Bali Bali

 • Ünnepek és események

  Balin egész évben sok ünnep és ünnepi alkalom bonyolódik le. Ez annak is köszönhető, hogy nagyon sok különböző nemzetiségű ember él itt, így egész évben részt lehet venni a sok ünnepen és fesztiválon együtt a helyi lakosokkal.

  A legbujább ünnepek közé tartozik az Új Év eljövetelének megünneplése Balin, amely március és április hónapokban esedékes. Ezalatt a tengerben és a folyókban megmossák a templomi ikonokat és a dobok hangja visszakíséri a rossz szellemeket a világukba.

  Következő ünnep Balin a Galungan, amikor a földre szállnak az istenek, hogy ők is részt vehessenek az ünnepségen és a boldogságban.

  Májusban rendezik meg Balin a zene, tánc és a művészet hagyományos ünnepét. Több napon keresztül azzal szórakoztatják magukat a helyiek, hogy az isteneik előtt hajlonganak, táncolnak, színjátékokat játszanak, gyönyörű szobrokat faragnak vagy képeket festenek, eposzokat írnak stb.

  Csak ajánlani tudjuk a Húsvét ünnepét is Larantuka szigetén, Rutengában a korbács harcokat vagy a torajani temetési ünnepeket közép Sulawesben.

  Mivel a szigetcsoport lakosságának nagy része moszlim, az ünnepek nagyrészét a holdkalendárium alakítja. Balin egyszerűen nem fog unatkozni – bármikor is érkezzen az országba, biztos, hogy lesz valami program és ünnepség, amin részt vehet.