Kanári-szigetek Kanári-szigetek

 • Utazási és közlekedési lehetőségek

  A közlekedési hálózat jól ki van építve, 8 repülőtér és 41 kikötő található itt. A légi közlekedés még a belföldi közlekedésnél is nagyon népszerű, mivel a repülőjegyek árai nem túl magasak A Binter Canarias légitársaság az utasok figyelmébe ajánlja, hogy előre foglaljanak helyet, főleg az ünnepek előtt.

  A szigetek közötti közlekedést hajók is biztosítják, amelyek minden sziget minden nagyobb kikötőjéből naponta közlekednek .Ezen kívül utazhatunk a guaguas nevű zöld klimatizált autóbusszal is. A buszmegállók piros-kék-fehér cédulával és P betűvel vannak jelölve, ami spanyolul parada. Buszjegyet a sofőrnél vehetünk.

  A taxik árát minden város maga határozza meg. Az árlistát az autóban kérhetjük el. A poggyászért külön díjat kell fizetni. A taxik 123 jelzéssel vannak ellátva, ha zöld fénnyel világítanak, éppen utasra várakoznak.

  A 21 évesnél idősebb, jogosítvánnyal rendelkező fiatalok igénybe vehetik az autókölcsönzést. Az ár az autó márkájától és korától függ. Minden esetben rá kell kérdezni az autó biztosítására, ugyanis nem mindig van belefoglalva az autó kölcsönzési árába. A közutak karbantartottak, de azért nem árt óvatosan vezetni, főleg a hegyi szerpentineken.

  A közúti előírások hasonlóak az európaiakhoz. Az autópályán a maximális megengedett sebesség 120 km/h, a közutakon 90 km/h, a településen belül 50 km/h. A véralkoholszint nem lépheti túl a 0,3 promilet. Az átláthatatlan szakaszokon dudálni kell, éjjel fényszignállal kell figyelmeztetni a gépjárművezetőt. A parkolóhelyek kékkel vannak jelölve, jegyet parkolóautomatában vehetünk A sárgával festett részeken tilos a parkolás.