Megnyitás | Vissza a főmenühöz

Ezek lesznek az idei tél slágerei

Ahogy közeledik a hideg évszak, sokan érezzük, hogy még nem állunk készen elengedni a nyári napok melegét, a színek, illatok, élmények sokaságát - meleg, trópusi úticélokról álmodozunk ilyenkor, ahol a tél szürkeségét feledve élvezhetjük a napsütést, a tengerpartokat és az egzotikus tájakat. Az alábbiakban öt olyan csodálatos úticélt mutatunk be, amelyek látnivalóikkal, szolgáltatásaikkal, és az oda szóló legjobb ajánlatokkal tökéletes választásnak bizonyulhatnak az előttünk álló hónapokban bármikor: az Egyesült Arab Emírségek, Omán, Zanzibár, a Dominikai Köztársaság és a Bécsből könnyen és kényelmesen elérhető Mauritius mind olyan helyek, ahol a télből való kiszakadás garanttált, és felejthetetlen élményekkel kecsegtet.

1. Egyesült Arab Emírségek:

Dubai Marina

Dubai Marina Shutterstock

Az Egyesült Arab Emírségek olyan hely, ahol a luxus és a modernitás találkozik a hagyományokkal. A hét független emirátusból létrejött állam leghíresebb városa Dubai, mely luxusával és rekorder épületeivel az arab világ és bolygónk egyik legjelentősebb metropoliszává nőtte ki magát. De más, lenyűgöző városokat is találunk itt, mint például Ras Al Khaimah, Fujairah és Abu Dhabi, melyek szintén számos látnivalót, valamint fényűző bevásárlási és étkezési lehetőségeket kínálnak, miközben a sivatagi szafari túrák és a gyönyörű tengerpartok az igazi pihenés ígéretével csábítanak.

Dubai körutazásra hív

Ez is érdekelhet:

Dubai körutazásra hív

2. Omán:

Muscat, Omán fővárosa

Muscat, Omán fővárosa Shutterstock

Omán a csend és a természet szépségeinek oázisa. A fjordok, homokdűnék és a kék öblök lenyűgözik a látogatókat, miközben a helyi kultúra és a hagyományok sokszínű élmények kavalkádjával gazdagítják utazásunkat, ami egészen biztosan a napsütéses időjárás, a gyönyörű tengerpartok, a meleg tenger, a keleti emlékművek, a sokszínű természet, az ízletes konyha és nem utolsó sorban a barátságos helyiek biztosította élmények tökéletes egyvelege lesz.

Az elbűvölő Omán: fedezd fel velünk az elegáns keletet

Ez is érdekelhet:

Az elbűvölő Omán: fedezd fel velünk az elegáns keletet

3. Zanzibár:

Zanzibár egy varázslatos sziget Tanzánia partjainál, amely gyönyörű fehér homokos strandokkal és hihetetlenül kék óceánnal csábítja látogatóit: az Indiai-óceán ölelésében, Afrika keleti partja mentén található szigetcsoport hamisítatlan álomnyaralásra hív. Egész évben nyári meleg van, vagyis 25-30 °C-os nappali hőmérséklet, amely éjszaka csak néhány fokkal csökken. Meglepő, hogy az óceán és a levegő hőmérséklete alig tér el egymástól, ezért nem kell attól tartanunk, hogy a strandolás véletlenül túlságosan frissítő élményt jelentene - a sziget páratlan szépségű természeti adottságai viszont biztosan frissítően hatnak úgy a testünkre, mint a lelkünkre!

7 kérdés, amire IGEN a válasz, ha Zanzibárra utazol

Ez is érdekelhet:

7 kérdés, amire IGEN a válasz, ha Zanzibárra utazol

4. Dominikai Köztársaság:

Fedezd fel a Dominiaki Köztársaságot

Fedezd fel a Dominiaki Köztársaságot Shutterstock

A Dominikai Köztársaság maga a trópusi paradicsom: a sziget északi partjait az Atlanti-óceán, míg a délit a Karib-tenger mossa, ennek megfelelően számtalan rejtett öböl és jól kiépített, népszerű strand is a fürdőzők rendelkezésére áll, elég csak Punta Cana kristálytiszta hullámaira, a Bahía de las Águilas türkizkék vizére, esetleg a Samaná-félsziget aranyhomokos partjára gondolni. Nem tartjuk valószínűnek, hogy ez megtörténhet, de ha valaki esetleg mégis megunná ezeket a csodás partokat, annak sincs oka aggodalomra: az ország többi része is tele van kalandokkal, szépségekkel, lenyűgöző természeti és történelmi látnivalókkal. A képeslapra kívánkozó, fehér homokkal borított tengerpart, a túrázási opciók végtelen tárháza, valamint a klasszikus városlátogatási lehetőségek tökéletes egyensúlya garancia a felejthetetlen élmények megszerzéséhez.

Karibi gyöngyszemek: A Dominikai Köztársaság 7 legszebb tengerpartja

Ez is érdekelhet:

Karibi gyöngyszemek: A Dominikai Köztársaság 7 legszebb tengerpartja

5. Mauritius:

Flic en Flac Beach

Flic en Flac Beach

A Bécsből könnyen és kényelmesen elérhető Mauritius, az Indiai-óceán dél-nyugati gyöngyszeme mindig vonzó célpont homokos pálmafás strandjaival, rendkívül változatos természeti szépségeivel, sűrű esőerdőivel, lenyűgöző nemzeti parkjaival és festői vízeséseivel. A legtöbb üdülőhely és szálloda - legyen szó egyszerűbb vagy luxusszállásokról - a tengerpart közelében található, így a vendégek a lagúnák biztonságos vizeiben élvezhetik az úszást és a búvárkodást. A romantikus naplementék, a gyönyörű tengerpartok és a luxus szállodák tökéletes környezetet teremtenek akár egy esküvő vagy a nászúti élményeihez is.

7 ok, miért látogass el Mauritius szigetére

Ez is érdekelhet:

7 ok, miért látogass el Mauritius szigetére

A hideg évszakból való kiszakadást és feltöltődést ezek az egzotikus úticélok egészen biztosan megadják az oda utazóknak, egyedi és izgalmas élményeket kínálva a látogatóknak. Válaszd ki álmaid úticélját, és hagyd magad elvarázsolni a trópusi paradicsomok szépségével, kultúrájával és kulináris élményeivel. Ne hagyd, hogy a hideg tél közeledése lehangoljon – találkozzunk valamelyik mindig nyári helyen!

2023.10.04. Viktoria Nagy

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.

Tetszik ez a bejegyzés?

Oszd meg barátaiddal, hátha ők is érdekesnek találják!.