Románia Románia

  • Utazási iratok

    Magyar állampolgár hat hónapon belül 90 napra vízummentesen utazhat Romániába. Ha az első belépés alkalmával felhasználásra kerül a 90 nap, a belépéstől számított hat hónap lejártáig ismételten csak vízummal lehet beutazni. Az útlevélnek a tervezett beutazás napjától számított hat hónapig kell érvényesnek lennie.

  • Vám- és devizaelőírások

    Személyenként és utazásonként 500.000,- lejnél magasabb pénzösszeg behozatala és kivitele nem megengedett. A Romániából történő kilépéskor az 500.000,- lej összeghatárt meghaladó összeget elismervény ellenében letétbe kell helyezni a vámszerveknél. A letétbe helyezett összeget 3 éven belül ismételt beutazás alkalmával visszaadják.
    A határátkelőn be kell jelenteni a beutazó birtokában lévő fegyvereket, lőszereket, robbanó-, vagy sugárzó anyagokat, közkincset képező tárgyakat, vagy más különleges árukat (arany, ezüst, elektronikai cikkek), továbbá a beutazáshoz használt gépjármű esetleges rongálódásait, vagy más különleges helyzeteket (pl. a tulajdonos felhatalmazása a gépjármű használatára).