés gyors és kényelmes, a magasból pedig gyönyörű kilátás nyílik a szigetekre. Ha a tengeren való utazás hívei vagyunk, ugyanilyen esztétikus élményben lehet részünk, modern katamaránokkal és tengeri vitorlásokkal juthatunk el a kiszemelt helyre.