Venezuela Venezuela

Hivatalos megnevezés: Venezuelai Köztársaság
Főváros: Caracas
Állami irányítás: federatív köztársaság
Vallás: katolikus
Hivatalos nyelv: hivatalos nyelv a spanyol, üzleti nyelv az angol, használatosak indián nyelvek.
Időeltérés: - 4 óra a közép-európai időhöz képest

VENEZUELÁRÓLVenezuela Dél-Amerika északi részén fekszik, Brazíliától északra Kolumbia és Guayana közt a Karib-tenger mossa partjait. Kolumbus Kristof fedezte fel 1498-ban. A Venezuelá szó, melynek értelme Kis Velence (Venezia) úgy keletkezett, hogy a gyarmatosítóknak és későb ideérkezőknek az indián település Maracaibo kikötőjében a történelmi olasz várost, Velencét juttatta eszébe.

Margarita szigetén, melyet 1498 augusztus 15.-én Kolumbusz Kristof fedezett fel, gyönyörű tengerpartot és áttetsző kék tengert találunk. A Margareta szó értelme az antik görög nyelvben “Igazgyöngy”, melyet a sziget szépségének, gazdagságának és káprázatának köszönhet.

Venezuela öszzeköti a varázslatos kultúrát a csábító természetettel és a nyugati stílusu modern turistaközpontjaival. Venezualát, mint Dél-Amerika “legjenkisebb“ országát is emlegetik. A látogató itt probléma mentesen utazhat, kihasználhatja a megbízható nyugalmat és végül megismerheti az exotikus természet, a lakosok és ez érintetlen és egyedülálló tájak összhangját. Viszonylag kis részét alkotja a dél-amerikai kontinensnek, azonban mindent megtalál itt, amire csak vágyik: a romantikus karibi tengerparttól magas hegyeken , szavannákon, trópusi amazonaszi esőerdőkön, a világ legmagasabb vizesésén a Salto-Angelen (979 m), eredeti indián falukon és a gyarmatosító föváros, Caracason át a hatalmas folyókig.

Szállásértékelések - Venezuela

Összesen: 8.8 A szálloda a gyönyörű Rajska strandon található, egyedülálló helyen.

  • 9 Elhelyezés
  • 7 Ellátás
  • 10 Környék
  • 9 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
A szálloda a gyönyörű Rajska strandon található, egyedülálló helyen. Teljes leírás

Elhelyezés
Szállodai színvonal: lengyel négycsillagos, tiszta. Az egyetlen hátránya az volt, hogy az első éjszakát egy másik sziget transzfer szállodájában töltöttem.

Ellátás
Az ételek minősége nagyon jó, de a választék kicsi. Nagyszerű gyümölcs és zöldség, hal, tenger gyümölcsei nélkül.

Szállás szolgáltatások
Négycsillagos szolgáltatások, a személyzet nagyon keményen igyekszik.

Tengerpart
A strand csodálatos, ez a szálloda legerősebb pontja.

Anna Barbara D., Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2024.03.18., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.27 - 03.13.
Régió: Venezuela Venezuela, Isla Coche, Szállás: Punta Blanca

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

1 fénykép

Összesen: Decemberben voltunk Isla Margaritán, a Dunes szállodában. Gyönyörű, feledhetetlen élmény volt.

Bevezetés
Decemberben voltunk Isla Margaritán, a Dunes szállodában. Gyönyörű, feledhetetlen élmény volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák tiszták, lakályosak, a világítótoronyra nézett a kilátás, szép volt. Akik a szállodakomplexum szélén laktak, egy kisbusszal járhattak a recepcióra és az étterembe. Naponta cseréltek törölközőt, az ágyat nagyon eredeti módon díszítették - virágokkal, a plédekből hattyút kreáltak, stb. Ha valami elromlott, csak be kellett jelenteni a recepción és másnap megjavították.

Ellátás
Nagy volt a választék. Minden este más-más ételt kínáltak - keleti, mexikói, olasz, spanyol,...konyha. Mindenkinek ízlett. A medence mellett egész nap frissítőket kínáltak. Nagy választék volt koktélokból.

Szállás szolgáltatások
Minden a legnagyobb rendben... Gazdag animációs programokat szerveztek. Napközben volt aqua aerobic, tánc a medence mellett, volt konditerem, asztalitenisz, biliárd, masszázsok. Este volt diszkó, karaoke, van mozi,...

Tengerpart
A strand nagyon hosszú, gyönyörű, homokos. Volt rajta egy étterem és bár. Egy sétával eljuthat arra a helyre, ahol úszni is lehet és gyűjthet kagylókat. Mindenütt hatalmas hullámok vannak. Volt strand röplabda is.

Szállás általános értékelése
Mindenkinek ajánlom. Gyermekes családoknak, idősebbeknek és fiatal pároknak is alkalmas hely. Nekem nagyon tetszett és szeretnék még valamikor oda eljutni. Egy tökéletes nyaralás volt.

Az értékelő nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2009.06.16., Tartózkodás időpontja:: 2008.12.04 - 12.20.
Régió: Venezuela Venezuela, Isla Margarita, Szállás: Dunes & Beach Resort

1 fénykép

Összesen: Pihenésre egy nagyszerű hely, egész Venezuela területén utazgathat. Kitűnő szálloda, nagyszerű a szolgáltatás, tisztaság van, gyönyörű,...

Bevezetés
Pihenésre egy nagyszerű hely, egész Venezuela területén utazgathat. Kitűnő szálloda, nagyszerű a szolgáltatás, tisztaság van, gyönyörű, fehér homokos a strand, a tenger meleg, hullámok nincsenek. Minden kitűnő volt. Az idegenvezető viszont semmit sem ért, még jó, hogy semmire sem volt szükségem. Teljes leírás

Elhelyezés
Tágas , légkondícionált házikókban laktunk, ahol volt WC, zuhany, hűtőszekrény, TV, de ezt nem használtuk. A 2 nagy ágy elég komfortos. Minden elérhető a szobáról - tenger, étterem, medence. Gyönyörű a környezet, sok a pálma, virágok, van két tiszta medence, leguánok, papagájok és nyugalom. Szinte a világ végén van. Néha erre is szüksége van az embernek.

Ellátás
Volt reggeli, ebéd, vacsora, snack. Volt elég étel, nagy volt a választék. Mindig kínáltak halat, disznóhúst, tésztafélét, burgonyát, hasábburgonyát, különféleképpen elkészített rizst, de volt amikor a rizs édes volt. Kaptunk csirkét, tenger gyümölcseit. Kitűnő volt a tonhal. Sok gyümölcsöt és zöldséget kínáltak. Volt sült banán, rizsből készült lepény - mindenki választhatott. Kitűnők az italok, főleg a koktélok, amit tetszés szerint készítenek - ajánlom. Klasszikus üdítőket kínáltak, mint Pepsi, 7UP, dzsúszok. Egész idő alatt nem volt semmi problémánk. A 6 éves kicsinek nagyon ízlett a pizza és a hot dog.

Szállás szolgáltatások
A szobát naponta kitakaították. Működött a recepció. A bárokban, étteremben tökéletes a kiszolgálás, minden kifogástalan volt. Borravaló helyett elég ha vált pár barátságos szót a személyzettel, ilyesmivel még nem találkoztam. Megtanultam a szakácstól , hogyan kell kiklopfolni a húst. Volt 2 medence, ahol felszolgáltak, 11 és 17 óra között tartott nyitva. Ha hosszabb időt szeretne a strandon tölteni, kaphat egy üveg italt - alkoholt, üdítőt is, amit hűtőtáskában kivihet a strandra és a homokba temethet. A papgájok olyanok mint a háziállatok, ha gyerekkel fog nyaralni, élvezni fogják...egy idő után még az ételt is ellopták a tányérunkról, de viccesek. Exotica live.

Tengerpart
A strand tiszta, szép, karbantartott, naponta őrzik, a szomszéd szálloda vendégei nem látogathatják, főleg a Brisas del Mar-ból, ahol piszkos a strand, ott főleg igénytelen német vendégek laktak. A tenger csak a parttól 2 m-re áttetsző, a part mentén a vízben felkavarodik a fehér homok. A tenger tele volt halakkal, rákokkal, néha ártalmatlan medúzákat is láttam. Sok apró kagyló volt, a szebb, nagyobb kagylók San Pedro irányában találhatók, rengeteg van belőlük - vigyen magával egy nagy táskát, különben nehéz cipelni. A strandon napközben kb. 10 ember lehetett, hétvégeken 30 , a Paradise és a Punta Blanca vendégeivel együtt. A strandon nyugalom van, ha pihenni szeretne, mintha egy saját strandon lenne. Gyönyörű, fehér a homok.

Szállás általános értékelése
Gyönyörű, nyugodt szálloda, a fehér homokos parton fekszik. A közelben van egy nagyszerű városka, San Pedro, ahol megismerheti a helybeliek életét, vásárolhat ajándéktárgyakat, előnyösek az árak. A helybeliek nyugodt életet élnek, semmi stressz. Taxival bejárhatja a szigetet, egész napra 80 bolivarba kerül. Lehet kvadot kölcsönözni, ill. szkútert, rendelhet búvárkodást. Nagyszerű CD-t vásárolhat helyi zenével, 2 bolívarba kerül. Nézzen körül Porlamarban, 120 bolivarba kerül. Ajánlottak egy Margarita körüli 25 perces csónakázást is. Sok kagylót gyűjtöttünk. Venezuelából elég hosszú az út : Salvador-Párizs-Prága, de megéri. A bőröndjeinket nem mérték le, oda és visszafelé sem. Szívesen elmennék még oda, kipihentem magam, nyugalom volt. Amigos, ez manyana volt.

Az értékelő nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2009.05.20., Tartózkodás időpontja:: 2009.04.18 - 05.29.
Régió: Venezuela Venezuela, Isla Coche, Szállás: Coche Paradise

Összesen: Gyönyörű szálloda, szuper nyaralás volt, gyönyörű élményeink vannak. A 12 órás repülőút is rendben zajlott. Szuper volt a kilátás, volt...

Bevezetés
Gyönyörű szálloda, szuper nyaralás volt, gyönyörű élményeink vannak. A 12 órás repülőút is rendben zajlott. Szuper volt a kilátás, volt egy kis késésünk a Ruzyni reptéren. Poralamaroban a reptéren az idegenvezető várt ránk, felszálltunk egy légkondícionált kisbuszba és elindultunk. 16 órakor érkeztünk meg, azonnal kaptunk karkötőket , lemehettünk a bárba, ahol senki sem volt és a barman kiszolgált. Nyugodt nyaralás volt. A hétvégeket kivéve a szálloda üres volt. Az étteremben kellemes a kiszolgálás, ahogy leültünk, hozták az italt. Az első napon Michal ,a vezető kirándulásokat ajánlott, sokféle volt, ez az anyagiaktól függ. Voltunk úszni a delfinekkel, szafarin, lovagoltunk - mindet ajánlom, gyönyörű . Teljes leírás

Elhelyezés
Ahogy már említettem, a szálloda gyönyörű és tiszta, megfelelő számú a személyzet, jó a medence és szép a kert. Tiszta, berendezett szobánk volt. Az ágy nagy, 2x2 m-es, volt asztal, lámpák, a légkondícionálás annyira hűtött, hogy majdnem megfagytunk. A hűtőszekrényben volt ásványvíz. Volt gyorsforralónk is. A ruhásszekrény nagy, két komód is volt a szobán és 3 tükör, TV... A szoba tágas és összhangban voltak a színek. Naponta szépen kitakarítottak, kidíszítették az ágyat. A szoba kártyával nyílik. Mi a földszinten laktunk, ami előnyösnek bizonyult...közel volt a medence, bár, étterem, üldögélhettünk a teraszon, nem kellett lépcsőzni, csak elhúztuk az ajtót.

Ellátás
Előre bocsátanám, hogy az ételre nem vagyok igényes, de ízlett. A szállodában van egy központi étterem, ott zajlott a reggeli, ebéd és a vacsora. Minden finom volt és elég volt. Reggel sajtok, zöldség, hideg és meleg ételek, kérésre készítettek omlettet, volt sok gyümölcs, péksütemény, kenyér és kitűnő a kiszolgálás. Ebédre kaptunk 3-4 fajta húst, köretet, volt saláta. Minden nap más fajta húst kínáltak, sült tonhalat. Csirkét és diszmóhúst nem nagyon tudnak készíteni...nekem ízlettek a hüvelyesek, tésztafélék, sült krumpli, mártások,...mesterien készítették. Vacsorára kínáltak hidegtálakat és főtt ételt is, volt egy snack bár, ahol egész nap volt hamburger, hot-dog, pizza és fürdőruhában étkezhettünk. 3 bár van, ahol tetszés szerinti koktélokat kevernek. Megtanítják a kedvenc koktélja készítésére. Megfelelő számú a személyzet, sorakozni sosem kellett.

Szállás szolgáltatások
Volt egy nagy medence csúszdával, jacuzzi, vízesés, röplabda háló. A medence mellett adnak törölközőt kártyára, pingpongütőt. Animációs programok nincsenek, ez nem Tunézia. Voltak masszázsok, játszórét. Üzlet is van a szállodában, de a szupermarket olcsóbb. Volt internet, a WIFI- igyenes. A strandot őrzik, a szálloda bejáratát is. A személyzet mindig takarított, tisztaság volt.

Szállás általános értékelése
Bármit kértünk megkaptuk, még többet is. Michal a vezető kitűnő volt, a kirándulások is, még saját költségére is elvitt valahová. A benzin literje különben 0,30 korona. Ajánlom ezt a nyaralást. Csak a hazavezető úton volt gond. Salvadorban leszálltunk, nagy volt a hőség és nem lehetett feltankolni a gépet ,5 órát várni kellett, de ez már a repülőtrsaság ügye. A sziget, a környék, a természet gyönyörű, kellemesek az emberek, szívesen elmennék még oda...Van pár dolog, amit tolerálni kell, de ez egy paradicsom, sokféle kirándulást ajánlottak...kár csak a strandon feküdni.

Az értékelő nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2009.05.12., Tartózkodás időpontja:: 2009.04.29 - 05.10.
Régió: Venezuela Venezuela, Isla Margarita, Szállás: Sunsol Isla Caribe

7 fénykép

Összes szállásértékelés Venezuela