Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) - Manchester Egyesült Királyság (Nagy-Britannia)

  • Leírás

    Manchester városának neve sokszor előjön az újságok címlapján köszönhetően néhány területnek. A sportrészek a Manchester United fociklubbról és a Lancashire Country Cricket Club krikettklubbról szólnak. Az üzletnek és közgazdaságnak szentelt újságok főleg az üzleti központokról szólnak, mint például a Central Business District és a Piccadilly. A művészi felső tízezer pedig Manchester UNESCO emlékei közé avatásáról beszél.

    Manchester északkelet Angliában fekszik, és majdnem fél millió lakosa van. A mai város területe már a rómaiak bejövetele előtt lakott volt. A középkorban Manchestert az egyház vette irányítása alá és 1301 – ben a király piacok megtartásának előnyét adományozta a városnak. Ettől az időtől kezdve Manchester virágzott, először az anyagszövés mesterének, majd az ipari forradalomnak köszönhetően. A 19. században építették fel a Bridgewater Canal, az első belföldi műkanálist Angliában. A feketeszén egyszerűbb szállításának szolgált. A Liverpool and Manchester Railway vitte először a világon vonatvágányon az utasokat. A 19. században a Manchester Ship Canal elérhetővé tette a városi dokkokat óceánjáró hajóknak. Manchester megtéríthetetlen veszteségeket szenvedett a 2. Világháború alatt, amikor a városra fordult a náci bombázók figyelme. A város történelmi központja elveszett a porban a romboló bombázás után, azonban a katedrálist sikerült újjáépíteni.

    A háború után a kulturális élet újra virágzásnak indult. A legismertebb kiállító helyek közé tartozik a Salford Museum and Art Gallery, Lowry, Athenaeum, Manchester Art Gallery és a Cube Gallery területei. A múzeumok elsősorban a város történelmére öszpontosítanak. Az Imperial War Museum North, Manchester Jewish Museum, Manchester Museum, People´s History Museum és az Urbis írják le az élet fejlődését. Tématikusan oriantált múzeumok a Greater Manchester Police Museum, Museum of Science and Industry és a Gallery of Costume. A színpadon vezet a Manchester operahouse, amely a West End – ről származó színjátékokat játszik. A sarkában van a Palace Theatre és a Royal Exchange Theatre. A populáris zene manchesteri ipara adott életet olyan világhírű zenekaroknak, mint a Bee Gees, Oasis, Take That és a Simply Red. Az építészet a viktoriánus stílust és az üzleti város fényűzését tükrözi. Nem mindennapi számú felhőkarcoló meglepi első látásra az idelátogatót. Reprezentatív építmény a Manchesteri Vársoháza Alfred Waterhouse - tól. A kisebbségi lakosságot jutattja eszünkbe a klasszikus kínai kerület.

Legújabb értékelések Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) - Manchester

összes ajánlás Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) - Manchester