First Minute Norvégia

Ámulatba ejtő természeti csodákkal megáldott északi ország. Sűrű erdők, tavak, érintetlen jégmezők, bámulatos hegységek, gleccserek és hihetetlenül meredek fjordok jellemzik. Nem beszélve a különleges északi fényről, melyre évről évre egyre többen kíváncsiak. Leghíresebb városait Oslot és Bergent szintén érdemes megtekinteni. 

Legjobb értékelést kapott norvég szállodák

Norvégia, Európa egyik legboldogabb lakosságát tudhatja magáénak. Természeti értékei minden évben csak úgy vonzzák a turistákat. Világhírű a mesébe illő látvánnyal rendelkező fjordjairól, melyek közül Geriangerfjord és Nærøyfjord az UNESCO világörökség részei. A felejthetetlen élményekhez országszerte kiváló szállásokat biztosítanak, melyeket érdemes a kedvezőbb árak érdekében időben lefoglalni.

Időjárás Norvégiában

Norvégia éghajlata mérsékeltebb, mint a vele azonos szélességi körben fekvő területeké, köszönhetően a különböző áramlatoknak. Az ország belső területein általában kevesebb a csapadék és hidegebb van, míg a partokon enyhébb az időjárás, azonban több a csapadék. A napsütéses órák száma változó. Nyaranként az északi sarkkörön túl a nap le sem nyugszik, ezért is hívják az éjféli nap országának.

Gyűjts inspirációt blogbejegyzéseinkből