Jordánia Jordánia

 • Érdekes helyek

  Mindenkéép érdemes meglátogatni a fővárost, Ammánt. Ez a város az üzlet, ipar és a banki kereskedés központja. Ammán egy kis faluból jött létre, amelyről még a Biblia is ír. A várost eredetileg kőből építették, a nabateusok, majd a rómaiak, ummajoviak és végül az arabok uralkodása alá került. A 20. század 20 – as éveitől kezdve Jordánia központja lett.

  A turisták nagy része az ókori Petrát szeretné látni, amely a legszebb helyekhez tartozik a világon. Ezt a várost a nabateusok építették ki, akik a sziklába templomokat és halotti sírokat vájtak ki. Petra az igazi régészeti kincsek közé tartozik. Ebben a városban különböző épületek vannak kivájva a sziklába, úgy mint gyönyörű templomok, ősrégi sírhelyek vagy ókori színház. Ezért megér itt eltölteni egyszerre több napot is. Petra majdnem az egész év folyamán tele van turistákkal, akik meg szeretnék csodálni ezt az emléket. Találkozni itt beudinokkal, akiktől ki lehet bérelni tevéket vagy kétférőhelyes lovaskocsikat, amelyek mint helyi taxik szolgálnak.

  Másik csoda a Földön a Vadí Rúm. Az itteni specifikus sziklaképződmények holdbéli kihalt tájra hasonlítanak. Ez a hely nincs nagyon felkészítve a turisták áradatára, ezért ebben a kihalt környezetben ne várjon egy pihenési oázist sem. Inkább vigyen magával vizet. Azon kevés helyek közül, melyek északon fekszenek, Akaba, az egyetlen jordániai kikötő a Vörös – tengernél. Kellemes hőmérsékletek és éghajlat uralkodik itt, ezért érdemes meglátogatni ezt a kikötőt.

  Madaba egy másik híres hely. Eredetileg egy maob város volt, melyet az izraeli törzsek leigáztak. A rómaiak uralkodása alatt keresztény központ volt. A kegyetlen történelem végett ez a hely századokig elhagyatottan állt, csak a 19. században kezdett el újra benépesedni. Az idelátogatók csodálják a mozaiktérképet, amely Szt. György templomában található. További érdekességek a régészeti park vagy az apostolok temploma.
  Jordániában nagyon sok ősrégi és ókori építmény található, amilyeneket máshol a világon nem látni.