Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Mit tegyünk, ha őszi utazásunk alatt esik az eső?!

Az őszi időszak egyszerűen tökéletes alkalmat teremt az utazásra. A pompás színekbe öltözött fák, a még kellemes, enyhén hűvös levegő kombinációja egy felejthetetlen kirándulás, városlátogatás ígéretével hívogat. Ez különösen akkor van így, mikor a választott térség épp a szebbik arcát mutatja nekünk. De mit tegyünk, ha őszi utazásunk alatt esik az eső? Egyvalamit semmiképpen se: ne essünk kétségbe! Fogadjuk örömmel az esőt és fókuszáljunk programlehetőségeinkre, melyekből így is akad bőven.

Kihagyhatatlan, de kissé esős helyek a múzeumok szerelmeseinek

Belveder, Ausztria

Belveder, Ausztria Shutterstock

Vannak tipikusan olyan őszi úti célok, ahol nagy valószínűséggel számíthatunk csapadékra, az adott ország földrajzi fekvéséből adódóan. Ilyen hely például London, vagy Amszterdam. Ugyanakkor egy Bécsben töltött városlátogatás alatt is könnyen égi áldásban lehet részünk. Mégis érdemes ezeket a városokat az őszi időszak alatt (is) felkeresni, hiszen egy izgalmas múzeumtúra mindig remek lehetőségeket rejt.

Nyugati szomszédunk fővárosa, Bécs ideális választásnak bizonyul csapadékosabb napokon is, hiszen megannyi érdekessége és szórakozási lehetősége tárt karokkal várja a kíváncsi utazókat. Klasszikus szépségeinek  se szeri, se száma. Leghíresebb nevezetessége a Schönbrunni kastély, mely a dicső múltat megidéző szobáival, műkincseivel több órás programot jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég a Monarchia korába tett utazásból, akkor keressük fel a Hofburg épületegyüttest, ahol a Sissi múzeumot és a Spanyol Lovasiskola mesés előadását kötelező megtekinteni. Ezen kívül a Belveder kastély, az Albertina múzeum, a Természetrajzi múzeum, valamint a Stephansdom kínálnak remek kikapcsolódási lehetőségeket. A város könnyedebb nevezetességei közül a Madame Tussauds panoptikuma és a Tenger Háza lehet ideális választás.

A Ligur-tengerpart bűvöletében

Ez is érdekelhet:

A Ligur-tengerpart bűvöletében

Ha egy kicsit távolabbi úti célra vágynánk, akkor London, vagy Amszterdam kitűnő opció.  Londonnal kapcsolatban legtöbbünkben az “esős város” sztereotípia él, ami nem feltétlenül igaz, ugyanakkor az vitathatatlan tény, hogy megannyi érdekességgel büszkélkedhet, melyeket akár szakadó esőben is érdemes felkeresni. Ezek közül a Buckingham-palota, a British Museum, a szürreálisan gyönyörű Westminsteri apátság, a Szent Pál székesegyház kötelező látnivaló. Ha a bécsi Madame Tussauds panoptikumot szerettük, akkor a Londonban találhatót egyszerűen imádni fogjuk.

Az is lehet, hogy London helyett inkább Amszterdam felé húz a szívünk, amit teljesen megértek, hiszen itt is bőven dúskálhatunk izgalmas épületekben és múzeumokban. Persze a város pompáját tiszta időben lehet a leginkább élvezni, ugyanakkor Hollandia nemzeti múzeuma a Rijksmuseum mindig rejteget izgalmakat. Az itt látható számtalan műalkotás közül talán Rembrandt remekei emelkednek ki a leginkább.

Ezen felül mindenképp ajánlom még felfedezni a Van Gogh múzeumot, a Királyi Palotát, a Nieuwe Kerk-et (Új templom) és a NEMO Science Múzeumot. A kíváncsibb utazók számára persze a híres vörös lámpás negyed sem elmulasztandó.

Garantáltan esőmentes úti célok

Dubai a legek városa

Dubai a legek városa Shutterstock

Persze, ha őszi nyaralásod alatt semmiképpen sem szeretnéd érezni az eső hűs illatát, akkor azt javaslom, hogy célozz meg egy távolabbi országot. Október-november tökéletes napsütéssel és bőven 30 °C  feletti hőmérséklettel, fürdőzésre csábító tengerrel várja a nyár iránt epekedő turistákat Egyiptomban, Tunéziában és Dubaiban egyaránt.

Egyiptomot a klasszikus tengerparti nyaralást kedvelőknek ajánlom. Itt a gazdag élővilággal bíró Vörös-tenger, a minden kényelmet kielégítő szállodakomplexumok és az ókori Egyiptom máig fennmaradt kivételes emlékei várnak. A búvárkodás, tevegelés, tengerparton lovaglás, sivatagi quadozás és a mesés vízparti pihenés fellegváraként Egyiptom garantáltan nem fog csalódást okozni.

Ha esetleg unnád már Egyiptomot, akkor itt az ideje, hogy ellátogass Tunéziába és felfedezd csodálatos tengerpartjait. A gyakran több kilométer hosszan elnyúló arany és fehér homokos strandok, a csodálatosan kék színű tenger és a finom helyi ételek mind-mind Tunézia mellett szólnak. Akárcsak Egyiptomban, itt is számtalan vízisportot kipróbálhatunk, ugyanakkor tevegelésre is van lehetőség. Hatalmas hotelekben itt sem kell hiányt szenvednünk, melyek privát strandjain nyugalom és biztonság vár. A kalandos lelkű utazók az ismertebb tengerparti részeken túl eldugott öblökre  és képeslapra illő szépségű halászfalvakra is bukkanhatnak.

Top 5 úticél az októberi hétvégékre

Ez is érdekelhet:

Top 5 úticél az októberi hétvégékre

Egyiptom és Tunézia mellett van még egy hely, mely szintén tökéletes választás lehet az őszi nyaraláshoz, ez pedig nem más, mint Dubai. Dubai egészen más, mint az előbb említett másik két ország, hiszen az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és legismertebb városa egy igazi modern metropolisz, ahol minden a csillogásról és fényűzésről szól. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő úti cél.

A pihentető fürdőzésre csábító tengerpart mellett olyan nevezetességekkel büszkélkedhet, mint például a világ legnagyobb szökőkútrendszere a The Dubai Fountain, a The Dubai Mall, vagy a vitorlás hajóra emlékeztető Burj al-Arab. Dubai tipikusan az a hely, amit egyszer az életben mindenkinek látnia kell!

2019.10.17. Krisztina Szeitz

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.