Jamaica Jamaica

Hivatalos megnevezés: Jamaica
Főváros: Kingston
Állami irányítás: parlamentáris demokrácia
Vallás: protestáns
Hivatalos nyelv: angol
Időeltérés: - 6 óra

Jamaica - már 168 787 Ft-tól

JamaicárólJamaica exotikus természeti világa és a karib-térség tengerpartjai már több tíz éve vonzza ide a turistákat.

Jamaica - áttetsző vizű öblök, fehér homokú tengerpartok és korallzátonyok, ahol több, mint 700 halfajta él. A sziget keleti részén található legmagasabb pontja a Blue Mountain Peak, 2256 m magas. Az élet itt a reggae ritmusában zajlik, mely stílust Bob Marley nevéhez fűződik. Az észak-keleti szél és a délutánni szellők állandó, kellemes hőmérsékletet biztosítanak a tengerparton. Jamaica a tengerparti sétákon, horgászaton vagy vitorlázáson kívül golfozási, búvárkodási, fürdőzési és vadvizi evezés lehetőségét is kínálja. A szigetet Kolumbusz Kristóf fedezte fel 1494 és foglalta el a spanyol korona nevében. Az évek során Nagy-Britannia fennhatósága alá került és később teljesen önállósult.

Jamaica - már 168 787 Ft-tól

Legújabb értékelések Jamaica

Összesen: Miután megérkeztünk Montego Bay-be felemás érzéseink voltak. A reptéren az alkalmazottak nem voltak éppen szívélyesek a keleti blokk...

Bevezetés
Miután megérkeztünk Montego Bay-be felemás érzéseink voltak. A reptéren az alkalmazottak nem voltak éppen szívélyesek a keleti blokk turistáival. Teljesen másképpen viselkednek az amerikaiakkal. A Negrilbe vezető út a kisbusszal őrületes volt. A közlekedési szabályokat itt nem respektálják, de karambolt nem láttam. Az úton látszott a lakosok közötti hatalmas különbség. A helybeliek viszont nagyon kellemesek, szolgálatkészek. Teljes leírás

Elhelyezés
A Merrills I-ben lakályos szállásunk volt, minden működött, a légkondícionálás is. Gyönyörű kilátás nyílt az erkélyről a trópusi kertre. Éjszaka csodálatos hangokat hallattak a madarak, állatok. Tisztaság volt, a szobánkon állatok nem voltak. Jól aludtunk.

Ellátás
Pikáns volt a hús, de többfélét kínáltak, jó volt.

Hotel szolgáltatások
Naponta alaposan kitakarítottak és kitűnő hangulatot biztosított a bár személyzete, akik reggeltől fogva szórakoztatták a vendégeket, táncoltak, viccelődtek és csodálatos, ahogy a koktélokat keverik. Kitűnő volt.

Tengerpart
30 m-re volt a strand, ahol egész nap nyitva a bár. Gyönyörű a strand, be sem tudtuk az egészet járni.

Összegzés
Ajánlom az Ocho Riosba szervezett kirándulást, kényeztetheti a delfineket, hihetetlen élmény...vannak vízesések, a Bob Marley múzeum. A jamajicaiak barátságosabbak , mint az arabok, és azt hiszem, aki ide egyszer ellátogat, újra visszavágyik.

Bubík Rostislav, 2008.12.19., Tartózkodás időpontja: 2008.01.24 - 01.31.
Régió: Jamaica Jamaica, Negril, Szállás: Merrils Beach Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (20) Nem (4)

Összesen: Az első csalódást követően, csodálatos nyaralás volt.

Bevezetés
Az első csalódást követően, csodálatos nyaralás volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Fun Holiday szálloda. Ez egy kis szálloda, csupán 40 szobája van. Egyszerűen , de kellemesen berendezett. Naponta takarítottak. Ha nem az amerikai fiatalok közelében fog lakni, kellemes nyaralása lesz. Az első 4 éjszaka nem volt ilyen szerencsénk, nem tudtunk aludni. Szerencsére elutaztak, így minden rendben volt.

Ellátás
Ha olyan All Inclusive-ra számít mint Egyiptomban, Tunéziában vagy Törökországban, csalódni fog. Nem olyan nagy a választék, de a szálloda nagyságának megfelel. Mindig kitűnő volt az étel, a nyaralás alatt egyszer sem volt emésztési problémánk. Sok zöldséget és mindenféle gyümölcsöt kínáltak, de teljesen hiányoztak a sajtok. Az étlap az amerikai vendégekhez alkalmazkodik - hasábburgonya, hamburger, valamint az olaszokhoz - spagetti, tésztefélék, pizza, de volt választék húsból és halból is.

Hotel szolgáltatások
Közvetlenül a szállodánál szkúterek vannak, volt medence és pezsgőfürdő.

Tengerpart
A strand nagyon kicsi, de naponta takarították, volt elég nyugágy és napernyő. A megérkezést követő napon volt a dagály és a tenger hínáros lett, de utána gyönyörű volt.

Összegzés
Ha nem zavarja egész nap a marihuana "illata", akkor mindenképpen ajánlom, gyönyörű nyaralás volt. 100 %-os szolgáltatásokra viszont nem számítson, Jamaika jelszava: No problem. Nagyon olcsók a vizisportok, a szkúter pl. 30 percre 30 dollárba kerül, az ejtőernyőzés szintén. Mindent amerikai dollárban fizetnek, nem kell beváltania.

Breska Danuse, 2008.06.14., Tartózkodás időpontja: 2008.03.24 - 04.05.
Régió: Jamaica Jamaica, Negril, Szállás: Merrils Beach Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (10) Nem (0)

1 fénykép

Összesen: Ez egy gyönyörű, zöld sziget, türkiszkék a tenger, mindenkinek ajánlom.

Bevezetés
Ez egy gyönyörű, zöld sziget, türkiszkék a tenger, mindenkinek ajánlom. Teljes leírás

Elhelyezés
Szolíd szállásunk volt, egy erkélyes szobában laktunk, egész nap volt meleg víz, naponta rendesen kitakarítottak, de vigyázat a szobán lévő gyíkokkal. A széfért fizetni kell, 10 dollár zálogért kaptunk törölközőt a strandra.

Ellátás
Kicsit korlátozott volt a választék, naponta különféleképpen elkészített tojás, hiányzott a sajt, joghurt. Sok rizst, tésztafélét, csirkét és finom halat kínáltak, egész nap volt gyümölcs - ananász, dinnye, papaya, kínáltak dzsúszokat, sört, alkoholt. Minden jó volt. Összegezve: lehetett volna jobb is, de így is megfelelt.

Hotel szolgáltatások
Ha kirándulni megy és másnapra nem akar csomagot, vigyázat, csak 22 óráig tart a vacsora, utána már csak aludni mehet. Mindenki beszél angolul, az értekezésnél igyekvőek.

Tengerpart
Közvetlenül az ebédlő terasza alatt volt egy keskeny strand, de ez nem számított, mert a szálloda nem nagy, így a strandon is van elég hely. A nyugágyak ingyenesek. A tenger gyönyörű, csodálatosak a korallok. Olcsón ki is hajózhat. Jó volt a medence, ami többnyire üres volt.

Összegzés
Szép nyaralás volt, az időjárás változékony - délután minden nap esett a trópusi eső, különben meleg volt és kisütött a nap, az eső még jól is esett. Legrosszabb a repülés volt. A repülőgép kicsi, legfeljebb európai utakhoz , nem pedig ilyen hosszú útra alkalmas, ami 17 órás. 2x átszálltunk, a repülőgép személyzete siralmas. Ezt a repülőtársaságot azonnal megszüntetném, ehhez hasonlót még soha sem tapasztaltam. Különben Jamaika egy varázslatos sziget, mindenkinek ajánlom.

Jiráček Stanislav, 2008.04.07., Tartózkodás időpontja: 2008.03.24 - 04.05.
Régió: Jamaica Jamaica, Negril, Szállás: Merrils Beach Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (9) Nem (0)

összes ajánlás Jamaica