Jordánia - Holt-tenger Jordánia

  • Repülési menetidő

    03:30

  • Leírás

    Pětapadesát kilometrů od Ammánu se nachází Mrtvé moře je nejhlubší proláklina na světě. Kvůli velmi suchému a teplému klimatu rychle vysychá a dnes je již přes 400 m pod úrovní moře. Díky vysoké koncentraci solí a minerálů je voda tak hustá, že se v ní nedá plavat. Jak bahno, tak i sůl z tohoto moře se využívá k léčebným i kosmetickým účinkům, využívalo se již ve starověku. Léčit se sem jezdí spousta pacientů s kožními chorobami. Přestože jordánské pobřeží Mrtvého moře vyniká klidem, nedotčenými plážemi a takřka panenskou krajinou, nabízí současně plné pohodlí a služby na nejvyšší úrovni. Pláž: písčitá s hrubým pískem Sport a zábava: fitness, sauna, vířivka, masáže, lázně, bazény, tenisové kurty

Legújabb értékelések Jordánia - Holt-tenger

Összesen: 8,4 Az utazás a elvárásainknak megfelelő volt. Sajnáljuk, hogy nem sikerült több fakultatív programot szervezni a kevés jelentkező miatt.

  • 9 Szállás
  • 10 Ellátás
  • 6 Környék
  • 8 Alapár

Összegzés:
Az utazás a elvárásainknak megfelelő volt. Sajnáljuk, hogy nem sikerült több fakultatív programot szervezni a kevés jelentkező miatt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda teljesíti a 4* követelményeket. Ami nem volt ismert számunkra, hogy a környezetében nincs olyan rendezett terület ahol sétálni lehet, vagy egy bolt ahol gyümölcsöt, egyéb apróságokat lehetne venni. A szállodai shop kívánalata szűkös.

Ellátás
Az étel kínálat változatos, a kiszolgálás lelkes. Nagyon kevés gyümölcsöt kaptunk reggel semmit, este gyümölcs salátát és felszeletelt narancsot és grapfruitot más nem volt.

Hotel szolgáltatások
A szálloda az elvárt szinvonalat nyújta a 4* szinthez.

Tengerpart
A tengerpart egy rendezetlen területen keresztül közelíthető meg, melyen kisbuszokkal szállítottak le a partra. A part tiszta, a napágyak avultak, kissé kinyújtak a kifeszített vásznak. A törölközők széle rongyos volt, de mindig tiszta.

Bánhidai Csilla Margit, 2016.11.23., Tartózkodás időpontja: 2016.11.13 - 11.20.
Régió: Jordánia Jordánia, Holt-tenger, : Ramada Resort Dead Sea

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (3)

Összesen: Egy igazi pihenést szerettünk volna, ahol kitisztulhat a fejünk és rövid keresgélés után a Holt-tengert választottuk, jól tettük.

Bevezetés
Egy igazi pihenést szerettünk volna, ahol kitisztulhat a fejünk és rövid keresgélés után a Holt-tengert választottuk, jól tettük. Teljes leírás

Elhelyezés
Tekintettel arra, hogy nem egy szervezett kirándulással voltunk és az angol tudásunk sem tökéletes, kicsit tartottunk tőle, mi lesz velünk, de az utazási iroda utasításainak köszönhetően, a repülőtértől kb. 180 km-re,Tel Abivban fekvő szálloda elérése sem okozott gondot. A szálloda nagyon szép, reggel, a megérkezést követően azonnal elszállásoltak bennünket, nem kellett várakoznunk. A recepciósok készségesek, jól beszélnek oroszul. Később rájöttünk, hogy mindenütt jól beszélnek oroszul. A szobák tiszták és tágasak voltak, naponta takarítottak, cseréltek törölközőt és fürdőlepedőt. A fürdőszoba szinte luxus színvonalú, minden tiszta, illatos. A szobán volt gyorsforraló, poharak, minden nap kaptunk teát, különféle kávét, cukrot, tejszínt és édesítőszereket. A szobára naponta hoztak egy üveg vizet is. Ha az ágyra pár dollár borravalót tettünk, maguktól sosem vették el. Az 5. emeletről gyönyörű volt a kilátás.

Ellátás
Az étel kitűnő, reggelire volt kávé, tea, dzsúszok, tej, joghurt, különféle gabonapehely, kitűnő kifli, kenyér, édesen és sósan készített túró, kemény tojás, rántotta, virsli, párolt zöldség, méz, dzsemek, palacsinta, kompót. Csak édes péksüteményből volt kevés. Ebédre és vacsorára különféleképpen készített burgonyát, rizst, disznóhúst, marhahúst, ürüt, vagdalthúst, bifteket, rántott szeletet, finom gulyást, mártásokat kínáltak. A hús mindig puha volt. Mindent jól ízesítenek, nagyszerű volt. Rengeteg zöldséget kaptunk, salátát is, süteményt, tortát és érdekes módon ,sokféle gyümölcsöt - dinnyét, őszibarackot, almát, sárgabarackot, narancsot. Innivalóként volt a tartályban víz, volt dzsúsz, Fanta, Sprite és jó sör. Egész nap a medence mellett is volt innivaló. Napközben a medence melletti bárban hasábburgonyát, pizzát, húst, főtt és sült kukoricát kínáltak. A szállodai bárban egész nap volt kávé és különféle italok. Éjfélkor is volt kisvacsora, ha valaki megéhezett volna.

Hotel szolgáltatások
A szolgáltatásokat jónak tartom, a személyzet készséges, udvarias, de nem annyira szívélyesek mint pl. Egyiptomban. Különben rendben volt.

Tengerpart
Szuper, nagy a medence, volt elég nyugágy és napernyő. A strand szép, de kevesebb rajta a napernyő. 40 fokos hőségben árnyék nélkül nem bírja az ember. Délben a tengervíz szinte forró, nincs hol felfrissülnie. Különben a Holt-tenger egy külön fejezet, ezt ki kell próbálni. A víz színén feküdni, mint egy parafadugó, egy tengerben sem lehet. Elég megerőltető volt az úszás, vigyázni kell, nehogy a szemébe jusson a víz, mert nagyon kellemetlen.

Összegzés
Tökéletes nyaralás volt, nem bánjuk, hogy ezt választottuk és újra elmegyünk. Ha valaki mozgalmas éjszakai életre vágyik, máshová kell mennie. A szálloda egymagában áll, de a bárban esténként programok zajlottak, utána tánc volt. Napközben a medence melletti animációs program nem sokat ér, este pedig nem szerveznek animációs programot, kár. A szállodai autóbusszal eljuthat Bokekába vásárolni. Kirándulni nem voltunk, abban a hőségben nem volt hozzá kedvünk. Az utazási iroda idegenvezetőt nem biztosított, csak egy hölgy volt telefonközelben. Mivel azonban nem volt rá szükségünk, nem tudom értékelni. A hazautazásnál a repülőtérre való transzferre figyeljen oda, különben minden rendben volt. A repülőtéren angolul ill. oroszul értekezhet. Vigyázni kell a gyanús formájú üvegekkel a bőröndben, kinyithatják a csomagot és átnézhetik. Szerencsére a tengervízzel és homokkal megtöltött kis flakont nem vették el.

Součková Jaroslava, 2008.06.08., Tartózkodás időpontja: 2008.05.25 - 06.01.
Régió: Izrael Izrael, Holt-tenger, : Magic Nirvana

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (0)

1 fénykép

összes ajánlás Jordánia - Holt-tenger