Az Invia követi a honlap használatát érintő szokásait, és azok alapján személyre szabott tartalmakat, ajánlatokat és termékeket ajánl Önnek. Amennyiben az „Értem” gombra kattint, vagy a beállítások megváltoztatásának kihagyásával bárhova máshova az oldalon, azt úgy tekintjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához és ahhoz, hogy a honlap használatával kapcsolatos adatait továbbítsuk a reklámhálózatoknak és közösségi oldalaknak, hogy azok az Ön számára érdekes hirdetéseket jeleníthessenek meg más oldalakon. A személyre szabást, a cookie-k használatát és adatai továbbítását bármikor kikapcsolhatja/módosíthatja az Adatvédelmi beállítások részben. További információt az adatvédelemről itt talál.

Értem

Afganisztán Afganisztán

Hivatalos megnevezés: Afganisztáni Iszlám Állam
Főváros: Kabul
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: szunnita iszlám 77%, síita iszlám 22%
Hivatalos nyelv: Perzsa (Dari), Pastu
Időeltérés: GMT +4:30

Régiók

AFGANISZTÁNRÓLAfganisztán egész területén veszélyes egyedül utazni, beleértve a fővárost Kabult is. Ennek okai a következők: a ma is tartó katonai rendfenntartások, az aknamezők, a banditák támadásai, az összetűzések az állami és törzsi csapatok közt és a terrorista aktivitások. A 2001/2002 évfordulón több újságírót gyilkotak meg, beleértve azt a négyet, akiket Sarabi város közelében a Dzsalalabád és Kabul között fekvő főútvonalon támadtak meg 2001 novemberében. 2002-ben számos terrorista cselekményt hajtottak végre itt a külföldi személyek, katonai- és állami szervek ellen, és ide tartozik az a gyilkossági kísérlet, melyet az elnök, Karzai ellen hajtottak végre.

Vidéken és a főutak mellett egyes források szerint mintegy 5-7 millió aktív taposóaknát és nagy mennyiségű fel nem robbant muníciót találunk. Az ország némely részén élelmiszerhiány van. Afganisztánnak gyér az infrakstruktúrája és alacsony a közszolgáltatások minősége. Az egész országban -Kabult is beleértve- nincs elegendő szálláshely. Egyes térségekben az ivóvízhiány és az orvosi ellátás hiánya miatt járványos megbetegedések terjednek.

A tömegközlekedés rendszere az országban hiányzik és gyakori az üzemanyaghiány. Szállítás helyenként bérelhető magánszemélyektől. Az útadó az egyes térségekben az aktuális helyzettől függ. A közutak nem karbantartottak és helyenként járhatatlanok.

Legújabb értékelések Afganisztán

összes ajánlás Afganisztán

Az Ön értékesítője:

H-P: 9-18 | Szo: 9-14:30 +36 1 501 5600