Ausztria Ausztria

Hivatalos megnevezés: Osztrák Köztársaság
Főváros: Bécs
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: katolikusok, protestánsok
Hivatalos nyelv: német
Időeltérés: középeurópai idő (+0 óra)

Ausztria - már 13 900 Ft-tól

Ausztria - ország Európa szívébenAusztria a magyar turisták által 7 leglátogatottabb ország közé tartozik. Ausztria, Magyarország nyugati szomszédja magas alpesi csúcsokkal, romatikus völgyekkel és romantikus városokkal, ideális szabadságunk eltöltéséhez. Az Ausztria szó alatt sokan elképzelnek egy alpesi országot gyönyörű városokkal, mint Bécs vagy Salzburg németül beszélő emberekkel, a kertészeknek képzeletükben megjelennek az alpesi muskátlik és a történelmet kedvelőknek az a tény hogy 1918-ig az Osztrák-Magyar Monarchiának Magyarország része volt.

Az Osztrák Köztársaság Európa közepén terül el, stabil gazdasági felépítés és jó biztonsági helyzet jellemzi. Fekvését évszázadokon át áramló számos idegennek köszönheti. Üzleti kapcsolatai, melyekre az öreg Rómaiak még emlékeznek, a világ minden pontjáról nemzeteket vonzottak ide. Ezek a nemzetek magukkal hozták a művészetüket és kultúrájukat, és egyértelműen befolyásolták a mai Ausztria kialakulásat.

Az Osztrák Köztársaság 9 szövetségi államból áll, élén a fővárossal, Béccsel, amelyet egykor Európa kulturális központjaként tartottak számon. A hivatalos nyelv a német, de angolul is probléma nélkül megértethetjük magunkat. Ausztria 1995-től az Európai Unió tagja, pénzneme az EURO. Az ország domináns részét képezik az Alpok, amelyek főként a téli sportok szerelmeseit vonzzák. Az Alpokkal kontrasztot képező völgyekben lévő tavak szintén a látogatott területek közé tartoznak. A csodás természeten kívül Ausztria még sok minden mást is kínál, ilyenek a jellegzetes édességek, amelyek sehol máshol nem kaphatók. Ilyen a Mozart golyó, a Sacher torta és a bécsi kávé.

Ausztria - már 13 900 Ft-tól

Legújabb értékelések Ausztria

Összesen: 10 Gyönyörű város gyönyörű környezettel.Rengeteg túrázási lehetőség van a környéken .A nyári kártyával ingyen lehet utazni buszokkal az...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Gyönyörű város gyönyörű környezettel.Rengeteg túrázási lehetőség van a környéken .A nyári kártyával ingyen lehet utazni buszokkal az összes túrista látványossághoz . A libegőket is ingyen lehet ígénybe venni a kártyával.Vízesések ,hatalmas hegyek és csodás hegyi tavak találhatók a környéken .Most voltunk itt negyedszerre és biztos vagyok benne ,hoogy nem utoljára :) Teljes leírás

Elhelyezés
A standard szobák egyszerüek de tiszták .A személyzet udvarias segítőkész A büfé reggeli és vacsora bőséges és szokszinű.Külön volt minden este vegetáriánus menü is.A hotel közelében van parkoló ami 10 euro per nap .A szálloda ad egy kártyát amit ki kell tenni az autóba jól látható helyre.A szálloda a sétáló utca végén található és minden közel van hozzá .A Planai felvonó ,buszmegálló ,bevásárló központ.Ha erre jársz , a főutcán feltétlen keresd meg Papa Joe éttermét .A legfinomabb ételek és pizzák itt vannak .Már holnap indulnék vissza .

Ihászné Göndör Mónika, 2022.07.26., Tartózkodás időpontja: 2022.07.17 - 07.22.
Régió: Ausztria Ausztria, Schladming / Dachstein, Szállás: JUFA Schladming

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 10 Nagyon elégedettek voltuk. Egy csodálatos helyen lévő, profi szolgáltatásokkal és kitűnő konyhával rendelkező szálloda.

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Nagyon elégedettek voltuk. Egy csodálatos helyen lévő, profi szolgáltatásokkal és kitűnő konyhával rendelkező szálloda. Teljes leírás

Elhelyezés
Szobá

Illés Tamás, 2022.07.08., Tartózkodás időpontja: 2022.06.30 - 07.04.
Régió: Ausztria Ausztria, Nassfeld, Szállás: Falkensteiner Hotel Sonnenalpe

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 7.2 Nagyon jól éreztük magunkat

 • 6 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 7 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Nagyon jól éreztük magunkat Teljes leírás

Elhelyezés
Tipp ha valaki gyerekkel megy telefonáljon oda hogy fűtsenek be mi az első éjszaka nagyon fáztunk mire fel melegedett a szobánk.Amit nem értettünk hogy el kértek 30 eurót végtakarítás címszóval pedig vittünk ágyneműt és patyolat tisztán hagytuk ott az apartmant 3 éjszakát voltunk és ez a plusz költség nem is volt előre feltüntetve ott szembesültünk vele.

Ellátás
Bőséges reggeli vacsora nagyon finom volt

Hotel szolgáltatások
Szauna használat: tiszta modern mi nagyon élveztük

Ruppert Brigitta, 2020.03.09., Tartózkodás időpontja: 2020.03.02 - 03.05.
Régió: Ausztria Ausztria, Karintia, Szállás: Dorfhotel Seeleitn

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: 7 Jol ereztuk magunkat, szep a taj, csendes idoszakot fogtunk ki es jo idot.

 • 6.5 Elhelyezés
 • 7 Ellátás
 • 8 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Jol ereztuk magunkat, szep a taj, csendes idoszakot fogtunk ki es jo idot. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobak tisztak voltak. Erdemes odafigyelni a szobak tipusara, mert vannak kissebbek es nagyobb szobak is. A fenyerosseg amit a vilagito testek biztositanak a benti reszen,a mi elvarasainknak, kisse gyenge volt; elemlampat hasznaltam a borondbol valo kicsomagolashoz :). A wc kulon van a furdoszobatol Ez igy elonyos is, de hatranya is van. Az emeletrol le kellett vandorolni, ha kezet akartunk mosni a wc hasznalata utan.

Meg nem jartuk be az egesz vilagot, de az eddigi tapasztalatunkbol arra a kovetkeztetesre jutottunk, hogy sokkal jobb es helyesebb ha a szallast biztosito a szobakat teljesen ,,felszereli" es nem odaerkezeskor tudjuk meg, hogy a konyha telyesen fel van szerelve, viszont a szobakban nincs lepedo, parnahuzat, illetve paplan huzat. Persze igenyelni lehet, 8 euro/fo. A torolkozok hijanyat is tapasztaltuk.

A szobak hamar felmelegednek es jol tartjak a meleget!

Ellátás
A reggelit javasolom! Jo az ar - minoseg kozti arany!

A szemelyzet nagyon kedves, a szakacsno jol foz!

Hotel szolgáltatások
Nem sok szolgaltatast vettunk igenybe, de mondhatom, hogy nyiltak, kedvesek es szinte barmit meglehet kapni, persze penzert.

Tengerpart
Tenger nem volt, egy toval kellett volna beerjuk, de mivel tel volt es mi sijelni mentunk, a to latvanyan kivul ami mesebeli, nincs hozzafuzni valom.

Sc Histeria World Srl, 2020.02.17., Tartózkodás időpontja: 2020.02.08 - 02.11.
Régió: Ausztria Ausztria, Karintia, Szállás: Dorfhotel Seeleitn

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 8.4 Szuper volt

 • 8.5 Elhelyezés
 • 7 Ellátás
 • 10 Alapár
 • 8 Sípálya minőség

Összegzés:
Szuper volt Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon jó

Ellátás
Nem volt

Hotel szolgáltatások
Ok

Pályák
Szuper

Sántha Gábor, 2020.01.22., Tartózkodás időpontja: 2020.01.08 - 01.13.
Régió: Ausztria Ausztria, Karintia, Szállás: Dorfhotel Seeleitn

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

összes ajánlás Ausztria