Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) - London Egyesült Királyság (Nagy-Britannia)

 • Repülési menetidő

  02:40

 • Leírás

  London területe kb. 1580 km2, lakossága kb. 9 millió fő. A világ egyik vezető globális városa, évi 27 millió látogatóval. Háromszor rendeztek itt Olimpiai Játékokat és több világörökségi helyszínnel is büszkélkedhet (pl. Tower, a Királyi Botanikus kert, a Westminster-apátság és a Westminster-palota). A város több részre oszlik: London-City (pénzügyi központ), West End (bevásárló- és szórakoztató központja a városnak), East London, East End, Docklands, West London, South London, North London.

  Tower-bridge

  London leghíresebb hídja, amely a 19. század második felében épült. London északi és déli felét köti össze, de a tengeri kapcsolat fontossága vezetett a felnyitható középső nyílás megépítéséhez.

  Tower of London

  Sokáig királyi palotaként működött, de volt erődítmény, levéltár, csillagvizsgáló valamint főrendű foglyok számára börtön is. Többek között itt fejezték le VIII. Henrik két feleségét is: Boleyn Annát és Catherine Howard-ot. Jelenleg itt őrzik a koronaékszereket. Az őrök egyben idegenvezetők is és minden este végrehajtják a Kulcsok Szertartását és bezárják a tornyot éjszakára. Láthatjuk még a legendás hollókat is. Két legenda is fűződik hozzájuk; az egyik, hogyha elrepülnek a Towerből, akkor elpusztul a monarchia, illetve ha meghal egy holló, akkor a királyi család egy tagja is meg fog halni.

  London Eye

  London szimbóluma, a Milleniumi Óriáskerék 135 m magas és egy kört kb. 30 perc alatt tesz meg. Olyan lassan megy körbe, hogy az utasok kényelmesen tudnak ki- és beszállni. A fő központi részét a britek tervezték, a nyelet és a kerékagyat a csehek, a csapágyat, amin a kerék forog a németek, az utaskabinokat a franciák, a kötelek pedig Olaszországból érkeztek.

  A Westminster apátság

  London egyik legjelentősebb emlékműve. Az apátság gótikus stílusban épült és hagyományosan az angol királyok koronázási és temetkezési helye, valamint az királyi esküvőket is tartják.

  Big Ben

  London egyik szimbóluma, mely a maga idejében a világ legnagyobb órája volt. Az inga 4 méter hosszú. Jellegzetes melódiáját a BBC is alkalmazza, ütéseit is közvetíti.

  White Hall
  London egy utcája a Trafalgar-square és parlament közt, több minisztérium palotájával. És itt található a Downing Street, a mindenkori miniszterelnök otthona is. Az utca sajnos le van zárva, csak a kapun keresztül leshetünk be.

  Trafalgar-Square

  London közepén fekvő tér, amely az 1805-ös trafalgari tengeri ütközetnek állít emléket. A tér közepén magasodik Nelson admirális szobra, ő vezette a győztes csatát a napóleoni hadak ellen.

  Szent Pál Katedrális

  Reneszánsz és barokk stílusban épült és a világ ötödik legnagyobb temploma. 108 m magas. A római Szent Péter Bazilika ihlette. A templom alatt található Európa legnagyobb kriptája, ahol többek között a penicilint feltaláló Fleming is nyugszik.

  Buckingham Palota

  Állami alkalmak, uralkodói rendezvények színhelye és kedvenc turistacélpont is. A királyi család hivatalos lakhelye. A palota kapui egy évben csak két hónapig vannak nyitva.

  Hyde Park

  A királyi parkok egyike, tökéletes pihenőhely a város közepén. Ebben a parkban található többek között a Szónokok Sarka, ahol bárki bármiről elmondhatja a véleményét, valamint Diana hercegnő emlékszökőkútja.

Legújabb értékelések Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) - London

Összesen: 2.9 Ami a szállodát illeti, kellemes benyomást keltett, de problémák is voltak, amire nem számítottunk, lásd alább. Ami a Ryan Air-rel való...

 • 1.7 Szállás
 • 1 Ellátás
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
Ami a szállodát illeti, kellemes benyomást keltett, de problémák is voltak, amire nem számítottunk, lásd alább.

Ami a Ryan Air-rel való utazást illeti, felesleges stressznek tartom. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba: egy kisebb szobára számítottunk, ennek ellenére meglepett, hogy túl kicsi volt. Nem működött az egyik lift , 2 nap alatt ezt megjavíthatták volna.

Ellátás
Reggeli: az íze jó volt, de az adagok kisebbek.

Hotel szolgáltatások
Gond volt a mosdó lefolyójával, el volt dugulva, amit 30-40 perc alatt tettek rendbe , de nem számítottam ilyen problémára, ezt a személyzetnek kellett volna észre vennie.

Összegzés
Az apróbb hiányosságok ellenére, a szállást pozitívra értéklem, ellenben a Ryan Air-rel való utazást negatívra.

Bumbálek Jaromír, 2007.10.29., Tartózkodás időpontja: 2007.10.28 - 10.26.
Régió: Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) Egyesült Királyság (Nagy-Britannia), London, Szállás: Caesar

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

Összesen: A szálloda színvonala az 1 csillagos kategóriának megfelelő, a berendezés kopott, de minden működött. A fürdőszobában hiányzott a...

Bevezetés
A szálloda színvonala az 1 csillagos kategóriának megfelelő, a berendezés kopott, de minden működött. A fürdőszobában hiányzott a szappan, a szobán volt TV. Teljes leírás

Elhelyezés
2 éjszakára teljes mértékben megfelelt, hosszabb időre talán problematikus lenne.

Ellátás
A szállás árában a reggeli is benne volt : 4 szelet pirítós, vaj, dzsem, kávé, tea és tej.

Studničková Olga, 2006.05.10., Tartózkodás időpontja: 2006.05.05 - 05.07.
Régió: Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) Egyesült Királyság (Nagy-Britannia), London, Szállás: Barons

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

Összesen: Kicsit kopott, de tiszta és lakályos kis szálloda, a személyzet készséges.

Bevezetés
Kicsit kopott, de tiszta és lakályos kis szálloda, a személyzet készséges. Teljes leírás

Elhelyezés
Egyetlen negatívuma, hogy a TV- antenna ragasztószalaggal volt összeragasztva, nem volt távkapcsoló és a szoba a 4. emeleten volt - elég meredek lépcsőkkel. A kinti lift nekem nem nagyon tetszett, inkább gyalog jártam. Ez azonban csak egy nevetséges apróság.

Ellátás
Szállásunk volt reggelivel. A reggeli naponta egyforma volt: 2 szelet pirítós, vaj, lekvár, cornflakes tejjel, kávé, tea és dzsúsz. Az étkezés az árnak és a várakozásnak megfelelő volt.

Hotel szolgáltatások
A személyzet előzékeny, takarítottak, minden rendben volt.

Összegzés
Jó volt, a szálloda az árnak és a várakozásnak megfelelő volt. Kicsit kopottabb, mint amire számítottunk, de ez a színvonalon mit sem változtatott.

Martínková Radka, 2005.10.05., Tartózkodás időpontja: 2005.09.28 - 10.02.
Régió: Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) Egyesült Királyság (Nagy-Britannia), London, Szállás: Wedgewood

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

Összesen: A szállás nagyon jó volt, a reggeli szintén, jó üzletek vannak a szállodában.

Bevezetés
A szállás nagyon jó volt, a reggeli szintén, jó üzletek vannak a szállodában. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon jó.

Ellátás
Reggelink volt, ami jó volt.

Hotel szolgáltatások
Nagyon jó, színvonalas a takarítás.

Tengerpart
Strand nem volt.

Összegzés
Jó, tiszta, a szolgáltatások minden szempontból kitűnőek.

Seidl Jaromír, 2005.10.03., Tartózkodás időpontja: 2005.09.28 - 10.01.
Régió: Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) Egyesült Királyság (Nagy-Britannia), London, Szállás: Wembley Plaza

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)

összes ajánlás Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) - London