Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) Egyesült Királyság (Nagy-Britannia)

  • Időtöltés

    A legnagyobb szórakozó- és kulturális központ egyértelműen London. Ebben az európai metropoliszban minden megtalálható. A világ legnagyobb városaihoz tartozik. London remek sportolási lehetőséget, műemlékek hosszú sorát, bárok, éttermek, színházak és csendes parkok sokaságát kínálja.

    A kulturális élet nagyon sokoldalúnak számít Nagy-Britanniában. Az angol irodalom, festészet, szobrászat és színház világhírű, csakúgy, mint a brit építészet és kultúra. Itt szorosan egybefonódik az angol, skót, ír és a walesi kultúra. Ne feledkezzünk meg az angol vendéglőkről és a romantikus kikötőkről sem. A helyi kultúrát a múzeumokban ismerhetjük meg, amelyből több száz található. Ha már a Londonban található múzeumokról van szó, meg kell említenünk a Nemzeti Múzeumot és a galériát Wales-ben valamint az Aberdeenben található múzeumot. A színház szerelmeseinek ajánljuk megtekinteni a Walesi Operát, amely világhírű. A színjátszás magas színvonalon zajlik, hiszen az alapjait az angol irodalom és színjátszás nagy ikonja, W.Shakesperae fektette le. A koncerttermekben, vagy a klubbokban sokféle zenei stílust hallhatunk, akár egy egész zenei előadást is magukba foglalnak.

    A sport szerelmesei minden városban találnak sportközpontot, ahol elmehetnek fitnesszcentrumba, táncórákra, harcművészetet tanulhatnak, vagy jógázhatnak. A parkokban joggingolhatunk, vagy kerékpározhatunk. A lovaglás szintén kedvelt időtöltésnek számít. Az angol vidék kitűnő a sétákra. A legnézettebb sport a futbal. Ezért érdemes ellátogatni egy meccsre, amit mint a képernyőn keresztül, mint pedig élőben több tízezer, néha százezres tömeg kísér figyelemmel. A tipikus brit sportágak közé tartozik a krikett, ami a 18.században honosult meg. Mindenütt játsszák és még Indiában is népszerű lett. Londonban található a világ legnagyobb krikett arénája a Lord's. A következő híres sportág a rugby. A legnagyobb meccseket a Twickenham nevű londoni stadionban és a Cardiffban található Milleniumban játszák. Az eredeti skót sport, amelyet már 1650-ben játszottak, nos ez a golf. Az eredeti szabályokat a 19. században a Királyi Szent András Golfklubb fektette le. A Scottisch Open Golf nevű bajnokságot egész Nagy-Britannia figyelemmel kíséri. A golf után ne feledkezzünk meg az angol lóversenyről, amely szintén nagy tradícióval rendelkezik. A legismertebb lóversenyeket a liverpooli Aintree-ban és a Grand National-ban rendezik meg, ezen kívül jelentős az Epsomban rendezett verseny, valamint a Scottisch Grand National. Ezen kívül számos más sporteseményre is sor kerül, Wimbledonban a teniszé a főszerep , de kedvelt az atlétika, gimnasztika, vagy a baseball. A vizisportok is nagy közkedveltségnek örvendenek, ilyen a hajókázás, jachting, vagy a búvárkodás.