Aktív kikapcsolódás Zakopaneban

Lengyelország, Lengyel Tátra

Utazásleírás >

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Értékelés

A szállás még nem rendelkezik értékeléssel 0,0 / 5
Invia

Aktív kikapcsolódás Zakopaneban

Aktív kikapcsolódás Zakopaneban

Időpont ID száma: Megnézem

Rövid leírás

Öt felejthetetlen nap a Tátrában...
Programok és túrák szinte minden napra, de egyben lehetőség is a pihenésre meseszép környezetben. Kihagyhatatlan emblematikus programok: Morskie Oko, Kasprowy Wierch, Nedec vára.

Lengyelországban 2022. március 28-án a beutazással kapcsolatos minden korábbi korlátozást feloldottak!

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

1. nap:
Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelország felé, útközben rövid pihenővel. Útközben megállunk Szlovákiában, ahol a Bélai-Tátra lábánál bejárjuk a Tátra legújabb turistacsalogató látványosságát, a Lombkorona ösvényt. Zár településről kabinos felvonóval érkezünk a fák koronája felett, 24 méter magasságban vezető, fából épített masszív turistaút bejáratához. A tanösvény hossza 600 méter, a végén pedig egy 32 méter magas kilátótoronyba is felmehetünk a torony külső részén körbevezető kényelmes sétaúton. A tanösvény bejárása, és a kilátótoronyból nyíló panoráma megörökítése után szabad program (ebéd lehetőséggel) a Lombkorona ösvény látogatóközpontjában, majd felvonóval jutunk vissza a településre. Programunk után tovább utazunk Zakopanéba, ahová a délutáni órákban érkezünk meg. Érkezésünket követően az egyik legszebb zakopanei épülethez, a város jelképének számító, tervezője után csak „Witkiewicz gyöngyszemének” nevezett Jaszczurówkai kápolnához látogatunk. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat, majd fakultatív vacsora egy helyi specialitásokat kínáló tradicionális gorál étteremben. Ha Lengyelországban, különösen a Tátrában járunk, semmiképp sem szabad kihagynunk az egyik kulináris élményt, a zakopanei sült pisztrángot. Aki nem szereti a halat, más helyi inyencséget is választhat.

2. nap:
Pihenés Zakopaneban, vagy az alábbi fakultatív programok közül választhatnak:

- délelőtt látogatás a híres Nowy Targ-y piacra, ahol a kézzel készített helyi termékek sokasága megtalálható. A piac és vásár története több, mint 500 évre nyúlik vissza. Ekkor kappta ugyanis a település a jogot a heti egy, csütörtökönként megtartandó vásárra. Ez a hagyomány a mai napig él, hiszen a piac csütürtökön és szombaton várja a vásárlókat. A hagyományos termékek mellett: irha, bőráruk, fa készítésű tárgyak, bútorok, a mai kor szellemében megtalálható minden, ami eladható, ami szem szájnak ingere. A mai napig sokan keresik fel a piacot, amely jóval kedvezőbb áron kínálja termékeit, mint például a zakopanei piac. Kitűnő programlehetőség, kulturált körülmények között sétálni a piacon, ahol ha elfáradtunk és megéheznénk, akkor semmiképp se hagyjuk ki a kolbász sütők kínálatát és mindenképp kóstoljuk meg a híres lengyel sült kolbászt.

- kora délután látogatás egy sajtkészítő műhelybe, ahol betekintést nyerhetünk a híres oscipek (sajt) készítés rejtelmeibe, sőt mi magunk is készíthetünk egyet, továbbá egy kis kóstoló is a program része.

- délután lovaskocsikázás a város környékén szép kilátással a Tátrára. A híres fa építeszeti stílust ismerhetjük meg a hegyek látványával fűszerezve.

- késő délután látogatás a chocholowi Termálfürdőbe, ahol a fürdő nyújtotta szolgáltatások igazi felfrissülést ígérnek. A fürdő már építészeti szempontból is műremek. A megépítésekor gondosan ügyeltek arra, hogy stílusában teljesen harmonizáljon a tradicionális helyi építészeti stílussal, azonban mindezt sikeresen ötvözték a modern elemekkel. A kinti és benti medencékből egyaránt a Tátra hegyeiben gyönyörködhetünk, miközben ellazulunk. A szauna világ, a pihenő szobák, a sokféle masszázs és gyógykúrák mind mind a teljes ellazulásról gondoskodnak. A fürdő éttermében a helyi és európai konyhák remekei elérhetőek. A fürdő késő estig nyitva áll a látogatók előtt. (További kérdés esetén, készséggel állunk rendelkezésükre az info@vivalditravel.hu e-mail címen).
Az estét mindenki kedve szerint töltheti. Zakopaneban számos étterem kínál élő zenés programot, ahol egy finom vacsora mellett táncra is perdülhetünk, ha kedvünk tartja.

3. nap:
Reggeli után könnyített gyalogtúra a Tátra legnagyobb tavához, a Halastóhoz. A tavat az aszfaltozott úton vezető turistaúton lehet megközelíteni, aki azonban nem szeretne ennyit gyalogolni, azok az itt közlekedő lovaskocsin tehetik meg az út nagyobbik részét. A lovaskocsikról a parkolótól kb. 6 km-re kell leszállni, az útvonal utolsó, mintegy 1,5 km-es szakaszt már mindenkinek gyalogosan kell hogy végig járni. Akik vállalják a teljes távot, azokkal kb. 7,5 km gyaloglást követően érkezünk meg a Tátra legnagyobb tavához, a szép fekvésű Halastóhoz (Morskie Oko). Itt a tó partján található menedékházban tartunk egy hosszabb pihenőt, megebédelünk, majd a vállalkozó kedvű utasainkkal körülsétáljuk a tavat (ez kb. 2,6 km, 1 óra). Ezután ugyancsak gyalog jutunk vissza a lovaskocsik felső állomásához, majd a Hajfű-tisztástól a felfelé megtett módon, lovaskocsival érkezünk vissza a parkolóba. Ezután visszatérünk Zakopaneba, ahol megtekintjük a II. János Pál pápa ellen elkövetett merényletből történt felépülése emlékére felépített Fatimai Szűzanya templomot. Innen a szállásunkra megyünk, majd szabad program Zakopanéban, melynek során felfedezhetjük a méltán híres zakopanei piacot. Az esti órákban fakultatív vacsora vodkakóstolóval egybekötve. Nem csupán egy szimpla vacsorát kínálunk. Segítünk eligazodni a jobbnál-jobb, finomabbnál-finomabb lengyel vodkák kínálatában. Lengyelországból sokan térünk haza ajándékkal. Az egyik legkedveltebb ajándék, amit innen hazaviszünk, az a vodka. Legyen szó akár barátainkról, rokonaikról, vagy akár saját magunkról a választás mindig nagyon nehéz. Ebben nyújt majd segítséget ez az este, ahol 5 féle vodkát kóstolhatunk a vacsora mellett. Így könnyebb lesz majd a választás az ajándékok terén.

4. nap:
Reggelit követően fakultatív programként felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik emblematikus csúcsára, a csaknem 2000 méter magasságú Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). A szállásunkról helyi kisbuszokkal jutunk a fel a felvonó alsó állomásához, ahonnan kabinos felvonóval indulunk a Kasprowy csúcsa felé. A népszerű kilátócsúcsról nyíló a szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően a csoport azon tagjaival, akik nem ijednek meg egy közepes nehézségű, szinte csak lefelé vezető túra fáradalmaitól, gyalog indulunk vissza a felvonó alsó állomása felé. A kb. 1000 méter szintkülönbségű túra során útközben rövid ebédszünet a Murowaniec menedékházban, majd a mintegy 3-4 órás túrát követően érkezés Kuźnicéba, ahonnan helyi kisbuszokkal jutunk vissza a szállásunkra, majd szabad program következik Zakopanéban.

Azok az utasaink, akik nem szeretnének túrázni, a csúcsra történő megérkezést követően max. 2 óra elteltével ugyancsak felvonóval jutnak vissza Kuźnicéba, majd onnan helyi kisbuszokkal vagy gyalogosan a városba, ahol ezt követően egész napos szabad program vár rájuk.

A szabad program keretében vásárlási lehetőség a piacon, ahol megkóstolhatjuk és természetesen meg is vásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, de ezen kívül helyi kézműves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat is vásárolhatunk. A piac végén található állomásról siklóvasúttal lehet feljutni a Gubałówka gerincére. A felvonó 1123 méterre szállítja a kirándulókat, a felső állomás közeléből szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra is. Vacsora egyénileg. Ezen az estén is ajánljuk a zenés szórakozóhelyeket a városban.

5. nap:
A reggelit követően elhagyjuk szállásunkat, és ugyancsak kis kitérővel hazafelé indulunk. Autóbuszunkkal a czorsztyni víztározó partján álló, jó állapotban fennmaradt egykori magyar határvárba, Nedec várába indulunk. Megismerkedünk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő várával, bejárjuk az Alsó, a Középső és a Felső várat, megismerkedünk a quipu legendájával, és megcsodáljuk a vár bástyáiról a felduzzasztott Dunajec folyóból kialakított víztározóra, valamint annak túlsó oldalán a czorsztyni vár romjaira nyíló kilátást. A várlátogatás után fakultatív hajókázás következik, Nedecből Czorsztyn romjaihoz hajózunk, majd kiszállva és megmászva a várromot a nedeci vár panorámájában gyönyörködünk. Miután visszahajóztunk Nedecbe, továbbutazunk Szczawniczába, a híres gyógyüdülőhelyre, melyet Szalay József álmodott meg, méghozzá az akkor már javában működő európai fürdőhelyek mintáját alapul véve. Neki köszönhetően épültek meg a fürdők épületei, az azokat összekötő fedett járdák és a fürdővendégek kényelmét szolgáló szálláshelyek. A csodás építészeti megoldásokat egy rövid séta keretében megismerjük. Majd fakultatív ebéd következik hazaindulás előtt. A sok-sok élménnyel és látottakkal feltöltődve búcsút veszünk a Lengyel-Tátrától, majd Szlovákián keresztül hazaindulunk, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Az ár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 4 éjszakai szállás reggelivel, idegenvezetés.

Az ár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, fakultatív programok költségei.

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont LENGYELORSZÁGBAN az ellátáshoz feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátás igénybevételét. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
Idegenforgalmi adó: kb. 5 PLN/fő/éj (kötelező, a helyszínen fizetendő)
Fakultatív programok: (a részvételi szándékot kérjük előre jelezni, a díjak a helyszínen fizetendők)

Lombkorona ösvény felvonóval: kb. 25 euro/fő

Pisztráng vacsora egy gorál étteremben: kb. 90 PLN/fő

Sajtkészítő műhely látogatás. kb. 50 PLN/fő

Lovaskocsikázás Zakopanéban: kb. 60 PLN/fő

Termálfürdő (3 órás program): kb. 110 PLN/fő

Nemzeti park belépő: 10 PLN/fő/nap (Halastó)

Lovaskocsi a Halastóhoz: fel kb. 70 PLN/fő, le kb. 50-60 PLN/fő

Vacsora vodkakóstolóval egybekötve: kb. 130 PLN/fő

Minibusz Kuznicéba és vissza: kb. 10 PLN/fő

Kirándulás a Kasprowy csúcsra kb. 160 PLN/fő

Nedec vára belépő: kb. 40 PLN/fő

Hajókázás a Czorsztyni-tavon: kb. 25 PLN/fő

Ebéd Vörös Kolostorban: kb. 15 EUR/fő

Egyénileg látogatható látnivalók várható költségei:

Gubalowka felvonó kb. 35-40 PLN/fő

Tátra Múzeum: kb. 20 PLN/fő


További időpontok