Kanári-szigetek Kanári-szigetek

 • Érdekes helyek

  Lanzarote

  A Parue Nacional de Timanfaya Nemzeti Park látogatása lebilincselő élményt nyújt. Sok endemikus, csak ezen a területen élő állat- és növényfajt találunk itt. A növények kedvelői biztosan nagyra értékelik az itt található Jardín de Cactus kaktuszparkot. A Mirador del Rio kilátóról csodás kilátás nyílik a környékre.

  A Timanfaya Nemzeti Parkban tanúi lehetünk az állandó vulkáni tevékenységnek, láthatjuk az ennek következtében kialakult lávamaradványokat. Pihenésképpen ellátogathatunk az El Diablo étterembe, melyet César Manrique építész tervezett, kinek építményei az egész szigeten megtalálhatók.

  A turisták kedvelt helye a Cueva de los Verdes, ami egy lávabarlang. A belsejében egy mindössze 20 cm mély tavacska található.De a turisták az optikai csalódás miatt sokkal mélyebbnek látják a tavat.
  A sziget központja Teguise az egykori főváros, romantikus utcákkal és forgalmas vasárnapi piaccal.

  Tahiche falvacskában áll Césare Manrique villája, aki híres építész, festő és szobrász volt. A villában érdekesen kialakított belső tér fogad, de itt található a művész személyes gyűjteménye is, melyben Picasso és Miróa művei is megtalálhatóak.

  Tenerife

  Nagy látogatottságnak örvend az itt található földműves piac. Szombaton és vasárnap reggel hazai és hagyományos termékeket lehet itt vásárolni.

  A főváros Santa Cruz nemcsak csodás építészeti műemlékeivel büszkélkedhet, hanem a februárban megrendezett karnevállal is.

  Tenerife rejtélyei közé tartoznak a Guiamara-ban található piramisok, amelyek régen hatalmas kultikus jelentőséggel rendelkeztek az eredeti lakosság számára, akik a gaucs törzsből származtak. A tudósok a mai napig vitatják az eredetüket. A Canadas del Teide Nemzeti Park területén található a legmagasabb hegy, a Pica del Teide, amely egyedülálló turisztikai attrakciót kínál. A belépő 12 euró, ezért az árért a libegő felvisz a 3555 m magas csúcsra.

  A keleti parton fekszik Candelaira város, szimbóluma a Nuestra Senora de Candelaria bazilika, ahol Szűz Máriának, a sziget védőszentjének szobra áll. A sziget fővárosa Santa Cruz de Tenerife, amely különleges történelmi centrumával és a Plaza de los Patos téren található szökőkúttal is lenyűgözi a turistákat.

  La Orotava egy azon kevés helyek közül, ahol az épületek eredeti történelmi állapotukban maradtak fenn.

  Gran Canaria

  A sziget szimbóluma a Roque nublo természeti képződmény ,melyet „felhős sziklának“ is szoktak nevezni. Ez a monolit 1813 m magasba nyúlik.

  Teror falvacska a szigetegyüttes legjelentősebb zarándokhelye, 1481-ben itt jelent meg Szűz Mária.

  A főváros Las Palmas a Kanári-szigetek legnagyobb központja. Itt a modern épületek kontrasztot alkotnak a történelmi építményekkel. Az 1497-ből származó Szent Anna katedrális a város déli részén található. A kikötő északi részén az 1493-ből származó Castillo de la Luz, spanyol erődítmény dominál.

  Nem messze Maspalomas nyaralóhelytől lett felépítve a szigetek legnagyobb vízi élményparkja, az Aqualand Maspalomas.

  La Palma

  Santa Cruz de la Palma, a főváros, melynek partjainál horgonyzott Kolumbusz Kristóf hajója is, mikor ő felfedező útján volt. Érdemes megtekinteni a Tengerészeti Múzeumot és a régi városháza épületét is. Jelentős műemlékei közé tartozik a las Nieves kolostor, amely a Virgen de las Nieves sziget patrónusának nevét viseli.

  El Hierro

  Fővárosa, Valverde a Kanári-szigetek egyetlen olyan fővárosa, amely a nem a tengerparton fekszik. Az egész sziget az UNESCO védelme alatt áll.
  Las Puntas központjában megszállhatunk a világ legkisebb szállodájában, amely a kikötő régi épületéből lett átalakítva és mindössze négy szobával rendelkezik.

  La Gomera

  Fővárosa San Sebastian, Kolumbusz Kristóf kedvelt pihenőhelye volt, itt volt az utolsó megállója és itt töltötte fel hajója élelmiszerkészletét, mikor az Atlanti-óceánon keresztül Amerikába hajózott. Az itt található Garanoaya Nemzeti Park az UNESCO világörökségének részét képezi.

  Fuerteventura

  Kevés műemléke közül érdemes megemlíteni a Pájara kisvárosban található templomot, amit azték motívumok díszítenek. La Oliva városban egykor a Casa de los Coroneles katonai alakulata székelt. Molino de Antigua szélmalmai és az el Museo de la Sal Múzeum is tökéletes kikapcsolódást nyújtanak.