Hongkong Hongkong

 • Utazási iratok

  A beutazástól számított minimálisan 3 hónapig érvényes útlevél.

 • Vízum

  Az Európai Unió tagországainak állampolgárai, így az érvényes magyar útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok is vízum nélkül utazhatnak be a Hongkongi Különleges Igazgatású Területre, ott az első belépéstől számított hat hónap alatt legfeljebb kilencven napig tartózkodhatnak, és kiutazhatnak. Javasoljuk, hogy a magyar állampolgárok utazásuk előkészítése során fokozottan ügyeljenek arra, hogy bár a Hongkongi Különleges Igazgatású Terület a Kínai Népköztársaság része, a két területet határ választja el egymástól. Így akik a Kínai Népköztársaságból akár csak pár órára is Hongkongba látogatnak, onnan csak újabb, érvényes vízum birtokában léphetnek újra a Kínai Népköztársaság területére.

  A beutazás egyéb feltételeit - visszautazásra szóló repülőjegy, a tervezett hongkongi tartózkodás időtartamának megfelelő anyagi fedezet - továbbra is ellenőrizhetik a hongkongi hatóságok, s ezek hiányában a beutazás engedélyezését megtagadhatják

  Azoknak, akik kilencven napot meghaladó időtartamra, letelepedés, valamint tanulmányok folytatása céljából kívánnak belépni Hongkongba, vagy ott jövedelemszerző tevékenységet kívánnak folytatni, beutazásuk előtt továbbra is vízumért kell folyamodniuk a Kínai Népköztársaság budapesti, vagy bármely más országban működő külképviseletén.

 • Vám- és devizaelőírások

  A hongkongi törvények alapján igen szigorúan büntetik a kábítószerrel történő visszaélőket, illetve azokat, akik elősegítik illetéktelenek beutazását a területre.