Utazás megnevezése:

Aktív kikapcsolódás Zakopaneban

Értékelés: 3/5

Lengyelország, Lengyel Tátra

Megosztás

Utazásleírás >

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Aktív kikapcsolódás Zakopaneban

Rövid leírás

Öt felejthetetlen nap a Tátrában...
Programok és túrák szinte minden napra, de egyben lehetőség is a pihenésre meseszép környezetben. Kihagyhatatlan emblematikus programok: Morskie Oko, Kasprowy Wierch, Nedec vára.

1. nap:
Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelország felé, útközben rövid pihenővel. Útközben megállunk Szlovákiában, ahol a Bélai-Tátra lábánál bejárjuk a Tátra legújabb turistacsalogató látványosságát, a Lombkorona ösvényt. Zár településről kabinos felvonóval érkezünk a fák koronája felett, 24 méter magasságban vezető, fából épített masszív turistaút bejáratához. A tanösvény hossza 600 méter, a végén pedig egy 32 méter magas kilátótoronyba is felmehetünk a torony külső részén körbevezető kényelmes sétaúton. A tanösvény bejárása, és a kilátótoronyból nyíló panoráma megörökítése után szabad program (ebéd lehetőséggel) a Lombkorona ösvény látogatóközpontjában, majd felvonóval jutunk vissza a településre. Programunk után tovább utazunk Zakopanéba, ahová a délutáni órákban érkezünk meg. Érkezésünket követően az egyik legszebb zakopanei épülethez, a város jelképének számító, tervezője után csak „Witkiewicz gyöngyszemének” nevezett Jaszczurówkai kápolnához látogatunk. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat, majd fakultatív vacsora egy helyi specialitásokat kínáló tradicionális gorál étteremben. Ha Lengyelországban, különösen a Tátrában járunk, semmiképp sem szabad kihagynunk az egyik kulináris élményt, a zakopanei sült pisztrángot. Aki nem szereti a halat, más helyi inyencséget is választhat.

2. nap:
Pihenés Zakopaneban, vagy az alábbi fakultatív programok közül választhatnak (a programok időben egymást követően zajlanak, akár mindhárom, akár egy-egy programon is lehetőség van részt venni)

- Kirándulás a "Gorce kapuja" lombkorona ösvényre. Nowy Targ közelében 2023 nyarától várja a látogatókat a „Gorce kapuja” Oktatási és Természetvédelmi Központ, amely Európa leghosszabb (1300 m) lombkorona ösvénye. Az ösvény az erdő talajszintjén kezdődik, kellemesen emelkedve lépésről lépésre kerülünk egyre közelebb a fák koronájához ás azok lakóihoz. Az ösvényt egy kb. 40 méter hosszú mesterséges alagút, közvetlenül utána az első, 17 m magas kilátótorony, majd kevéssel ezután egy magasabb, 35 m magas kilátó, illetve kávézk és pihenőhelyek teszik még vonzóbbá. A bejárat közelében található pásztorkunyhó (bacówka) és játszótér mellett az oktatási pavilonban interaktív módon ismerkedhetünk meg az erdő lakóival.

- Látogatás egy sajtkészítő műhelybe, ahol betekintést nyerhetünk a híres oscipek (sajt) készítés rejtelmeibe, sőt mi magunk is készíthetünk egyet, továbbá egy kis kóstoló is a program része.

- Látogatás a chocholowi Termálfürdőbe, ahol a fürdő nyújtotta szolgáltatások igazi felfrissülést ígérnek. A fürdő már építészeti szempontból is műremek. A megépítésekor gondosan ügyeltek arra, hogy stílusában teljesen harmonizáljon a tradicionális helyi építészeti stílussal, azonban mindezt sikeresen ötvözték a modern elemekkel. A kinti és benti medencékből egyaránt a Tátra hegyeiben gyönyörködhetünk, miközben ellazulunk. A szauna világ, a pihenő szobák, a sokféle masszázs és gyógykúrák mind mind a teljes ellazulásról gondoskodnak. A fürdő éttermében a helyi és európai konyhák remekei elérhetőek. A fürdő késő estig nyitva áll a látogatók előtt. (További kérdés esetén, készséggel állunk rendelkezésükre az info@vivalditravel.hu e-mail címen).

Az estét mindenki kedve szerint töltheti. Zakopaneban számos étterem kínál élő zenés programot, ahol egy finom vacsora mellett táncra is perdülhetünk, ha kedvünk tartja.

3. nap:
Reggeli után könnyített gyalogtúra a Tátra legnagyobb tavához, a Halastóhoz. A tavat az aszfaltozott úton vezető turistaúton lehet megközelíteni, aki azonban nem szeretne ennyit gyalogolni, azok az itt közlekedő lovaskocsin tehetik meg az út nagyobbik részét. A lovaskocsikról a parkolótól kb. 6 km-re kell leszállni, az útvonal utolsó, mintegy 1,5 km-es szakaszt már mindenkinek gyalogosan kell hogy végig járni. Akik vállalják a teljes távot, azokkal kb. 7,5 km gyaloglást követően érkezünk meg a Tátra legnagyobb tavához, a szép fekvésű Halastóhoz (Morskie Oko). Itt a tó partján található menedékházban tartunk egy hosszabb pihenőt, megebédelünk, majd a vállalkozó kedvű utasainkkal körülsétáljuk a tavat (ez kb. 2,6 km, 1 óra). Ezután ugyancsak gyalog jutunk vissza a lovaskocsik felső állomásához, majd a Hajfű-tisztástól a felfelé megtett módon, lovaskocsival érkezünk vissza a parkolóba. Ezután visszatérünk Zakopaneba, ahol megtekintjük a II. János Pál pápa ellen elkövetett merényletből történt felépülése emlékére felépített Fatimai Szűzanya templomot. Innen a szállásunkra megyünk, majd szabad program Zakopanéban, melynek során felfedezhetjük a méltán híres zakopanei piacot. Az esti órákban fakultatív vacsora Zakopanéban.

4. nap:

Reggelit követően fakultatív programként felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik emblematikus csúcsára, a csaknem 2000 méter magasságú Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). A szállásunkról helyi kisbuszokkal jutunk a fel a felvonó alsó állomásához, ahonnan kabinos felvonóval indulunk a Kasprowy csúcsa felé. A népszerű kilátócsúcsról nyíló a szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően a csoport azon tagjaival, akik nem ijednek meg egy közepes nehézségű, szinte csak lefelé vezető túra fáradalmaitól, gyalog indulunk vissza a felvonó alsó állomása felé. A kb. 1000 méter szintkülönbségű túra során útközben rövid ebédszünet a Murowaniec menedékházban, majd a mintegy 3-4 órás túrát követően érkezés Kuźnicéba, ahonnan helyi kisbuszokkal jutunk vissza a szállásunkra, majd szabad program következik Zakopanéban.

Azok az utasaink, akik nem szeretnének túrázni, a csúcsra történő megérkezést követően max. 2 óra elteltével ugyancsak felvonóval jutnak vissza Kuźnicéba, majd onnan helyi kisbuszokkal vagy gyalogosan a városba, ahol ezt követően egész napos szabad program vár rájuk.

A szabad program keretében vásárlási lehetőség a piacon, ahol megkóstolhatjuk és természetesen meg is vásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, de ezen kívül helyi kézműves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat is vásárolhatunk. A piac végén található állomásról siklóvasúttal lehet feljutni a Gubałówka gerincére. A felvonó 1123 méterre szállítja a kirándulókat, a felső állomás közeléből szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra is. Vacsora egyénileg. Ezen az estén is ajánljuk a zenés szórakozóhelyeket a városban.

- A késő délutáni órákban lovaskocsikázás a városban, szép kilátással a Tátrára. Az útvonalon megismerkedhetünk a híres fa építeszeti stílussal, mindezt a hegyek látványával fűszerezve.

5. nap:

A reggelit követően elhagyjuk szállásunkat, és ugyancsak kis kitérővel hazafelé indulunk. Autóbuszunkkal a czorsztyni víztározó partján álló, jó állapotban fennmaradt egykori magyar határvárba, Nedec várába indulunk. Megismerkedünk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő várával, bejárjuk az Alsó, a Középső és a Felső várat, megismerkedünk a quipu legendájával, és megcsodáljuk a vár bástyáiról a felduzzasztott Dunajec folyóból kialakított víztározóra, valamint annak túlsó oldalán a czorsztyni vár romjaira nyíló kilátást. A várlátogatás után fakultatív hajókázás következik a Czorsztyni-víztározón, a hajóút során a felduzzasztott Dunajec két partján emelkedő várak és a Pieninek panorámájában gyönyörködünk. Ezt követően, hazaindulás előtt fakultatív ebédre nyílik lehetőség, majd a sok-sok élménnyel és látottakkal feltöltődve búcsút veszünk Lengyelországtól, és Szlovákián keresztül hazaindulunk, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 4 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó (helyszínen, készpénzben fizetendő): 5 PLN/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 54.000 Ft/fő
- egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 27.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

A részvételi szándékot kérjük előre jelezni!

Lombkorona ösvény felvonóval:kb. 25 euro/fő
Pisztráng vacsora egy gorál étteremben:kb. 90 PLN/fő
Vacsora, tradicionális étellel:kb. 60 PLN/fő
Gorce kapuja lombkorona ösvény:kb. 80 PLN/fő
Sajtkészítő műhely látogatás:kb. 60 PLN/fő
Lovaskocsikázás Zakopanéban:kb. 60 PLN/fő
Termálfürdő (3 órás program):kb. 120 PLN/fő
Nemzeti park belépő (Halastó):kb. 10 PLN/fő
Lovaskocsi a Halastóhoz felfelé:
Lovaskocsi a Halastóhoz lefelé:
kb. 100 PLN/fő
kb. 60-70 PLN/fő
Minibusz Kuznicéba és vissza:kb. 10 PLN/fő
Kirándulás a Kasprowy csúcsra:kb. 160 PLN/fő
Nedec vára belépő: kb. 40 PLN/fő
Hajókázás a Czorsztyni-tavon:kb. 35 PLN/fő
Ebéd Vörös Kolostorban:kb. 15 EUR/fő
Gubalowka felvonó:kb. 35-40 PLN/fő
Tátra Múzeum:kb. 25 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.

Az ár tartalmazza

- utazás autóbusszal
- 4 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó (helyszínen, készpénzben fizetendő): 5 PLN/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 54.000 Ft/fő
- egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 27.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

A részvételi szándékot kérjük előre jelezni!

Lombkorona ösvény felvonóval (Zdiar):kb. 25 euro/fő
Pisztráng vacsora egy gorál étteremben:kb. 90 PLN/fő
Vacsora, tradicionális étellel:kb. 60 PLN/fő
Gorce kapuja lombkorona ösvény:kb. 80 PLN/fő
Sajtkészítő műhely látogatás:kb. 60 PLN/fő
Lovaskocsikázás Zakopanéban:kb. 60 PLN/fő
Termálfürdő (3 órás program):kb. 120 PLN/fő
Nemzeti park belépő (Halastó):kb. 10 PLN/fő
Lovaskocsi a Halastóhoz felfelé:
Lovaskocsi a Halastóhoz lefelé:
kb. 100 PLN/fő
kb. 60-70 PLN/fő
Minibusz Kuznicéba és vissza:kb. 10 PLN/fő
Kirándulás a Kasprowy csúcsra:kb. 160 PLN/fő
Nedec vára belépő:kb. 40 PLN/fő
Hajókázás a Czorsztyni-tavon:kb. 35 PLN/fő
Ebéd Vörös Kolostorban:kb. 15 EUR/fő
Gubalowka felvonó:kb. 35-40 PLN/fő
Tátra Múzeum:kb. 25 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.


Összes időpont