Románia Románia

 • Növényvilág

  Romániát a hegyekkel hozzák mindig összefüggésbe. Sok hegyoldal, változatos és sokszor érintetlen állat – és növényvilág található itt, amilyet máshol a világon nem látni.

  Ismert vidék, ahová sok, az állatvilág iránt érdeklődő magyar turista is utazik évente, a Duna torkolata. Létezik itt egy cseh falucska, hegyek és különféle mocsarak, amelyek a sokszínű madárfajtáknak adnak otthont. A 80 – as években ekológiai katasztrófa súlytotta a vidéket. Jelenleg az állapot kiegyenlített.

  Románia egyik legkedveltebb hegyvonulata a Retezat. Minden egyes sarkon gyönyörű tavakat és tavacskákat látni. Apuseni egy nemzeti park, ahol az érintetlen változatos természetet találni. Apusen érdekessége egy sor barlang. A hegyvonulat több egészből áll össze. A leghíresebb a Vladease vagy Bihor, ahol a legmagasabb hegy, a Cucurbata Mare ékeskedik (1849).

  Fagaras a turisták által gyakran látogatott hely. Erdélyben található. Látni itt éles hegyoldalakat, mezőket legelő birkákkal és egészében érintetlen természetet.

  Következő hegyvonulat a Rodna, ahol Fagaras-szal ellentétben nem találkozhat sok turistával.