Marokkó Marokkó

Hivatalos megnevezés: Marokkói Királyság (Al-Mamlaka al-Maghribíja)
Főváros: Rabat -Salé 1,564.000 lakos
Állami irányítás: alkotmányos monarchia
Vallás: iszlám (95%), keresztény (4%), zsidó
Hivatalos nyelv: arab, francia, kevésbé használatos az angol
Időeltérés: nyári hónapokban -2 óra

Marokkó - már 115 190 Ft-tól

MAROKKÓRÓLMarokkó az ellentétek országa, királyi városai, melyek az ezeregy éjszaka meséinek légkörét idézik váltakoznak a tengerparton kiépült modern turistaközpontokkal. Marokkó Afrika természeti kincsekben és kultúrában leggazdagabb országai közé tartozik. Ősrégi kultúrájának jegyeit egzotikus természeti világában vagy a domináns Nagy-Atlasz hegységben találjuk, melynek hófödte csúcsai kirajzolódnak a zöld datolya oázisok és a Szahara homokdűnéi felett.

Kultúrális és történelmi műemlékei egészen a főniciaiak korába nyúlnak vissza. Fellelhetők azonban az antik kor és a jelenlegi arab és berber kultúrák jegyei is. Az ország jelentős múltját bizonyítja a számos építészeti remekmű. Orient stílusban épült palotákat, mecseteket és mauzóleumokat találunk itt.

A városokon kívül őslakos berberek élnek, főként pásztorkodással foglakoznak, míg a városokban a kézműves mesterséget űző arabokat találjuk. A helyi lakosság vendégszerető mentalitása hozzájárul nyugodt pihenésének eltöltéséhez egy egzotikus légkörű és arany homokú, atlanti-óceáni partokkal övezett országban.

A várfalakkal körülvett városközpontok ún. medinák azt sejtetik, hogy megállt itt az idő. A kovácsok, szűcsök és fazekasok jelenléte a szűk utcákban visszarepíti önt a múltba. A felettébb ízeletes marokkkói konyha remekeit számos étteremben próbálhatja ki – hal, hús zöldség, szárított gyümölcs, különleges fűszerek keveréke alkotja. A marokói menta teát kávézókban szürcsölgetheti. A jólismert piacterek, melyeket minden sarkon találunk, tengernyi marokkói szuvenírt kínálnak. A marokóiak híresek alkudási kedvtelésükről, az eredeti árat az 1/3 –ára lehet lealkudni.

Ideális helyszín olyan kirándulni vágyók számára, akik érdeklődnek az orient építészet, konyha és népszokások iránt, s ezt egzotikus tájak, hegyvonulatok és a sivatag megismerésével szeretnék egybekötni.

Marokkó - már 115 190 Ft-tól

Legújabb értékelések Marokkó

Összesen: 4,6 A Hotel az ár érték aránynak megfelelő szolgáltatást nyújtott. A szoba tiszta,rendezett,naponta takarított.Az étkezések kultúráltak de...

 • 5 Szállás
 • 3 Ellátás típusa
 • 1 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
A Hotel az ár érték aránynak megfelelő szolgáltatást nyújtott. A szoba tiszta,rendezett,naponta takarított.Az étkezések kultúráltak de választékhiányosak voltak,a személyzet kedves ,készséges.A szálloda kb 5 km-re fekszik a városközponttól ami erősen rontja a konfortérzetet.Az óceánpart 5 perc alatt megközelíthető,de kietlen építési területen helyezkedik el.

Az általam választott héten magyar nyelvű asszisztencia nem volt biztosítva,de az angol nyelvű teljesen megfelelt számomra.Az idegenvezető kedves,készséges volt,minden kérdést megválaszolt.

Az időjárás nem volt kedvező,3 napon is 18-20 fok között volt,köd és szél rontotta az élményt.Az óceán hőfoka azonban kiváló volt.A Ramadan miatt a szórakozási lehetőségek korlátozottak voltak.

A hazautazást az időjárás viszontagságos volta miatt 3 órás késéssel tudtuk megkezdeni,felszállási engedély hiányában.

Szép és érdekes fakultatív kirándulásokon vettem részt,melyek maradandó emlékekké válnak,továbbá több helyi emberrel jó barátságot köthettem Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállás ár-érték aránynak megfelel.Egyszerűen de kulturáltan berendezett szobák.A takarítás napi rendszerességű.Klima,LCD tv van,hűtőszekrény nincs,és bérelni sem lehet.Széf rendelkezére áll.Wifi van minden szobában.

Ellátás
Az étkezések kielégitőek voltak,bár elég kevés választási lehetőséggel bírtak.

A vacsora számomra túl késői időpontban kezdődött ,21 órakor.

Hotel szolgáltatások
A hotelnek egyéb szolgáltatásai nem voltak,vagy számomra nem tűnt fel.

Tengerpart
A tengerpart 5 perc alatt megközelíthető,bár elég kietlen épitési területen is át kell haladni közben.A part tiszta,a vizminőség és hőmérséklet jó.A parton toalett ,zuhany nem áll rendelkezésre,csak jóval távolabb,és az egész partszakasz viszonylatában mindössze egy.

A szállodának külön" partja" van,melyet a szálloda vendégei térítésmentesen igénybevehetnek(napágy,napernyő)

Névtelen, 2013.08.05., Tartózkodás dátuma: 2013.07.25 - 08.02.
Régió: Marokkó Marokkó, Agadir, Hotel: Omega

Hasznosnak találta az értékést? Igen (6) Nem (3)

Összesen: 8,8 Az El Pueblo Tamlelt egy kicsit régebbi, így kicsit szegényesebb felszereltségű, régebbi minőségű, mint a Village Agador részleg. Az első...

 • 8 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Az El Pueblo Tamlelt egy kicsit régebbi, így kicsit szegényesebb felszereltségű, régebbi minőségű, mint a Village Agador részleg. Az első este, míg vacsoráztam, valaki bement a szobámba és ellopta a telefonomat. A fényképezőgépem, és a pénzem a bőrönbe el volt zárva, így ahhoz nem nyúltak. A biztonsági őrök kedvesek voltak, csak nehézkesen beszéltek angolul. A guest service-s hölgy viszont nem volt túl segítőkész. Nagyon valószínű, hogy az egyik recepciós volt a tolvaj. Ezt leszámítva nagyon kedvesek, segítőkészek, és barátságosak voltak a pincérek, a recepciósok, a takarítók, stb. Az étkezések változatosak, és bőségesek voltak, bár nem túl ízletesek, legalábbis számomra. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Alapjába véve nagyon rendezett, tiszta szállás volt.

Ellátás
Bőséges, változatos, bár számomra nem túl ízletes.

Hotel szolgáltatások
A szálloda tájékozatójában szerepelt, hogy laptopot biztosítanak a recepción, ha szükséges. Hát sajnos ez hiányzott. Miután a telefonomtól megszabadítottak, így nagy szükségem lett volna internetelérhetőségre. A recepciós jóvoltából a lopás estén használhattam a saját gépüket, de erre már utána nem volt lehetőségem, így egy kb 500 méterre lévő internetkávézóba mentem. A többi szolgáltatással elégedett voltam.

Tengerpart
Nagyon jó!

Koronczai Rita, 2012.12.28., Tartózkodás dátuma: 2012.12.17 - 12.24.
Régió: Marokkó Marokkó, Agadir, Hotel: Caribbean Village Agador Tamlelt

Hasznosnak találta az értékést? Igen (5) Nem (0)

Összesen: 8,8 Összességében meg vagyok elégedve.Mivel nagyon szeretem Marokkót ,azt hiszem máskor is szívesen utaznék ide ezzel irodával.

 • 8,5 Szállás
 • 8 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Összességében meg vagyok elégedve.Mivel nagyon szeretem Marokkót ,azt hiszem máskor is szívesen utaznék ide ezzel irodával. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A panoráma kitűnő.A szoba a kategóriának megfelelő.

Ellátás
A pincérek kedvesek,szolgálatkészek.Az étel választék nagyon szerény

Hotel szolgáltatások
A recepciósok kedvesek Mivel sokadik alkalommal járok az országban ,így szinte csak az étkezési és az alvási időt töltöttük a szállóban a szolgáltatások felől nem is igazán érdeklődtünk.

Tengerpart
Az agadíri óceánpart az atlasz ölelésével számomra az egyik legszebb tengerpart.Tisztán tartott,rendezett.

Mészégető Györgyné, 2012.12.20., Tartózkodás dátuma: 2012.12.03 - 12.17.
Régió: Marokkó Marokkó, Agadir, Hotel: Marhaba

Hasznosnak találta az értékést? Igen (4) Nem (0)

Összesen: A hotel Argana egy 4 csillagos hotel, ahol nem működik klíma- berendezés. Első napokban azzal hitegetik a vendégeket, hogy az jó ha...

Bevezetés
A hotel Argana egy 4 csillagos hotel, ahol nem működik klíma- berendezés.

Első napokban azzal hitegetik a vendégeket, hogy az jó ha forró levegőt fúj, késöbb hogy megjavítják, majd szoba csere, ahol ugyszint nem müködik.

Aztán szép lassan kiderül, hogy az egész hotelban nem működik.

Véleményem szerint ezt már régen nagy tapasztalattal játszák a vendégekkel, aztán telnek a napok és már el is utaztak izzasztó emlékkel Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Egyébként rendben.

Ellátás
Kisebb gyomorrontások...

Hotel szolgáltatások
Gyenge.Hitegető recepció. Wifi nagy néha müködik.

Tengerpart
Medence rendben volt,a tenger jó kis séta, koszos, széles homokos part.

Összegzés
Ha klima müködödne és nem néznének mindenkit hülyének még elfogadható is lehetett volna.

Péter Epstein, 2010.08.28., Tartózkodás dátuma: 2010.08.06 - 08.13.
Régió: Marokkó Marokkó, Agadir, Hotel: Argana

Hasznosnak találta az értékést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: Voltam már ott pár évvel ezelőtt a családommal, és nagyon elégedett voltam.

Bevezetés
Voltam már ott pár évvel ezelőtt a családommal, és nagyon elégedett voltam. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Kétágyas szobákban laktunk, a szálloda a városközpontban van, a strand egy kellemes sétával elérhető - az ajándékboltok között. A szálloda közelében volt kávézó és bank is.

Ellátás
Európai. Pénteken rendszerint kusz-kusz, megéri megkóstolni. Levesekből csak erőleves volt, mivel ott a leves nem része a helyi étkezésnek.

Hotel szolgáltatások
A szállodában a vendéggel udvariasak. Az étterem, a szalon régi stílusban berendezett, akár a mesében.

Tengerpart
A strand homokos, állandóan őrzik a lovas ill. kerékpáros rendőrök. A strandra csak néhány kereskedő léphet.

Összegzés
Tökéletes. Akit a strand nem érdekel, bejárhatja a várost és megismerkedhet a marokkói hétöznapokkal, de elmehet a piacra is, ahol mindent megtalál.

Hájek Dušan, 2006.12.05., Tartózkodás dátuma: 2002.11.08 - 11.22.
Régió: Marokkó Marokkó, Agadir, Hotel: Talborjt

Hasznosnak találta az értékést? Igen (4) Nem (0)

összes ajánlás Marokkó

Az Ön értékesítője:

Ingyenesen hívható: H-P: 9-18 I Szo: 9-14:30 06 80 100 200 +40 316 300 926

Egyszerűen átlátható kínálat:

minden költséget tartalmazó árak!