Jordánia Jordánia

Hivatalos megnevezés: Jordán Hasemita Királyság
Főváros: Amman
Állami irányítás: alkotmányos monarchia
Vallás: iszlám - muzulmán 92 %; keresztény 6 %
Hivatalos nyelv: arab, angol és francia is használatos nyelv
Időeltérés: + 1 óra

Térségek és városok

Jordánia - már 185 867 Ft-tól

JORDÁNIÁRÓLJordánia Dél-kelet Ázsiában, az Arab-félsziget észak-keleti részén terül el, nyugati csücske a Vörös-tengert érinti. Az ország káprázatos tájakkal és gazdag kultúrával büszkélkedhet. Talán a leginkább vendéglátó ország, ahol a boltos meghívja Önt egy csésze teára akkor is, ha semmit se szeretne vásárolni nála. A Jordán folyó keleti partjain találhatók a legnagyobb városok, ez a legsűrűbben lakott térség. Az ország északi részén borókafenyők, oliva és eukaliptusz ligetek borította magas hegyek fekszenek. Az északi rész a leghüvösebb, a déli térséghez viszonyítva a hőmérséklet különbsége elérheti a 10 °C-ot. A déli rész sivataggal borított, otthont ad a beduinoknak, tevéknek, sivatagi rókáknak, nyulaknak. Jordániában számos elragadó történelmi műemlék található, némelyikük az UNESCO listáján szerepel.

Jordánia - már 185 867 Ft-tól

Szállásértékelések - Jordánia

Összesen: 10 Az egész utazás, az utazás szervezők profizmusa, a szálloda szolgáltatásai, elhelyezkedése, a kinti idegenvezető kedvessége egyszerűen...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Az egész utazás, az utazás szervezők profizmusa, a szálloda szolgáltatásai, elhelyezkedése, a kinti idegenvezető kedvessége egyszerűen csodálatos volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda méltán szerepel az Aqabában található legjobb szálláshelyek listáján. Fantasztikus központi helyen, barátságos, mosolygós és segítőkész személyzettel, jól felszerelt lakrészekkel mindenkinek csak ajánlani tudom.

Ellátás
A svédasztalos reggeli és a vacsora is fantasztikus és bőséges volt. Kávé, tea, gyümölcslé és ásványvíz mellett a helyi és európai fogások is megtalálhatóak voltak.

Szállás szolgáltatások
4 éve már jártam Jordániában, az akkori szállásunkkal is elégedett voltam, de rácsodálkoztam hogy a feledékeny utazóknak itt még fogkefével is készítenek be???? Naponta takarítottak, cseréltek törölközőt és készítettek be a szobákba kávét, tejport, teát és palackozott ásványvizet. A fürdőszobában természetesen volt hajszárító, a szobában pedig széf, vízforraló, hűtőszekrény és légkondi. A wi-fi pedig igazán gyors volt.

Tengerpart
Az egyetlen dolog amit kicsit félre érthetőnek gondolok az az hogy az utazásszervező úgy jellemezze a szállodát hogy saját tengerpartja van. Az igazság az azonban hogy kb 300 méterre található a “városi strand” amit mindenki ingyenesen használhat. Így itt vannak talpig felöltözött arab asszonyok a parton, de nem néznek ki ha te fürdőruhában vagy. Itt kölcsönözhető “rettó” vízibicikli, bérelhető csónak ami kivisz a városon kívül található korallokhoz (sajnálattal állapítottuk meg hogy a 4 évvel ezelőtt látható élő korall szigetet tönkretették, letördelték????), de szaladgálnak jégkását áruló pincérek is. Nyugágy és napernyő viszont nem bérelhető.A városban lévő szállodák strandjai fizetősek, de látogathatóak. Mi autót béreltünk és többször kimentünk a városon kívül levő “Japán kerthez” (itt volt a korall sziget) sznorkerezni. Itt vannak napernyője és ingyenes.

Ildikó Veronika K. S., Ellenőrzött vélemény (Invia.hu), Értékelve: 2023.10.25., Tartózkodás időpontja:: 2023.10.11 - 10.18.
Régió: Jordánia Jordánia, Aqaba, Szállás: Aquavista

Összesen: 8.8 Egy kellemes környezetben fekvő szálloda jó ellátással, nagyszerű strandolási lehetőséggel.

 • 8 Elhelyezés
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Egy kellemes környezetben fekvő szálloda jó ellátással, nagyszerű strandolási lehetőséggel. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba tiszta, felszereltsége jó volt (ingyenes minibár, wifi, hajszárító, vízforraló, tea, légkondi) szép kilátással a Holt tengerre.

Az esténként kezdődő szabadtéri műsor viszont kellemetlen volt a késő éjszakáig tartó rendkívül hangos zene miatt, ami lehetetlenné tette az alvást.

Ellátás
A svédasztalos ellátás nagy választékot kínált, a személyzet figyelmes, segítőkész volt.

Az étteremben viszont rengeteg apró légy nyüzsgött, mászkáltak a kihelyezett ételeken és az embereken.

Tengerpart
A tengerpartot hosszú lécsősoron át lehet megközelíteni. A parton ivóvizet és strandtörölközőt adnak, napozóágyak és árnyékolók vannak elhelyezve. A víz általában tiszta, szeles időben válik zavarossá. A víz felszínén időnként néhány cm-es hidegebb édesvíz réteg figyelhető meg. Ez feltehetően a medencékből leengedett víz, ami a strand melletti csövön folyik a tengerbe.

Az értékelő nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrzött vélemény (Invia.hu), Értékelve: 2023.10.25., Tartózkodás időpontja:: 2023.10.15 - 10.22.
Régió: Jordánia Jordánia, Holt-tenger, Szállás: Holiday Inn Resort Dead Sea

Összesen: 9.3 Kellemes, szép élmény volt.

 • 9 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Kellemes, szép élmény volt. Teljes leírás

Tengerpart
Gyalog le lehet sétálni. A part és a víz tiszta, nem zsúfolt. A víz széle köves, és vannak sünök és tűzhalak is, de elkerülhetők, minket nem zavartak. Érdemes sznorkelezni.

Imre W., Ellenőrzött vélemény (Invia.hu), Értékelve: 2023.10.23., Tartózkodás időpontja:: 2023.10.11 - 10.18.
Régió: Jordánia Jordánia, Aqaba, Szállás: Marina Plaza

Összesen: 9.3 Kellemes, szép élmény volt.

 • 9 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Kellemes, szép élmény volt. Teljes leírás

Tengerpart
Gyalog le lehet sétálni. A part, a víz tiszta, nem zsúfolt. A víz széle köves, vannak sünök és tűzhalak is, de elkerülhetők. Érdemes sznorkelezni.

Imre W., Ellenőrzött vélemény (Invia.hu), Értékelve: 2023.10.23., Tartózkodás időpontja:: 2023.10.11 - 10.18.
Régió: Jordánia Jordánia, Aqaba, Szállás: Marina Plaza

Összesen: 6.5 A nyaralás benyomása többnyire jó volt.

 • 6 Elhelyezés
 • 6 Ellátás
 • 7 Környék
 • 7 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
A nyaralás benyomása többnyire jó volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás átlagos, a szálloda a legjobb napjait élte meg, szeretne egy kicsit felfrissülni.

Ellátás
Strava rendben????

Szállás szolgáltatások
Szállodai szolgáltatások: az ebédlőben korlátozott volt a felszolgálás italokkal, néha hiányoztak az evőeszközök, reggel nem volt ki hozni kávét... Az all inclusive lényegesen eltért a töröktől. Pontosabbnak kell lennie a katalógus leírásában.

Tengerpart
A strand szép volt, a tenger vize tiszta.

Silvia P., Ellenőrzött vélemény (Invia.sk), Értékelve: 2023.10.16., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.13 - 09.20.
Régió: Jordánia Jordánia, Aqaba, Szállás: Grand Swiss Tala Bay

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összes szállásértékelés Jordánia