First Minute Azerbajdzsán

Azerbajdzsán a kaukázusi országok egyike, amely manapság egyre látogatottabbnak számít. Fővárosa Baku, melyben egyszerre található meg a modernség és a régi korok emlékei, tehát a mecsetek, ókori épületek, fürdők keverednek a hatalmas felhőkarcolókkal, üveg épületekkel. Ha ide utazunk különleges ételeket és teákat kóstolhatunk.

Legjobb értékelést kapott azerbajdzsáni szállodák

Azerbajdzsánt egyre többen keresik fel ugyan, de azért még kevésbé felfedezett. Egyszerre fejlett és fejletlen. Rengeteg történelmi emlékkel rendelkezik, Baku óvárosa csodálatos képet fest, Kaukázus hegyvonulatai pedig szintén lenyűgöző látvány nyújtanak. Ha valami érdekességre, kevésbé szokványos úti célra vágyik ez az ország remek választás. Foglalja le szállását előlre remek áron!

Időjárás Azerbajdzsánban

Azerbajdzsán klímája mérsékeltnek mondható. Az éves átlaghőmérséklet 14-15 Celsius fok körül mozog. Télen 0 és 15 fok között alakul a hőmérséklet, ezzel szemben nyáron 20 foktól 40 fokig terjedhet. A magas kaukázusi hegyekben mínusz 20 Celsius fok is lehet. Itt és az ország belső részein gyakori a havazás. Bakuban és a Kaszpi-tenger partjainál nagyon ritkán fordul elő csapadék hó formájában.

Gyűjts inspirációt blogbejegyzéseinkből