Bali Bali

 • Érdekes helyek

  Balin tényleg nagyon sok érdekes hely van és csak Önön múlik, melyiket látogatja meg vagy inkább melyiket éri meglátogatni. Semmiképp sem szabadna kihagynia Denpasar várost, amely Bali fővárosa. Ez az idelátogatóknak főleg étermeket és szállást kínál, de megtekintheti a helyi múzeumot vagy a Pura Jagatnata templomot.

  Látogassa meg Ubud városát, amelyet a művészetek városának is neveznek. A sziget kellős közeén fekszik és mások mellett a különféle temlomi szertartások végett is bőven látogatott.

  Bőszen ajánljuk Pura Besakih templom megtekintését Bali keleti részén, a Gunung Angung szent hegy délnyugati felén. Éppen itt fekszik a sziget legjelentősebb szakrális építménye.

  A sziget legmagasabb hegye a Gunung Angung vulkán. Magassága 3.142 méter és a tetejére való kirándulás egy gyönyörű utazás és élmény.

  A denevérbarlangok kedvelői is megtalálják a maguknak valót Goa Lawah - ban. A hely körülbelül kilenc kilométerre található Klungkungu - tól. A barlang teteje több ezer denevérrel van elfoglalva. Ide biztos, hogy tegyen egy kiruccanást.

  A sziget legtöbb látogatója az olyan helyek miatt érkezik ide, ahol kipihenheti magát. Ezek közé tartoznak a tengerpartok. A turisták által legkedveltebb part a Kuta, de találni itt más, kivételes szépségű partot is, mint például a Sanur vagy a Candi Dasa. Az itteni strandok tényleg csodálatosak – helyenként vad tengerparti sziklákkal meg – megszakítva és néhány tengerparti szakasz az Indiai – óceáan hatalmas hullámainak kitéve.
  Az egyik legkeresetebb tengeri templom Balin a Tana Lot. A szentélye egy körös – körül tengerrel körbevett sziklán áll, rossz erőktől védelmezve és mérges kígyókkal a betolakodók ellen.