Venezuela Venezuela

 • Utazási és közlekedési lehetőségek

  Venezuelába  nemzetközi légitársaságok segítségével juthatunk el, Nagy-Britannián és az Egyesült-Államokon keresztül.
   
  Belföldi légi közlekedés

  A belföldi légi közlekedést főként a nemzeti parkok látogatásánál veszik igénybe.  A repülőjegy vizsonlyag drága és csak Venezuelába érkezve juthatunk hozzá. Nagyobb csoport esetében érdemes magánrepülőgépet bérelni.
   
  Autóbuszközlekedés

  A távolsági autóbuszok gyorsak és kényelmesek, a szolgáltatás színvonala az egyes társaságoktól függ. Buszjegyet mindig az autóbuszpályaudvaron vehetünk, az útra azonban ne felejtsünk el meleg ruhát is pakolni, kellemetlen meglepetést okozhat a klimatizáció, amelyet szokatlanul hidegre állítanak. A nagyvárosokban minibuszokkal is közlekedhetünk.
   
  Vasúti közlekedés

  A venezuelai vasúthálózat nem túlságosan sűrű, csupán az egyes régiókban és kis távolságok esetében jelent  hatékony közlekedési módot. A szerelvények gyakran túlzsúfoltak, viszont előnynek számít a kedvező jegyár.

  Metró

  A földalattival való utazást egyelőre csak a fővárosban élvezhetjük, a többi városban még kiépítés alatt áll.
   
  Vizi közlekedés

  A venezuelai személyszállítás egyelőre nem működik menetrendszerűen, a hajókat főként nyersanyag, ásványi anyag szállítására használják.
   
  Közúti közlekedés

  Az autóbérlés Venezuelában igen költséges, mégis sok más előnnyel rendelkezik. Mi oszthatjuk be az időnket és pontosan oda juthatunk el, ahová szeretnénk. Autókölcsönzés esetében szükséges előleget fizetni  és érdemes megfelelő biztosítást is kötni. A gyakori közúti ellenőrzés ellenére  a közlekedés Venezuelában kissé áttekinthetetlen, a gépjárművezetők sokszor nem adnak elsőbbséget.Vezetésnél nem árt a fokozott óvatosság.
   
  Taxi

  Jegyezzük meg, soha ne intsünk le taxit a nyílt utcán. Rendeljünk telefonon, vagy egyenesen a szállodából. A taxik többsége nincs felszerelve taxaméterrel, az árban érdemes előre megegyezni.