Japán - a Felkelő Nap országa

Japán

Utazásleírás >

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Japán - a Felkelő Nap országa

Időpont ID száma: SC661820

Leírás

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...

Elrepülés menetrend szerinti járattal, átszállással Tokióba. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: ... Tokió

Megérkezés Japán fővárosába, Tokióba. Transzfer a városba. Szállás Tokióban.

3. nap: Tokió

Reggeli után megkezdjük a metropolisz felfedezését. Felkeressük a 243 méter magas Tokiói Közigazgatási Torony épületét, melynek kilátójából gyönyörködhetünk az alattunk elterülő metropolisz szépségeiben, majd meglátogatjuk a Senso-ji-t, Tokió legöregebb és egyben Japán legszebb buddhista szentélyét és a híres Nakamise bevásárlóutcát, amely kiváló lehetőséget kínál ajándékok beszerzésére. Napközben ebéd. Szállás Tokióban.

4. nap: Tokió – Császári Palota – Ginza körzet

Reggeli, majd folytatjuk Japán fővárosának megismerését. Látogatás a XV. században épült Császári Palotánál, mely máig a császári család otthonául szolgál. Az épületcsoport tökéletes példája a hagyományok tiszteletének és az újító szellemnek. Séta a híres Ginza körzetben, ahol üzletek, butikok, művészeti galériák és kávézók sora csábítja az arra járókat. Napközben ebéd. Délután részt veszünk egy igazi teaszertartáson, ahol megfigyelhetjük, hogy Japánban hogyan fejlesztették művészi szintre a teázás hagyományát. Szállás Tokióban.

5. nap: Nikko – Kegon vízesés – Tokió

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos autóbuszos kirándulás Nikkoba, ahol Japán egyik legcsodálatosabb építészeti emléke, a Tokugawa sógunátus megalapítójának mauzóleumaként szolgáló Toshogu szentély található. Napközben ebéd. Ezt követően látogatást teszünk az 1300 méteres magasságban fekvő Chuzenji-tónál, melynek környékén több, már kialudt tűzhányó is található. Megnézzük Japán legnagyobb vízesését, a 100 méter magas Kegon vízesést, melyre csodálatos panoráma nyílik az Akechidaira csúcsról, ahová lehetőség van felvonóval felmenni (helyszínen külön fizetendő). A nap végén a csodálatos fekvésű Chuzenji-tó mellett indulunk vissza Tokióba. (A program ára: 45.000 Ft.) Szállás Tokióban.

6. nap: Tokió – Fuji – Hakone – Kyoto

Reggeli után utazás a Fujihoz, Japán legmagasabb hegyéhez (a nagy bőröndök külön transzferrel jutnak el Kyotoba). Továbbutazás a festői Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Parkban fekvő Hakonéba. Hajókázás a csodaszép környezetben fekvő Ashi tavon. Napközben ebéd. Továbbhaladva elérkezünk a Hakone hegy lábánál fekvő völgyhöz, melyet egy 3000 évvel ezelőtti vulkánkitörés hozott létre. Felvonóval kapaszkodunk fel a magasba, hogy gyönyörködhessünk a tájban. Transzfer a vasútállomásra és utazás a 270 km/órával haladó Shinkansen gyorsvonattal Kyotóba. Szállás Kyotóban.

7. nap: Kyoto – Arany Pavilon – Nijo kastély – Osaka

Reggeli, majd egésznapos városnézés a Honshu szigetén fekvő nagyvárosban, Kyotoban. Meglátogatjuk a Kinkakuji szentélyt (Arany Pavilon), melyet 1397-ben kezdtek el építeni, és amely Ashikaga Yoshimitsu sógun rezidenciája volt. Ezután megtekintjük a Sanjusangendot, a XII. századi buddhista szentélyt, amely az 1001 Kannon szobráról híres, majd a Nijo kastélyt keressük fel, amelyet Tokugawa Ieyasu sógun építtetett. Napközben ebéd. Végül látogatás a Kiyomizudera szentélynél, mely Kyoto talán legismertebb látványossága, az UNESCO Világörökség része. Utazás a Honshu szigeten található Osakába, ahol a híres belvárosi Umeda negyedben barangolhatunk, mely bővelkedik üzletekben, felhőkarcolókban, s hotelekben egyaránt. Szállás Osakában.

8. nap: Osaka – Hiroshima – Miyajima – Osaka

Reggeli, majd egésznapos kirándulás Hiroshimába. Transzfer a vasútállomásra, utazás gyorsvonattal Hiroshimába. Érkezés után városnézés. Látogatás a Béke Emlékparkban és a múzeumban, amely Hiroshimának - mint a világ első nukleáris támadást szenvedett városának - állít méltó emléket. Napközben ebéd. Délután áthajózás Miyajima szigetére, ahol megtekintjük a méltán gyönyörű Itsukushima-szentélyt. Ezt követően visszautazás gyorsvonattal Osakába. Szállás Osakában.

9. nap: Osaka – Nara – Osaka …

A reggelit követően utazás Narába, ahol a nap első állomásaként Japán talán leghíresebb szentélyét, a Todaijit tekintjük meg, mely a világ legnagyobb fából készült épülete, s amelyben Japán legnagyobb Buddha-szobra található. Kikapcsolódásként sétálunk a Nara parkban, amely több száz szarvasnak ad otthont. Napközben ebéd. A városnézés folytatásaként az UNESCO Világörökségek részeként számon tartott Kasuga Taisha szentélyt látogatjuk meg, melyet 768-ben építettek, s a Fujiwara család szentélyeként szolgált. Visszautazás Osakába, transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

10. nap: … Budapest

Megérkezés Budapestre menetrendtől függően.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Nikko szentélyei és templomai

- Fuji, a szent hegy

- az ősi Kyoto történelmi emlékei

- az ősi Nara történelmi emlékei

A várható menetrend májusi 1. csoport (Turkish Airlines):

TK1036 11MAY BUDAPEST-ISZTAMBUL 09:00-12:15

TK 50 11MAY ISZTAMBUL-TOKIÓ 15:50-08:55 (12MAY)

TK 87 19MAY OSAKA-ISZTAMBUL 21:50-05:00 (20MAY)

TK1035 20MAY ISZTAMBUL-BUDAPEST 07:05-08:05

A várható menetrend májusi 2. csoport (Turkish Airlines):

TK1036 21MAY BUDAPEST-ISZTAMBUL 09:00-12:15

TK 50 21MAY ISZTAMBUL-TOKIÓ 15:50-08:55 (22MAY)

TK 87 29MAY OSAKA-ISZTAMBUL 21:50-05:00 (30MAY)

TK1035 30MAY ISZTAMBUL-BUDAPEST 07:05-08:05

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők a program szerint: 185 USD.

Helyszíni ebédek a program szerint: 210 USD (az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket is tartalmazzák).

Összesen: 395 USD (a helyszínen érkezéskor, egy összegben fizetendők a kinti szolgáltatóknak).

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

További információk

Minimum létszám: 25 fő

- 19-24 fő közötti felár: 58.000 Ft

Fakultatív program: 10 főtől

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lenni.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 355 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Összes időpont