Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) - Newcastle Egyesült Királyság (Nagy-Britannia)

  • Leírás

    Newcastle a Tyne folyó partján fekszik Északkelet – Anglia térségében. Körülbelül 280 ezer lakosa van és mind történelmi tények, mind fociklubjával vált híressé. A város környékén alapította meg Hadrián római császár a Pons Aelius falucskát, amelynek romjait még ma is látni lehet Newcastlu keleti részén. A középkorban a kicsiny faluból egy nagyon fontos stratégiai hely vált. A várost egy nyolc méter magas fal védte és a hozzáférhetetlenség érzését kölcsönözte neki. A 19. században Newcastle gazdagságban füdött köszönhetően a hajóépítésnek és a nehéziparnak.

    Newcastlu éghajlatát a Golf – áramlat alakítja, amely a helyi időjárásnak kellemesen meleg hőmérsékleteket hoz egész évben. Nagy – Britannia többi központjával ellentétben Newcastle sikeresen ellenáll az általános esőzésnek és a legkevesebb csapadékkal rendelkező városok közé tartozik a királyságban. Az előnyös éghajlat hozzájárult az idegenforgalom fejlődésének. A városba néhány út vezet. A newcastle – i nemzetközi repülőtér évente körülbelül 5 millió utast szolgál ki és 80 világi várossal köti össze a várost a repülőjáratok segítségével. A városi közlekedés autóbuszai hibrid motorral rendelkeznek, így nagyon kevés káros emissziót bocsátanak ki. Britannia 4 metrójábol itt található az egyik, amely egész a reptérig viszi az utazókat. Az ipari forradalom alatt ismert volt a newcastle – i vonatállomás, mint az első fedett állomás. A városon keresztül négy fontos autóút vezet. Ha komppal elindul a tengeren, akkor eljuthat Amsterdamba, Bergenbe vagy Stavengerbe.

    Newcastle kulturális élete nagyon vidám és sűrű. A Theatre Royal látta vendégül a híres Royal Shakespeare Company - t. A Northumberland Street - en, különböző üzletházakkal teli utcán mindent megtalálni a márkás termékektől kezdve az ajándéktárgyakik. A sportrajongók látogassák meg a Metro Radio Arénát, a helyi Newcastle United F. C. A fociklubb, vagy a Newcastle Falcons rögbi csapat székhelyét. Az idegenforgalmi attrakciók közé tartoznak a Discovery Museum, Hancock Museum, Museum of Antiquities múzeumok. Különböző építészeti stílusok láthatóak a Bessie Surtees House, Newcastle Castle vagy a Newcastle Cathedral épületeken. A művészetek kedvelői megszeretik a Hatton Gallery és a Laying Art Gallery kiállításait. Pihenésképpen a sűrű és fárasztó nap után tehet egy sétát a Laizes Park, St. Jame´s Park, Town Moor vagy a Jesmond Dene városi parkokban .

Legújabb értékelések Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) - Newcastle

összes ajánlás Egyesült Királyság (Nagy-Britannia) - Newcastle