Szíria Szíria

 • Elektromos hálózat tulajdonságai

  220 V , 50 Hz. Hagyományos kétnyílásos konnektorokat találunk itt. Ezért nem okoz problémát a hagyományos fogyasztók használata.(borotva, vasaló, gyorsforraló stb.)

 • Felhívások

  Biztonság, közbiztonság szempontjából kockázatos területek vagy országrészek nem emelhetők ki. Fontos tudnivaló, hogy a Damaszkusztól 52 km-re fekvő Kuneitra város csak az illetékes szíriai biztonsági hivatal előzetes engedélyével látogatható, a Golán-térség felkereséséhez azonban az UNDOF parancsnokság engedélyét is be kell szerezni.
  A külföldiek, turisták feltétlenül vegyék figyelembe – ahol ezt felirattal, táblával vagy egyéb módon jelzik – az adott helyszínre elrendelt fényképezési tilalmat.
  A városi közlekedés taxival, autóbusszal, de gyalogosan – még este is – biztonságos.
  Az iszlám szent helyek (mecsetek) látogatása csak levetett cipővel, nők számára a fejet és a testet eltakaró ruházatban, köpenyben engedélyezett. Az iszlám szent hónapja, a Ramadan havi böjt idején szeszesitalt nem szolgálnak fel.

  Szíriában a heti pihenőnap a péntek, amikor az állami intézmények, bankok, valamint az üzletek többsége zárva tart.

 • Telefonálás

  A Magyarországon használatos 20-as, 30-as rendszerű mobiltelefonok (feltöltő kártyás is) Szíriában is működnek, míg a 70-es rendszerű csak hívásfogadásra és SMS-szolgáltatásra alkalmas.