Marokkó Marokkó

 • Érdekes helyek

  Marokkó egyik különleges szépsége az Atlasz-hegység. Legmagasabb csúcsa a Jebel Toubkal., amely 4000 m magas. Feljutni a csúcsára igazán fantasztikus élmény. A Nagy-Atlasz a közlekedés szempontjából legkönnyebben Marrakesh városából közelíthető meg. A területen berberek élnek. A berberek őslakosok, ékszereket készítenek, életben tartják az ősi zenei hagyományokat, mindemellett nagyon vendégszeretők.

  Az ország területén található Uzúd vízesés lélekzetelállító látványt nyújt. 100 m magas, körülötte apró tavak és fantasztikus nyugalom, érintetlen természet.

  Közép-Marokkóban fekszik Fes városa, amely a 8.században alakult és hamar fontos kulturális központ lett. A városban bőr feldolgozása folyik, a festésbe és a megmunkálásba a turisták is betekintést nyerhetnek. A bőráru kedvelt exportcikknek számít.

  Casablancát a világ egyik legszebb strandjaként és kikötőjeként tartják számon. A városban csodás építményeket láthatunk, a legfontosabb II. Hasszán mecsetje. A mecset a harmadik legnagyobb egyházi jellegű építmény a világon. 25 000 ember befogadását teszi lehetővé, a mecset előtti téren 8000-en férnek el .

  A legafrikaibb arculatú város Marrakesh. Már az ókorban fontos központ volt a Szahara és az Atlasz-hegység felől. érkező kereskedők számára. Az építészet szintén lenyűgöző.

  Ait Benhaddou egy kis falvacska az Atlasz-hegységben, amely szépségével és egyedi arculatával az UNESCO Világörökség részét képezi. A falvacska agyagerődítménye révén az ókori történelmet juttatja eszünkbe. Essaouira, az ókori kisváros legjellegzetesebb építménye a 16.századból származó tengerészeti célokat szolgáló erődítmény. A város központja szintén az UNESCO Világörökség részét képezi.