Jamaica Jamaica

  • Állatvilág

    Jamaika több egyedi és gyönyörű élőlényfajtát kínál. Találni itt több veszélyben lévő fajtát is, mint például a krokodilok vagy a denevérek változatos fajtáit. Jamaikán él egy rágcsáló, ami a tengerimalacra emlékeztet és hutia – nak hívják. A legelterjedtebb házállat a kecske, majdnem mindenhol tenyésztik. A feje fölött a legkülönfélébb madarak fognak repkedni, amelyekből 250 fajta él a szigeten. A bokrok között találhat kígyókat, gyíkokat és más trópikus állatfajtákat.

    A helyi bogarak nagy része nagyon érdekes és kinézetre szép. Az itteni pillangók például ismertek az egész világon színezésük végett. Éjszaka összefuthat szentjánosbogarakkal, akik felejthetetlen légkört alkotnak – közülük 50 fajta él Jamaikán.

    A nem éppen közkedvelt állatok közé tartoznak a svábbogarak. Tényleg rengeteg él itt, azonban nem okoznak egészségügyi problémákat. Ügyeljen arra, hogy a szobában ne hagyjon szabadon élelmiszert.
    A tenger alatti világ nagyon változatos. A korall – zátonyoknál különféle élőlények élnek, mindezek a búvárkodásnál megtekinthetőek. Élnek itt medúzák, tengeri teknősök, fókák, sokszínű halacskák.