Vietnám Vietnám

  • Egészségügy

    A személyre szólóan, orvos által előírt vagy szokásosan használt gyógyszereket vigyük magunkkal, továbbá javasolt egyes, alapvető gyógyszerek előzetes beszerzése, amelyekkel az esetlegesen előforduló enyhébb gyomorpanaszokat, fejfájást, stb. magunk kezelhetjük. A nagyobb városokban már sok gyógyszertár található, amelyek több, közismert külföldi gyártó cég szokásosan csomagolt gyógyszereit is árusítja.
    Orvosi vizsgálat, ellátás szüksége esetén a vietnami magyar külképviseletek (nagykövetség, főkonzulátus) adnak tanácsot és ajánlható címeket.

    Az egészségügyi helyzet, különösen az 1990-es második felétől, gyorsan javult, és továbbra is ez a tendencia. Tömeges fertőző betegségek egyre ritkábban fordulnak elő. Különleges esetekben, pl. a déli országrészekben előforduló árvizek idején terjedhet a malária. Ilyen veszély északon kevésbé fordul elő, - pl. Hanoiban és környékén ezekben az években szúnyog is alig található. A szokásos védőoltásokon kívül ajánlott az általános higiéniai szabályok fokozott betartása.