Portugália Portugália

Hivatalos megnevezés: Portugál Köztársaság
Főváros: Liszabon (Lisboa)
Állami irányítás:
Vallás: római katolikus 95 %, más keresztény 1,5 %, pogány 3,5 %
Hivatalos nyelv: a hivatalos nyelv a portugál. Használatos nyelvek:spanyol, angol, német és a francia
Időeltérés:

Portugália - már 109 001 Ft-tól

PORTUGÁLIÁRÓLPortugália Dél-Nyugat Európában a Pireneusi-félszigeten és az Azori-szigeteken terül el. Északi és keleti szomszédja Spanyolország, nyugatról az Atlanti-óceán határolja. Hivatalosan Portugáliához tartoznak az Azori-szigetek és a Madeira szigetcsoport is.

Portugáliáról fekvése alapján azt tartják, hogy ez az egyetlen ország, mely Európának hátatfordítva fejlődött, tekintetét csupán az óceánra szegezte. Miben rejtőzik e számunkra távoli ország különlegessége? Melankóliával átjárt hagyományos vendéglátásáról van szó -saudade, hagyomány, egyedülállóság az egyszerű dolgokban, finomság és az európai túlzottan gyors életmód hiánya. Kellemes érzés két kontinens közt teremni - egyik lábbal a jól ismert kontinensen, másikkal valahol a felhőkben ott, ahol végződik a szárazföld és ahol érezni az óceán illatát és súgását. Látogassa meg ezért a maur várak, zarándokhelyek, templomok, katedrálisok földjét, az országot ahol parafatölgyek nőnek, ahol érik a portói szőlő, ahonnan felfedezők indultak útra hajóikon, hogy új világot találjanak a miénknek... Boa viagem. Sikeres utat.

Bővebb információt Madeiráról és a Zöld foki-szigetekről saját leírásuknál találja.

Portugália - már 109 001 Ft-tól

Legújabb értékelések Portugália

Összesen: 9 Izgalmas, színes, érdekes, nyüzsgő város Lisszabon. Nem bántuk meg, hogy úticélnak választottuk. Néhány dologról már indulás előtt...

  • 8.5 Elhelyezés
  • 9 Környék
  • 10 Alapár

Összegzés:
Izgalmas, színes, érdekes, nyüzsgő város Lisszabon. Nem bántuk meg, hogy úticélnak választottuk. Néhány dologról már indulás előtt informálódtunk, pl. az ottani tömegközlekedésről. Viva viagem kártyával utaztunk és napijegyet (24 órás jegy) töltöttünk rá mert az éri meg leginkább. A reptérről könnyen bejutni a városba (piros vonal) és a metrónál automatából lehet kártyát venni. Teljes leírás

Elhelyezés
A sárga vonalon helyezkedik el a szálloda a Campo Pequeno megállóhoz nagyon közel. Több bolt is van a környéken pl.My Auchan, Continente és pékség a szálloda utcájában. A metrón kívül jó alternatíva a buszozás mert sok járat érinti a környéket ami bemegy a ,belvárosba', sőt a reptérre.

Maga a szállás szép, mindennel felszerelt, nagyon tiszta. Minden nap volt takarítás a szobában. A szoba méretét kicsinek találtuk, és kevésnek a tárolóhelyet ahova a bőröndből kipakolhattunk. Ellátást nem kértünk, így arról nincs tapasztalatunk.

Névtelen, 2022.07.19., Tartózkodás időpontja: 2022.07.05 - 07.12.
Régió: Portugália Portugália, Lisszabon, Szállás: Turim Iberia

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 9.5 Minden rendben volt.

  • 9.5 Elhelyezés
  • 9 Ellátás
  • 10 Alapár

Összegzés:
Minden rendben volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A hotel elhelyezkedése nagyon jó. A szobák tiszták, a hőmérséklet szabályozható.

Ellátás
Csak reggelit választottunk, ami teljesen rendben volt. A narancs juice-t és a kávét nem hígították, szója tej is volt és többféle gyümölcs.

Hotel szolgáltatások
A Hotel dolgozói, nagyon segítőkészek voltak. Jól beszéltek angolul.

Andrea R., 2019.02.04., Tartózkodás időpontja: 2019.01.26 - 01.29.
Régió: Portugália Portugália, Lisszabon, Szállás: Miraparque

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (1)

Összesen: 8.8 Szuper, kényelmesen elfértünk, nem voltak kicsik a szobák, akár lakáanak is elfogadnám. Meglepett a 3 csillagos besorolás, mert belföldön...

  • 8 Elhelyezés
  • 8 Ellátás
  • 10 Környék
  • 10 Alapár

Elhelyezés
Szuper, kényelmesen elfértünk, nem voltak kicsik a szobák, akár lakáanak is elfogadnám. Meglepett a 3 csillagos besorolás, mert belföldön elég sok 4 csillagos hotel (és nem apartman) a nyomába se ér. Teljes leírás

Ellátás
Reggelis ellátásban volt részünk. A választék sokoldalú volt, de gyümölcsök, felvágottak és péktermékeket tekintve törekedhetnének a változatosságra. Minden reggel ugyanaz volt a felhozatal, de ízre teljesen tökéletes volt, csak a 4.nap után már kicsit egyhangú.

Hotel szolgáltatások
Igazából a medencét nem próbáltuk ki, inkább strandoltunk, kirándultunk, várostnéztünk. Masszázat nem próbáltuk. A bár kellemes lenne, de pocsék koktélokat kevertek, igazából olyanok voltak, mintha tömény cukorszirupot innánk, de legalább jól néztek ki. A recepcióshölgyek nagyon kedvesek, készséggel segítettek az autóbérlésben is.

Tengerpart
Változatos. Sziklás és homokos partok váltják egymást. Igazán gyönyörű látványt nyújtanak. A nyugati partszakaszon vadabb hullámokkal találkoztunk, mint a déli oldalon. A víz hőmérséklete elég jó volt még így októberben is.

Zoltán M., 2017.10.24., Tartózkodás időpontja: 2017.10.13 - 10.20.
Régió: Portugália Portugália, Algarve, Szállás: Ancora Park

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: Kitűnő volt az önök szervezése, minden a terv szerint zajlott. Köszönjük.

Bevezetés
Kitűnő volt az önök szervezése, minden a terv szerint zajlott. Köszönjük. Teljes leírás

Elhelyezés
Megfelelő.

Ellátás
Reggelire gazdag volt a kínálat. Kellemes, tiszta hely.

Hotel szolgáltatások
Mindenütt lehet innivalót vásárolni. Naponta kaptunk tiszta törölközőt, stb.

Összegzés
Jó benyomást keltett. Csak az autóbusz vezetője volt kellemetlen. Brünnben hiányzott a szevrezés. Prágában ellenőrzés volt, ott kaptuk meg a jegyeket is. Beültünk, a csomagokat a csomagtartóba raktuk. A sofőr innivalót kínált és semmit sem ellenőrzött, nem kérte a jegyeket sem. Megérkezett a repülőtér alkalmazottja és megkérdezte rendben van-e minden. Amikor rájött, hogy nem, a sofőr jelenetet rendezett, felrótta, hogy elfogyasztottuk az uzsonnát - pedig nem így volt. Kiabált. Amikor az egyik utas lecsepegtte véletlenül az ülést ordítozott vele, de kapott 100 koronát a takarításra. Többet nem szeretnék írni róla, azt hiszem, ez másra tartozik. Különben köszönet mindenért, üdvözlettel, Judita Doskocilová.

Doskočilová Judita, 2008.10.17., Tartózkodás időpontja: 2008.10.09 - 10.12.
Régió: Portugália Portugália, Lisszabon, Szállás: Pension Princesa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

Összesen: Portugáliát mindenkinek melegen ajánlom, nem sok cseh vendég utazik oda, pedig gyönyörű.

Bevezetés
Portugáliát mindenkinek melegen ajánlom, nem sok cseh vendég utazik oda, pedig gyönyörű. Teljes leírás

Elhelyezés
Az Albifeirában fekvő hotel Aldeia egy nagyon forgalmas helyen fekszik - mi Las Vegasnak neveztük. Az utcára néző szobák zajosak. Volt min. 3 bár, diszkó, ami hajnali 4-ig nyitva tart‼ Csak erős idegzetűeknek ajánlom. Talán valakinek megfelel, de mi idősebbek vagyunk, és éjszaka inkább aludni szoktunk, de ez itt lehetetlen. Végül vásároltam füldugót, hogy kicsit csökkentsem a zajt. Nem túlzok. Különben a szálloda, az étkezés, takarítás, személyzet, minden rendben volt. Kár, hogy a katalógusban a szálloda fekvését nem említik, különben idillikus helynek tűnik. Ráadásul a forgalmas utcára néző szobák állítólag egy éjszakára 12 euróval drágábbak, talán tudják, miért.

Ellátás
Nagyon jó.

Hotel szolgáltatások
Rendben.

Tengerpart
A szállodától kb. 600 m-re fekszik, ahogy a katalógus említi, csodálatos.

Összegzés
Az időjárás, a fürdés, természet és a helybeliek is csodálatosak voltak.

Névtelen, 2008.09.25., Tartózkodás időpontja: 2008.09.05 - 09.19.
Régió: Portugália Portugália, Algarve, Szállás: Aldeia

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

összes ajánlás Portugália