Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) - Edinburgh Egyesült Királyság (Nagy-Britannia)

 • Leírás

  Skócia második legnagyobb városa gazdag történelmet tudhat maga után. A város légköre tényleg varázslatos.

  A város eredeti neve a kelt Dunedin volt. A 10. és 11. század fordulóján Edinburgh skót erődítménnyé vált. Mindez a skót királyi család alapítójának idejében, III. Malcolm idejében történt. Ő tette meg Einburgh városát királyi székhellyé és felesége, Markéta parancsára az erődítmény felé egy kápolnát építetett. A kápolna 1099 – ből származik és Edinburgh legöregebb építménye. A 13. század végén azonban a skót királyi család kihalt és Skócia Anglia részévé vált. A város skót kezekbe csak 1313 – ban került vissza. A skót függetlenséget I. Róbert király idejében nyerték vissza. Edinburgh Skócia fővárosává vált. Ez 1437 – ben történt II. Jakub Stuart királysága alatt. 1509 – ban a fejlődést egy nagy kiterjedésű tűzvész lassította le.

  1583 - ban VI. Jakub király megalapította Edinburgh egyetemét. A következő tűzvész 1701 – ben érte el a várost. Hat év múlva szét lett oszlatva a skót parmalent és a város jelentősége megcsappant. Ennek ellenére fejlődni kezdett az új épületek és parkok építése, és Edinburgh lassan, de biztosan létrehozta a maga sajátos jellemét és gazdag kulturális alapját.

  A Margaret Kápolnán kívül Edinburghban a jelentős emlékek közé tartozik az 1927 – ben az 1. Világháború áldozatainak állított emlék. Az emlékhely mögött áll a Királyi palota épülete. A palota része az Öregparlament, a hely, ahol a skót parlament ülésezett. A koronázási terem őrzi a királyi koronázási ékszereket.

  A skót királyok székhelye, az Edinburghi vár újabb képét a 13. században kapta. A vár udvarába masszív kapuk vezetnek és a városra főként ágyuk irányultak. A várról gyönyörű kilátás nyílik az egész városra.

  Edunburgh jelentős domináns épülete a katedrális. A központi tornya majdnem 60 méter magas és 1495 – ből származik. A katedrális több része a novogótikus stílusban épült. A St. Giles Katedrális tetején egy kápolna található. A skót építész, Sir Robert Lorimer tervezte. A fafaragási kézművességen a kápolna belsejében a William és Alexandr Clow testvérpár dolgozott. A nemesi rendet Anna királynő újította meg 1703 – ban.

  Másik érdekes architektonikus emlék a Canogate templom 1688 – ból. A temlomhoz tartozik egy temető is, ahol híres és jelentős skót személyiségek nyugszanak békében.

  Edinburghban sok múzeum és galéria található. A Nemzeti Galéria gyűjtötte össze olyan nagy művészektől az alkotásokat, mint El Greco, Raphael, Monet vagy van Gogh. A skót történelem híres embereinek – szereplőinek arcképét pedig a Portrait Gallery – ban a Queen Street – en lehet megtekinteni. A Belford Road –on székel a Modern Galéria, ahol Picassotól vagy Matisse-tól találunk műveket. Ezenfelül mindenképp látogassa meg a Régiségek Nemzeti Múzeumát, amelyet 1781 – ben alapítottak. Érdekes lesz bizonyára a Wax Múzeum, ahol 100 híres ember viaszból készült figurája várja. A Chamber Street – en nyitva van a Skót Királyi Múzeum. Kiállítását dekoratív művészeti alkotások, kiállított tárgyakat találni természetből, földrajzból, tudományból és technikából. Nem szabadna kihagynia a történelmi játékok gyűjteményét sem a Gyerekkor Múzeumban (Museum of Childhood). Megtekintésre érdemes a Nemzeti Könyvtár, Királyi Botanikus Kert, Állatkert és a Királyi Obszervatórium is.

Legújabb értékelések Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) - Edinburgh

Összesen: Mivel 3 személy részére 2 ágyat és egy olyan pótágyat kaptunk, amit nekem kellett széthúzni, elégedetlen voltam. A szoba 3 személy...

Elhelyezés
Mivel 3 személy részére 2 ágyat és egy olyan pótágyat kaptunk, amit nekem kellett széthúzni, elégedetlen voltam. A szoba 3 személy részére kicsi volt. Teljes leírás

Ellátás
Csak reggelink volt, de minden változatosság nélkül.

Chytil Miroslav, 2006.07.21., Tartózkodás időpontja: 2006.07.06 - 07.09.
Régió: Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) Egyesült Királyság (Nagy-Britannia), Edinburgh, Szállás: Express Holiday Inn

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

Összesen: A szálloda nagyon szép volt, tiszta és komfortos. A szobák berendezése a 4 csillagos kategóriának megfelelő. Svédasztalos reggelink volt,...

Bevezetés
A szálloda nagyon szép volt, tiszta és komfortos. A szobák berendezése a 4 csillagos kategóriának megfelelő. Svédasztalos reggelink volt, megfelelő választékkal. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda a város nyugodtabb részében fekszik, de a központhoz közel, gyalog kb. 15 percnyire. Különben a városi közlekedéssel - autóbuszal is bejut a városközpontba. A szobán duplaágy, TV, vasaló, vasalódeszka, hajszárító, gyorsforraló, - lehetett kávét, teát, csokoládét főzni. A WC egy külön helyiségben volt. A fürdőszobában kád és zuhany is van. A szobán volt telefon. Különféle plusz szolgáltatásokat is igénybe vehettünk, amiért külön kellett fizetni. Volt sportolási lehetőség is, de nem vettük igénybe.

Ellátás
Svédasztalos reggelink volt. A választék - dzsúszok, füstöltáru, kolbász, különféleképpen elkészített tojás, sajtok, párolt zöldség, különböző péksütemény, pirítós, többféle friss gyümölcs, joghurt, túró, édes péksütemény, kompót, méz, vaj, müzli, stb. A kávét ill. teát szervírozták.

Hotel szolgáltatások
Naponta takarítottak, törölközőt cseréltek, felmostak, stb.

Összegzés
A benyomásom nagyon jó.

Hermanová Helena, 2006.03.28., Tartózkodás időpontja: 2006.03.24 - 03.26.
Régió: Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) Egyesült Királyság (Nagy-Britannia), Edinburgh, Szállás: Menzies Belford

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (0)

összes ajánlás Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) - Edinburgh