Bali Bali

  • Növényvilág

    A helyi növényvilág magába foglal megszámlálhatatlanul sok gyönyörű fajta növényt, amelyek közé tartoznak a kicsiny orchideák, de a nagyméretű rafflesii növény, ami a világ legnagyobb virága. Virága akár egy és fél méteres átmérőjű is lehet.

    Ha azt kérdezi, hogy milyen mezőgazdasági növényeket termesztenek a helyiek, akkor ezek főleg a rizs, de a kaucsuk is, kókuszpálma, kávé, teafa, kakaófa, kukorica, a legkülönfélébb fűszerek, gyapot, dohány stb. A rizsföldek itt teraszosak, amelyek művészeti munkákra hasonlítanak és fondorlatosan öntözöttek – termés kétszer terem évente.

    Indonézia a világ egyik legnagyobb fabedolgozója és egyáltalán itt a legsűrűbb a trópikus és keményfák koncentrációja a világon. Az állam által birtokolt erdők nagysága kb. 12.9 mil hektár. A faexport 56 % -át a meranti fa exportja alkotja. A többi fajtából nő itt a ramin, akác, indiai tölgyfa, boróka, rattan és bambusz. Az értékes fa nagy része természetesen kivitelre rendeltetett.

    Ha már a helyi növényvilágról van szó, meg kell említenünk két szent fafajtát - a legjelentősebb a Banyán, amely a templomokban nől és levegős gyökereiből újabb fák nőnek ki. Másik szent fa a frangipani (pluméria), amely gyönyörű virágokat ont magából. Ezekkel a virágokkal díszítik magukat a táncosnők és áldozatként is szolgálnak az isteneknek.