Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) - Glasgow Egyesült Királyság (Nagy-Britannia)

  • Leírás

    Glasgow, egy skót város, London és Birmingham után a legnagyobb központja az Egyesült Királyságban. Glasgow a városi titulusát 1175 – ben nyerte el. A sziget legkeskenyebb helyén fekszik a Firth of Clyde és a Firth of Forth öblök között. A várost keresztül szelik a Clyde és a Kelvin folyók. Itt találta meg otthonát körülbelül 620 000 lakos.

    Az első település a Clyde folyón épült fel Kr.u. 400 - ban. A férfiak főleg halászatnak szentelték idejüket. Csak később hatoltak a földművelés és az üzletelés titkaiba. A 6. században felépítették a Szent Kentigernát, az első templomot a mai katedrális helyén, eredeti skót díszítéssel. Glasgow történetében fontos szerepet játszik az 1451 – ben alapított egyetem. A 17. században a város a tengerentúli cukorüzletelésből gazdagszik meg. A vitorlások egésza távoli Indiába és Észak – Amerikába vitorláznak ki. A következő száz évben a nehézipar szerepe nőtt meg. A városba sok zsidó, olasz és ír család jön munka után. Provizórikus házakat állítanak fel nekik, míg a gazdag lakosok hatalmas viktoriánus stílusú villákat építenek. A 20. században saját kezébe vette az irányítást egy bizonyos világhírű építész, Charles MacKintosh és így aláírta a város modernizálását.

    Glasgow gazdag történelme előírta a mai multikulturális társadalmat. A városban együtt él a hagyományos skót szokás a kisebbségben élő írek, arabok, kínaiak, olaszok vagy lengyelek kultúrájával. Manapság a lakosság békésen él együtt, de a múltban gengek háborúztak és a drogokkal kapcslatos bűnözés dominált. Manapság a helyi rendőrség tud bánni az ilyesféle kihágókkal. A zenesátor SECC, kulturális és kongresszusi központ főleg a pop zene kedvelőit üdvözli minden évben. A szabad ég alatti koncerteket a Hampden Park Nemzeti Stadionjában tartják. Glasgow nemzetközi formátumú fesztiválokat szervez. A fülbemászó dallamokat meghallgathatja a Dudás Zenekarok Nemzetközi Fesztiválján, a Jazz Fesztiválon, a Kelták Fesztiválján. A filmprodukció rendszeresen reprezentálja magát a Glasgowi Filmfesztiválon és a Glasgowi Komédia Fesztiválon. A különböző irányú múzeumok világhírű műveket állítanak ki. Látogassa meg Sir Williama Burell Múzeumát, Kövületek Múzeumát, Modern Művészet Galériáját, a Közlekedési Múzeumot vagy a Martyr´s School - t, ahol megtekintheti MacKintosh korai műveit. A focirajongók jól ismerik a helyi klubbokat: Celtic Glasgow-ot és Glasgow Rangers - et, a hagyományos ellenfeleket, amelyek mérkőzései a legnézetebb történések közé tartoznak.

Legújabb értékelések Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) - Glasgow

összes ajánlás Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) - Glasgow