Angola Angola

Hivatalos megnevezés: Angolai Köztársaság
Főváros: Luanda
Állami irányítás: köztársaság
Vallás: katolikus 38%, afrikai őshonos vallások 38%, protestáns 15%
Hivatalos nyelv: portugál
Időeltérés: GMT +1

Térségek és városok

ANGÓLÁRÓLManapság nem ajánlott a beutazás Angólába. Abban az esetben, ha mégis turistaként utazna Angólába és fővároson, Luandán kívül szeretné tölteni szabadságát, ajánlott az utazási irodák szolgáltatásait igénybe venni.

A bűncselekmények legnagyobb számban Luandában fordulnak elő, ahol akár fegyveres támadásokra is sor kerülhet. Éjjel nem tanácsolt a fővároson kívülre utazni.

Az ország északi részén található Cabinda tartományban előfordulhatnak külföldiek ellen irányuló támadások, vagy emberrablások. További veszélyt jelentenek a nem felrobbant aknák, ezért nem ajánlott az utakat elhagyni és tanácsos az ENSZ és az NGO-k tanácsait figyelembe venni, melyek ismerik az adott régió helyzetét.

Az országban 2004 októberében kezdődött a Marburg-vírus által okozott vérzéses láz járvány.

"Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint az Angolában 2004 októberében kezdődött járvány során 2005. április 29-ig 275 személy betegedett meg Marburg-vírus által okozott vérzéses lázban, közülük 255 fő meghalt. A járvány az ország Uige nevű, északi tartományában kezdődött, az esetek 90%-a ott fordult elő, de további öt tartományba és a fővárosba, Luandába is behurcolták a kórokozót.

A betegségről ezidáig rendelkezésre álló adatok szerint a köznapi kapcsolatok nem játszanak szerepet a Marburg vérzéses láz terjedésében. A vírus átviteléhez a betegség látható jeleit mutató személlyel való igen szoros kontaktusra van szükség, beleértve a beteg ember vérével vagy más testnedvével való érintkezést is. A betegség a szennyezett tárgyak - pl. a korábban a beteg által használt ágynemű és ruházat - révén is terjed, továbbá azon kórházakban is, ahol hiányzik a megfelelő felszerelés és a megfelelő higiénés gyakorlat.

Azokon a külföldieken kívül, akik az Uige-ben megbetegedettek egészségügyi ellátásában vettek részt, a WHO-nak a mai napig nincs tudomása olyan megbetegedésről, mely más külföldi személynél fordult elő.

Az Egészségügy Minisztérium azt tanácsolja az Angolába utazni szándékozóknak, hogy most lehetőleg halasszák el az utazást addig, amíg a WHO a járványt megszűntnek nem nyilvánítja."

Szállásértékelések - Angola

Összes szállásértékelés Angola