Afganisztán Afganisztán

Hivatalos megnevezés: Afganisztáni Iszlám Állam
Főváros: Kabul
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: szunnita iszlám 77%, síita iszlám 22%
Hivatalos nyelv: Perzsa (Dari), Pastu
Időeltérés: GMT +4:30

Térségek és városok

AFGANISZTÁNRÓL



Afganisztán egész területén veszélyes egyedül utazni, beleértve a fővárost Kabult is. Ennek okai a következők: a ma is tartó katonai rendfenntartások, az aknamezők, a banditák támadásai, az összetűzések az állami és törzsi csapatok közt és a terrorista aktivitások. A 2001/2002 évfordulón több újságírót gyilkotak meg, beleértve azt a négyet, akiket Sarabi város közelében a Dzsalalabád és Kabul között fekvő főútvonalon támadtak meg 2001 novemberében. 2002-ben számos terrorista cselekményt hajtottak végre itt a külföldi személyek, katonai- és állami szervek ellen, és ide tartozik az a gyilkossági kísérlet, melyet az elnök, Karzai ellen hajtottak végre.

Vidéken és a főutak mellett egyes források szerint mintegy 5-7 millió aktív taposóaknát és nagy mennyiségű fel nem robbant muníciót találunk. Az ország némely részén élelmiszerhiány van. Afganisztánnak gyér az infrakstruktúrája és alacsony a közszolgáltatások minősége. Az egész országban -Kabult is beleértve- nincs elegendő szálláshely. Egyes térségekben az ivóvízhiány és az orvosi ellátás hiánya miatt járványos megbetegedések terjednek.

A tömegközlekedés rendszere az országban hiányzik és gyakori az üzemanyaghiány. Szállítás helyenként bérelhető magánszemélyektől. Az útadó az egyes térségekben az aktuális helyzettől függ. A közutak nem karbantartottak és helyenként járhatatlanok.

Szállásértékelések - Afganisztán

Összes szállásértékelés Afganisztán