Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Szíria Szíria

Hivatalos megnevezés: Szír Arab Köztársaság
Főváros: Damszkus (Damascus)
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: muszlim
Hivatalos nyelv: arab
Időeltérés: +2 óra télen, + 3 óra nyáron

Régiók

SZIRIÁRÓLSzíria a romok országa. Feltárásokat találunk a bronz korból, ezen kívül perzsa, görög és més nemzetek hagyták itt nyomaikat. A közép-európaiak számára felettébb érdekes az iszlám kultúra, a helyi lakosok, szokások és a helyi konyha. Szíriát manapság nem özönlik el a turisták, azonban a jövőben ennek a lehetősége fennáll. Szíria történelme nagyon gazdag, területén működtek a legrégebbi városállamok (Ugarit, Mari). A történelem során a mai Szíria területe az egyiptomi, babilón, perzsa, görög, római és török fennhatóság alá tartozott. Az első világháború után (Az Oszmán Birodalom szétesése után) a mai Szíria területe Libanonnal együtt 1946-ig francia írányítás alá került.

Damaskus - Szíria fővárosa, állítások szerint a világ egyik legrégebben lakott városa, melyet az óvárosi-negyed meglátogatásakor saját szemével is tapasztalhat az idelátogató. Az óváros csodálatos városfalán kívül nem hagyhatja ki a régi piactér (Souq al-Hamadíja), a Nemzeti Múzeum és az Ommajád mecset megtekintését. Damaskus ideális hely az egynapi kirándulások szervezésére. Híres helyszínek Bosra (egyike a legjobban megőrzött római amfiteátrumoknak), Mar Musa (bizánci keresztény kolostor) vagy a holt-tengeri üdülőközpontok egyike. Damaskusból hasonlóan kiváló egy vagy többnapos kirándulás szervezhető Libanonba (Bábelhez). További helyszín, melyet Szíriába érkezve nem érdemes kihagyni Palmyra - a római romváros. Érdekesek még a keresztes korabeli várak - Qalaat Salah ad-Din, Qalaat Marqab vagy a felettébb ismert Krak des Chevaliers.

Legújabb értékelések Szíria

összes ajánlás Szíria

Az Ön értékesítője:

H-P: 9-18 | Szo: 9-14:30 +36 1 501 5600