Last Minute Grúzia

Grúzia a zöldellő és kopár hegyek, mély barlangok és szaggatott sziklás tengerpartok vidéke, amely kedves fogadtatással vár minden utazni vágyót.

Az aktív kikapcsolódást és kirándulást kedvelőknek Grúzia maga a paradicsom. Az északon húzódó Kaukázus és a délen elterülő Kis-Kaukázus hegyvonulatai és völgyei számtalan túraútvonalat kínálnak. Szőlőtermő vidékek, erdős területek, alpesi rétek váltakozásával találkozhatnak a természetjárás szerelmesei. A városok és kis falvak megidézik a történelmet, visszacsöppentenek a múlt hangulatába. A helyiek vendégszeretete és barátságossága, kulturája és hagyományai elragadóak. Borkóstolás, középkori műemlékek és festői környezet, kell ennél több?

Milyen jellegű grúz utazást válasszunk?

A kaukázusi ország sok túrázást kedvelő és természetet csodáló ember bakancslistáján szerepel. A Fekete-tenger kavicsos partjai, hófödte hegyek és gleccserek, templomok és kolostorok elbűvölő egyvelege egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A magashegyi tájak és középkori műemlékek számtalan program lehetőséget kínálnak. A grúz bor a világ egyik legrégebbi bora, emellett a híres konyak is megér egy kóstolást. Tbiliszi, Grúzia fővárosa hangulatos kis óvárosával és kén fürdőkkel csábítja az utazókat.

Térségek és városok a környéken

Összes térség és város

Nem találja a minden szempontból tökéletes utazást?

Hívjon minket és segítünk álmai utazásásának megtalálásában!

Az alábbi időpontban állunk rendelkezésére: H-V: 8-20.

+36 1 501 5600

Térkép

Grúzia időjárása

A Likhi hegység keleti és nyugati részre osztja Grúziát, ez az éghajlatában is megmutatkozik. A nyugati rész lényegesen csapadékosabb, mint a keleti, az éven belüli hőmérséklet ingadozás pedig kisebb. A keleten fekvő Tbilisziben nyáron 30°C körüli hőmérséklet mérhető nappal, télen pedig 6-7°C a maximum. A Fekete-tenger nyugati partján elterülő Batumi 25°C-os nyári és 8-10°C-os nyári átlagos maximumális hőmérséklettel rendelkezik. A hőmérséklet jelentősen függ a domborzattól, a magasabban fekvő részeken hűvösebb a levegő. A látogatáshoz ideális időszak a május, június és a szeptember.

Gyűjts inspirációt blogbejegyzéseinkből