Venezuela Venezuela

 • Fakultatív programok és szórakozási lehetőségek

  Sport

  Venezuela partszakaszán a búvárkodáson  kívül a barlangászok , a hegymászók és az extrém sportok, pl. a paragliding  kedvelői is megtalálják a számukra legideálisabb feltételeket. A legelterjedtebb sport Venezuelában egyértelműen a turisztika. Az ország területén rengeteg turistaútvonal található , így a venezuelai természet szépségét mint a gyakorlott, mint pedig a kezdő túrázók is kiélvezhetik.
   
  A természet megismerése
   
  Venezuela rendkívül sokszínű és gazdag természeti adottságokkal rendelkezik. Az ország területén 40 nemzeti park található. A legismertebbek közé tartozik a Canaima Nemzeti Park, ahol jellegzetes, asztal alakzatú hegyek találhatók, valamint itt élnek a Pemon törzs indiánjai is. Legfőbb ismertetője, hogy területén található a világ legmagasabb vízesése, az Angyal-vízesés (979m). A Gran-Sabana Nemzeti Park gyémántlelőhelyeiről híres, az Archipelago Los Roiques Nemzeti Park pedig a Karib-tenger azúrkék vizében elhelyezkedő 52 különböző nagyságú szigeten terül el.
   
  A helyi konyha
   
  A venezuelai konyha gyökerei a spanyol, arab, indián és az afrikai konyha ízvilágáig nyúlnak vissza. Az exportált élelmiszerek közé tartozik a kukorica, a marha- és a sertéshús, a halak, a tenger gyümölcsei, valamint a banán és a yuka. Az ételek elengedhetetlen tartozékai a fűszerek, amelyeket főleg pikáns dresszingek és mártások készítésénél használnak fel. Tipikus venezuelai nemzeti étel a Pabellón criollo-főtt marhahússzeletek párolt babbal, rizzsel, sült banánnal és sajttal.
   
  Szórakozás és kultúra
    A kellemes hangulatú vendéglők és éttermek  baráti  összejövetelekre csábítanak. Sok fesztivál kerül itt  megrendezésre.  Ilyen pl. az Orinoco Fesztivált, az Idedegenforgalmi Nemzetközi Vásár és a Nemzetközi Színházi Fesztivál.
   
  Vásárlás
   
  A leggyakrabban vásárolt szuvenírekhez  a kézzel készített tárgyak, a színes ruhák és a bőráruk tartoznak. A piacokon lehet alkudni, a bevásárlóközpontok és a boltok árai azonban véglegesek.