Hongkong Hongkong

Hivatalos megnevezés: Hongkong
Főváros: Viktoria
Állami irányítás: Kína saját hivatali rendszerrel rendelkező tagállama
Vallás: konfuciuszi, buddhista, taoista
Hivatalos nyelv: kínai (mandarin, kanton), angol
Időeltérés: + 8 óra a közép-eutópai időhöz viszonyítva

Térségek és városok

Hongkong - már 332 039 Ft-tól

HongkongrólEgy sziget végtelen külvárossal, ahol megszámlálhatatlan mennyiségű hatalmas felhőkarcolót találunk. A megőrzött tradíciók és a modern fejlődő világ keveredik ezen a helyen. Annak ellenére, hogy Hongkong a világ egyik legsűrűbben lakott országa, meglepetésünkre találunk itt erdőket, hegyeket és a Kínai határon az Új-vidéknek nevezett mezőgazdaségi térséget.

A mai Hongkong a szubtrópusi égövben 235 szigeten terül el a Dél-Kínai-tengeren, hosszú ideig a brit gyarmatosító hatalom gyöngyszemének tekintették. Tengerpartjainak hossza 733 km és a szigetek legmagasabb hegycsúcsa a ,,Tai Mo Shan? 958 méter magassággal. 1841 óta brit gyarmat, 1997-től Kína saját adminisztrációjú térsége.

Hongkong a mai napig Dél-Kelet-Ázsia legerősebb gazdaságú országa. Megőrizte a ?special administrative region? státuszát, mely saját autonómiát bizosít az országnak. Hongkong üzleti központokkal teli fénylő nagyváros képét kelti, mely kiváló konyhájával és számos teázóival párosul. A modern repülőtér a világ legszebbjei közé tartozik. Hongkong négy közigazgatási egységre oszlik: Kowloon, Hong Kong Island, New Teritories és a többi távol eső sziget. Hongkong szintúgy elkápráztatja a vásárolni imádókat, mint az üzletembereket. Az egész területe csupán 1071 km2, melyet a tagolt félsziget Kowloon, Hongkong sziget és további 230 kisebb sziget alkot.

Hongkong - már 332 039 Ft-tól

Szállásértékelések - Hongkong

Összes szállásértékelés Hongkong