Utazás megnevezése:

Jordánia körutazás tavasszal pihenéssel Aqaba tengerpartján

Értékelés: 0/5

Jordánia

Utazásleírás >

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Jordánia körutazás tavasszal pihenéssel Aqaba tengerpartján

Fekvése

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Megtelt!

Jordánia számtalan látnivalóval kápráztatja el látogatóit: ősi várak, sivatagok, bibliai emlékhelyek, tengerpartok várnak felfedezésre! Felejthetetlen élmény lesz a lebegés a Holt-tenger vizében vagy Petra látványa gyertyafényben!


Dátum:
2023. március 26 – április 02.
Időtartam:
8 nap/7 éj
Utazás:
közvetlen menetrendszerinti repülőjárattal
Repülési idő:
kb. 3,5 óra
Elhelyezés:
3 és 4 csillagos szállodákban
Ellátás:
félpanzió
Idegenvezetés:
a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám:
20 fő

Jordánia körutazás tavasszal pihenéssel Aqaba tengerpartján ajánlatunk programleírása

1. nap: Amman – Ajloun – Jerash

Elutazás Budapestről a hajnali órákban. Érkezés után ellátogatunk Ajloun várába, ami a Közel-Kelet egyik legfontosabb történelmi emlékhelye, a várkastély az iszlám építészet szép példája. Következő állomásunk Jerash ősi római kori városa lesz, ahol megcsodálhatjuk a meglepően jó állapotban fennmaradt épületeket. A legfontosabbak: Hadrianus diadalíve, Zeusz temploma, az Északi és Déli színházak, az Ovális fórum, Artemisz temploma, az Északi és Déli kapu, a Cardo Maximus és a Nymphaneum. Szállás elfoglalás, vacsora.

(1 éj).

2. nap: Madaba, Mt. Nebo, Kerak vára, Petra

Délelőtt Madabába utazunk, a város legismertebb látnivalója a Jeruzsálem és a Szentföld térképét ábrázoló 6. századi mozaik. Továbbutazunk a Nébó-hegyhez, a Biblia szerinte erre a hegyre ment fel Mózes, hogy halála előtt még megpillanthassa az ígéret földjét. Kerak, a Szentföld legjelentősebb keresztes vára, a 12. században épült. A magaslatról tiszta időben csodálatos kilátás nyílik a Holt-tengerre. Este fantasztikus élmény vár a csoportra, megcsodálhatjuk a gyertyákkal megvilágított ókori város látványát a Petra by night program keretén belül. A szállásunk Petrában lesz (2 éj).

3. nap: Petra

Az egész napot Petra felfedezésével töltjük. Az 1 km hosszú sziklahasadékon keresztül haladva érjük el a nabateusok egykori fővárosát, megcsodáljuk a vörös sziklából kifaragott város monumentális templomait, színházait, síremlékeit és lakóházait.

4. nap: Wadi Rum, Aqaba

Reggel Aqaba felé utazunk, út közben 3 órás dzsip túrán veszünk részt Wadi Rum sivatagában, homokdűnék és holdbéli tájat idéző sziklaalakzatok között. Délután bejelentkezés az Aqaba központjában fekvő szállodába, szabad program (2 éj).

5. nap: Aqaba

Szabad program, kikapcsolódás.

6. nap: Ma In vízesés, Holt-tenger

Búcsút veszünk Aqabától és a Holt-tenger felé utazunk. Út közben Hammamat Main termál vízeséséhez látogatunk, ahol meg is mártózhatunk, vagy relaxálhatunk a vízesés mögötti barlangok természetes szaunájában. Délután elfoglaljuk szállásunkat a Holt-tenger partján (1 éj) és az érkezés függvényében megmártózhatunk a Holt-tengerben is. Az Izrael és Jordánia területén fekvő tó magas sótartalmáról híres, aminek köszönhetően a benne fürdőző teste könnyedén lebeg a vízen.

7. nap: Bethany, Amman

Délelőtt Bethany-ba látogatunk, a Jordán-folyó partjához, itt keresztelte meg Jézust Keresztelő Szent János. Délután visszautazás Ammanba, ahol egy gasztronómiai élményekkel átszőtt sétán keresztül ismerkedünk meg jobban a várossal. Szállás Amman-ban (1 éj).

8. nap:

A kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. Érkezés a déli órákban.

A programok sorrendje változhat!

Várható menetrend:

Légitársaság: Wizzair (az ár tartalmaz személyenként 1 db 20 kg-os feladott poggyászt, és 1 db max 40x30x20 cm-es kézipoggyászt).

2023. március 26.: Budapest-Amman, 05:00-09:25

2023. április 01.: Amman-Budapest, 10:00-12:50

A légitársaság a menetrendváltoztatás jogát fenntartja.

Tervezett szállások:

Amman: Saray Amman Hotel **

Petra: Petra Palace *

Aqaba: Oryx Hotel ***** A 2014-ben épült szálloda kb. 2 kilométerre található a városközponttól és kb. 15 perc sétára a tengertől. A szobákban fürdőszoba, légkondicionáló, TV található. Az épületben ingyenes WiFi érhető el.

x

Ártáblázat

Részvételi díj 2 fő részére Ft/fő Létszám /fő Összesen Ft/2 fő
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%) 499 900 2 999 800 Ft
Repülőtéri illeték kb. 79 000 2 158 000 Ft
Teljes csomagár 2 fő részére 1 157 800 Ft

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 79 000 Ft/fő, 1 db kézipoggyász (40 x30x20xcm),
1 db 20 kg-os feladható csomag, elsőbbségi beszállás, ülőhely választás, szállás 7 éjszakára félpanziós ellátással, programok a leírás szerint, belépők, útlemondási biztosítás*.

A részvételi díj nem tartalmazza: szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 40-50 USD/fő), utasbiztosítás.

További árak:

· egyágyas felár: 200 000 Ft/fő

Kedvezmény: legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 15 000 Ft/fő kedvezmény

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk. A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő szervizdíjat/borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.


Összes időpont