Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Franciaországi utazás - ajánlatok és tippek

Ha kiejtjük a nevét, egyből mindenkinek beugrik róla jó pár dolog: a bagett, a borok és sajtok, a Notre-Dame vagy az Eiffel-torony, a Cannes-i filmfesztivál, a Cote d'Azur vagy a Tour de France. Igen, ez mind és még sok minden várja Franciaországban. Hiszen az ókortól kezdve fontos szerepe volt a világtörténelemben, így több korból is jó állapotú műemlékek tucatjait nyújtja. Az országot három oldalról körbefogó tenger és óceánnak hatására a Franciaország egy része mediterrán partokkal rendelkezik, de lankás mezőgazdasági területek, erdők és hegyek is szép számmal váltják egymást. A világhíres gasztronómia sok kalandozásra csábít, mind vidéken, mind a nagyvárosokban. Ezek közül kiemelkedik Párizs, ami maga is külön annyi látnivalót nyújt, mint az ország többi része összesen. Minden embernek életben egyszer el kell jutnia ide.

Melyik régió érdekli?

Párizs

A fény, a csillogás és a látnivalók világvárosa, kötelező célpont mindenkinek.

Havi átlaghőmérséklet: : Levegő hőmérséklete: 18 °C

Repülési idő: : 02:20

már 120 000 Ft-tól

Provence

A mediterrán déli része az országnak, nagyobb kikötő- és üdülő városokkal.

Havi átlaghőmérséklet: : Levegő hőmérséklete: 24 °C Tenger hőmérséklete: 17 °C

már 132 907 Ft-tól

Nizza

Provence egyik kiemelt városa, híres színházzal és virágkarnevállal.

Havi átlaghőmérséklet: : Levegő hőmérséklete: 21 °C Tenger hőmérséklete: 17 °C

már 279 900 Ft-tól

Korzika

Különlegesen vadregényes sziget, patakokkal, öblökkel, hangulatos kisvárosokkal.

Havi átlaghőmérséklet: : Levegő hőmérséklete: 22 °C Tenger hőmérséklete: 18 °C

már 168 900 Ft-tól

További úti célok

Legjobb értékelést kapott franciaországi szállodák

Anthem of the Seas

Franciaország, Spanyolország, Portugália, Kanada, Amerikai Egyesült Államok (USA), Egyesült Királyság (UK), *Tengerparti kikötők

Legkedvezőbb alapár: 294 851 Ft

További szállások

A tökéletes szállást keresi?

Hogy melyik francia részt választjuk, az attól függ, hogy milyen csapattal megyünk éppen. Páros-romantikus utazáshoz az év bármely időszakában bárhol választhatunk célpontot, hiszen a francia életérzés mindenhol szembeötlő és hívogató. Ha családdal megyünk, akkor Disneyland mellett :) válasszunk a déli partok vagy szigetek között, hiszen azzal köthetjük le leginkább a család kisebb tagjait is. Ha városlátogatást és történelmi helyszínek bejárást élvezzük, akkor egész évben tökéletes úticél Párizs, Marseille, Versailles, Lyon vagy Nizza.

Térkép

Térkép Megtekintés a térképen

Időjárás Franciaországban

Franciaország éghajlata az óceáni és a mediterrán hatások alatt áll leginkább, így a partok mentén enyhébb időkre készüljünk. Télen átlagosan 7 °C-ra, a nyári hónapok szárazak, 23 °C-ra kell készülni. Mindez a déli partoknál már mediterrán jelleget ölt, 2-4 órával több süt naponta a nap, mint északon. A partoktól távolabbi területeken a kontinentális éghajlat a jellemző, télen hidegebbel és nyáron kevésbé meleggel, mint a partoknál. Vagyis bármikor látogatjuk meg a kontinensen lévő francia részeket, kellemes idő fog várni minket. A Földközi-tengeren lévő szigeteken pedig mediterrán időjárás van.

Hőmérséklet jellege havi bontásban

Kellemes Kitűnő

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

Minden úticél időjárása

Gyűjts inspirációt blogbejegyzéseinkből