Venezuela Venezuela

 • Utazási iratok

  A magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok 90 napot meg nem haladó, turista célú beutazásaik esetén vízum nélkül, a DEX-2 Turista Kártya elnevezésű formanyomtatvány kitöltésével léphetnek be, és tartózkodhatnak Venezuela területén. A kártyát két példányban kell kitölteni, és alá kell írni. Az országba történő belépéskor a beléptető hatóság az útlevélben szereplő adatokkal egyezteti a kártyát, és mindkét példányt lepecsételi. Az eredeti a hatóságnál marad, a másolatot pedig az ország elhagyásakor adja át az utas, ezért azt az ott-tartózkodás alatt meg kell őrizni.

 • Vízum

  A 90 napot meg nem haladó nem turista célú, illetve a 90 napot meghaladó bármilyen célú beutazás, továbbra is vízumkötelezett.


  Részletes felvilágosítás Venezuela budapesti Nagykövetsége Konzuli Osztályától kérhető:

  Címe: 1023 Budapest, Vérhalom utca 12-16. 1. ép. 16. sz.
  Telefon: 326-0461, 326-0460
  Fax: 326-0450
  E-mail: embavenezhu@axelero.hu

 • Vám- és devizaelőírások

  Az utóbbi években előfordult esetek miatt felhívjuk a figyelmet arra, hogy a venezuelai jogszabályok rendkívül szigorúak a kábítószerekkel összefüggő bűncselekmények tekintetében. Állampolgárságtól függetlenül 10-15 éves börtönbüntetésre számíthat az, akit akár a legkisebb mennyiségű kábítószerrel letartóztatnak. A venezuelai börtönviszonyok közismerten rendkívül veszélyesek.