Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Készülj velünk a tavaszi szünetre!

Shutterstock

Talán most még távolinak tűnhet, de a Húsvét, és vele együtt a tavaszi szünet már szinte itt van a nyakunkon. Ahogy szép lassan búcsút intünk a télnek és a tavasz beköszöntét ünnepeljük, úgy válik egyre érdekesebbé a közelgő ünnep eltöltésének kérdése - lehet, egy izgalmas utazás képe is felsejlik lelki szemeink előtt. Hol egy nyüzsgő, mediterrán város sziluettje jelenik meg, hol egy halkan duruzsoló tengerpart képe úszik be az elmébe. Akárhogy is, az alábbi helyek tökéletes választásul szolgálnak a tavaszi szünet eltöltéséhez, legyen szó városnézésről, vagy tengerparti feltöltődésről.

TörökországHorvátországPortugália

Törökország - Jolly Joker, bármit is tervezel

Törökország, Kappadókia, Göreme Nemzeti Park

Törökország, Kappadókia, Göreme Nemzeti Park Shutterstock

Törökország tipikusan az az úti cél, mely lehetőségek kimeríthetetlen tárházával csábítja az utazni vágyót. Tervezzünk egyedül, párosan, nagy családdal, vagy baráti társasággal itt biztosan nem ér majd csalódás. Az ország legismertebb városa, Isztambul lüktető metropoliszként a klasszikus városlátogatás mekkája. Itt egy két-három napos hosszú hétvégét épp úgy megéri eltölteni, mint egy teljes hetet. Persze ez nem lep meg, ha belegondolunk, milyen pompázatos nevezetességekben lubickolhatunk…

Isztambul varázslatos látnivalói

Ez is érdekelhet:

Isztambul varázslatos látnivalói

Ott van a város és talán az egész ország legismertebb épülete a Sultanahmet negyedben található Hagia Sophia, mely egykor bizánci ortodox bazilikaként, majd mecsetként, ma múzeumként működik. Nem messze tőle áll a Kék mecset (Ahmed szultán mecsetje), a Topkapi Palota és az Elsüllyedt Palota. Innen az autentikusan kanyargó utcákon leereszkedve érjük el a híres Nagy bazárt, ahol a keleti világ piacának rejtett bugyraiban veszhetünk el. És akkor a Boszporuszon való hajókázásról, a hammam élvezetéről, vagy a török kávézókban való teázgatásról és lokum majszolásról még nem is beszéltem. Törökország vidéki régiója, Kappadókia szintén elképesztő csodát rejt. A Göreme Nemzeti Park földöntúli tája megigézi az ide érkezőt. A világon egyedülálló “Tündérkémények” különös sziluettjei fölé emelkedő színes hőlégballonok, a föld alá rejtett Kaymakli és Derinkuyu városai emlékezetes élményeket tartogatnak.

A 10 legszebb török tengerpart

Ez is érdekelhet:

A 10 legszebb török tengerpart

Az ország nemcsak felfoghatatlanul egyedi nemzeti parkjával és modern nagyvárosával, hanem szépséges tengerparti részeivel is csábít. A Török Riviéra vagy más néven Türkiz part világszerte nagy népszerűségnek örvend. Legismertebb üdülővárosaiban (Belek, Antalya, Alanya, Side) tökéletesen kiélvezhetők a Földközi-tenger nyújtotta lehetőségek. Önfeledt kikapcsolódásunkról a minden igényt kielégítő szállodák gondoskodnak. A történelmi emlékek, vízesések és természeti látnivalók a túrázás szerelmesei számára nyújtanak ellenállhatatlan opciót. Mindemellett a tenger kínálta sportolási és hajózási lehetőségek is épp oly csábítóan hatnak.

Nézd meg legjobb törökországi ajánlatainkat!

Járd körbe Horvátország nemzeti parkjait

Horvátország, Plitvicei-tavak

Horvátország, Plitvicei-tavak Shutterstock

Ha valami közelebbi helyre vágynál, akkor Horvátország lehet nyerő választás. Nem szabad elfelejteni, hogy déli szomszédunk nemcsak nyáron, hanem a kora tavaszi időszakban is bővelkedik izgalmas szórakozási lehetőségekben. Szerencsére csodás tengerpartjain kívül ámulatba ejtő nemzeti parkokkal szintén büszkélkedhet, melyeket vétek lenne nem bejárni. Ami a legjobb, hogy kora tavasszal még kevés turista keresi fel, így tömegektől mentesen élvezhető a természet páratlan szépsége.

Vízesések a Krka Nemzeti Parkban (Horvátország)

Ez is érdekelhet:

Vízesések a Krka Nemzeti Parkban (Horvátország)

Az UNESCO természeti világörökségi listáján szereplő, méltán híres Plitvicei-tavak Nemzeti Park lépcsőzetes tórendszerével, vízeséseivel és vadregényes tájával ejti rabul az embert. Valóban nem mindennapi élmény végigsétálni az Alsó és Felső tóvidéket összekötő fagerendákon. Habár Horvátország legismertebb nemzeti parkja tényleg nem mindennapi kincs, szerencsére akad még hozzá fogható csoda. Az egyik ilyen Sibenik régiójában, a Krka folyó mentén található Krka Nemzeti Park. Számos mesés vízesésével, mint a Roski és a Skradinski vízesés, valamint Oziđana barlangjával izgalmas úti cél. Továbbá itt található az egyedi atmoszférájú Visovac sziget, mely egy értékes régészeti emlékeket őrző kolostornak is otthont ad. Az Isztriai-félsziget délnyugati partjánál egy másik, igazán különleges területre bukkanhat a kalandra éhes utazó. Ugyanis itt található a mediterrán hangulatú Brijuni Nemzeti Park, mely egy antik emlékeket rejtő, lenyűgöző szigetcsoport. Válasszuk akármelyik nemzeti parkot, biztos, hogy természeti értékekben gazdag, sokszínű és emlékezetes kirándulásban lesz részünk.

Horvátország? Több, mint strandok!

Ez is érdekelhet:

Horvátország? Több, mint strandok!

City & Beach? - Naná! Irány Portugália!

Portugália, Lisszabon, Belém-torony

Portugália, Lisszabon, Belém-torony Shutterstock

Ha se Törökország, se Horvátország nem mozgatta meg a fantáziád, akkor Portugáliát tudom ajánlani. Törökországhoz hasonlóan klasszikus városnézésre és tengerparti lazulásra egyaránt lehetőséget kínál. Az ország minden egyes régiója tartogat valami lehengerlőt: északi részén Portó, középső területein a főváros Lisszabon, még déli felén meseszép tengerpartjai kényeztetik az új impulzusokra éhezőt.

11 kötelezően felkeresendő, de még nem nagyon ismert portugál helyszín

Ez is érdekelhet:

11 kötelezően felkeresendő, de még nem nagyon ismert portugál helyszín

Portó tökéletes választás, ha különleges hangulatú helyre vágyik az ember. UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosa, a Ribeira macskaköves utcáival, Duero folyó menti fekvésével és színes házaival észrevétlenül lopja be magát a szívekbe. Ha inkább Portugália fővárosában képzeled el a klasszikus városnézős hétvégéteket, akkor is jó döntést hozol. A Tejo folyó tölcsértorkolatánál terpeszkedő Lisszabon történelmi levegőjével, barátságos hangulatával, izgalmas látnivalóival sokkal többet nyújt, mint azt elsőre hinnénk. Az egykor dicső múlt izgalmas épületei és a jelenkor szerénysége érdekes egyveleget alkot. Ha az egész város felfedezésére nincs is idő, akkor legalább a Belém-torony, a Szent Jeromos-kolostor, a VII. Eduardo Park, a Sé katedrális és a lenyűgöző panorámával bíró Szent György vár megismerése semmiképpen se maradjon le a listáról.

Lisszabon Top 10 látnivalói

Ez is érdekelhet:

Lisszabon Top 10 látnivalói

Az ország mediterrán déli tengerpartja a klasszikus beachlife élvezésének ideális helyszíne. Az áprilisban már jóval 20°C feletti hőmérséklet, a csodásan csillogó tenger, a sárgás-barnás homokkal borított partszakaszok és izgalmas alakzatú sziklák harmóniában váltogatják egymást. A Praia da Marinha közelében található sziklafomációk, Lagos városának strandjai és a szörfölésre csábító Praia de Odeceixe-Mar csak néhány a kihagyhatatlan tengerparti helyek sorából, érdemes felkeresni mindet!

Válogass a legnépszerűbb portugál ajánlatok közül!

2020.03.04. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.