Jamaica Jamaica

 • Érdekes helyek

  Rengeteg olyan hely létezik Jamaikán, melyeket érdemes meglátogatni. Lejjebb talál pár tippet kirándulásokra, biztos, hogy nem fog csalódni.

  Kingston

  Jamaika fővárosa és legjelentősebb kikötője délen, Kingston. A város a Kék hegyek alján terül el, amelyek így együtt felejthetetlen és utánozhatatlan légkört termetenek. A "Kék hegyek" elnevezést a ködről kapták, amely a hegycsúcsokat festi be.

  A város tele van modenr épületekkel, de régészeti emlékekkel is, amelyek közül legkiemelkedőbb a Headquaters House (régebben a kormány székhelye), a rekonstruált földesi kúria Devon Hause és a törvényalkotoó tanács székhelye, a Gordon Hause. Látogassa meg a templomot, ahol az 1699 - ből származó legöregebb sírt lehet megnézni. A város keleti részén áll Rockfort, egy árokkal körbevett 17. századból származó erődítmény. Az északi kerületén terül el New Kingston, egy új üzleti és lakónegyed, a jamaikai kávéüzlet fontos központja.

  A városi sétát tetőzze be a Filharmonikusok meghallgatásával, vagy a Nemzeti Színházuk tánccsoport előadásának megtekintésével. A tengerparton egyedi légkörű pikniket lehet szervezni és kipihenheti magát a helyi botanikus kertben tett sétával is.

  A vásárlás szerelmesei lelkesedhetnek - az iparművészeti termékkel, apróbb művészeti tárgyakkal és duty - free üzletekkel telis – tele van az egész város. A karibi művelődés legfőbb központja az 1948 - ban alapított egyetem. Nem messze tőle találni virágos kerteket és falugasokat, amelyek a Remény kertjét alkotják 200 ár területen és 1881 - ben nyitották meg a nyilvánosság előtt.

  Jamaika fővárosa jelenleg sűrű üzleti gócpont kőolajfinomítókkal, élelmiszer - feldolgozó, bútorgyártó gyárakkal, cipő és ruhaelőállító cégekkel.

  Falmouth

  Falmouth városa a sziget északnyugati részében terül el és egyedi építészeti megjelenésével és emlékeivel a turisták közkedvelt helyévé vált.

  Falmouth, amely 37 km - re terül el keletre Montego Bay - től, 1790 - től a Trelawny Parish régió központja. Egész a mai időkig a helyi üzleti világ központja - minden egyes héten ide járnak a farmárok a közeli farmokról, hogy eladják saját termesztésű termékeiket. Ez a szokás abból az időből maardt fenn, amikor is a város Jamaika fő kikötője volt és innen vitték a nagyvilágba a rumot és a cukrot.

  A város központja Water Square, a városi központ keleti végében szituált tér. Itt kezdi a látogatók többsége a felderítő útját. A hely egy nagy víztároló alapján lett elnevezve, amely a nem messzi Martha Brae folyó vizét fogja fel. A téren megtalálja a hajdani Albert George Market - et - üzleti központot, amely a mai napig működik Albert George Shopping and Historical Centre név alatt. Van itt néhány kisebb üzlet, ahol kisebb szükséges dolgokat lehet megvásárolni az útra, de meglátogathatja a helyi múzeumot is a gyarmati korból származó kiállított tárgyakkal.

  Folytathatja útját az 1810 - ből származó Phoenixi öntödébe vagy a Thorpe Street - en keresztül a The Thorpe House - ig, amely ez egyik legelegánsabb exemplárja a helyi városi házaknak. Valamikor itt lakok John Thorpe, a legnagyobb rabszolgatartó Jamaikán, manapság az adóhivatal székel itt.

  Spanish Town

  A sziget déli részén található Spanish Town városa, a sziget harmadik legnagyobb városa, amely 1534-1872 között az ország fővárosa is volt. Sok itteni műemléket és történelmi épületet azonban tönkretett a tűz, hurrikánok, de a vandalizmus is, az utolsó időben már javítják a műemlékeket.

  Spanish Town az egyik legszebb jamaikai város, csak pár utca alkotja, amelyek a helyi főtérbe torkollanak. A téren elsősorban a Rodney Memorial – t látni. A műemléket 1782 – ben Rodney generális állítatta fel, amikor felszabadította Jamaikát a francia – spanyol invázió alól. Mindjárt az emlékhely mögött található a Jamaica Archives and Record Office, ami egy, a jamaikai kultúra és történelem dokumentumait őrző archív. A tér keleti részén ne felejtse el megtekinteni a House of Assembly - t, egy érdekes épületet koloniális stílusban felépítve. Régebben itt ülésezett a helyi parlament és itt folytak a választások. A nyugati részen található az öreg Old King´s House, egy gregorián stílusban épített ház, melyet piros fala végett messziről látni.

  Gyönyörű az 1714 – ből származó St. Jago de la Vega Cathedral katedrális. A katedrálist szépséges fa pillérekkel és elragadó színes üvegekkel kirakott oltárablakokkal díszítették. A helyi orgona 1849 – ből származik. Spanish Town városában sem fog unatkozni, meglátogathat néhány történelmi műemléket, múzeumot, vagy csak nézheti, hogyan állt meg az idő.

  Mayfield Falls, Cockpit Country

  A nyugati parton Lucea városa közelében fekszenek a Mayfield Falls vízesések, együtt az egyedi ásványvízforrásokkal. Az itteni vad dombokon sok állat él, főleg madárfajták. A hely ezzel ideális környezetet nyújt a jamaikai természet megismeréséhez.

  Cockpit Country egyike a legérdekesebb természeti lokáloknak Jamaikán. A környék a sziget északnyugati részén terül el és évezredek képződött mészkőalapon, amely végeredményben gyönyörű sziklaformációkat hozott létre. Éppen itt találja Jamaika endemikus növény - és állatfajainak nagy részét. Csak a közlekedés kicsit bonyolultabb ebbe a térségbe - legjobb, ha helikopterral vagy repülővel indul útnak.

  Dunn´s River Falls and Park, Font Hill

  Jöjjön el a Dunn´s River Falls and Park nevezetű területre, amelyet egyedi lépcsős vízesések alkotnak. Dunn´s River Park és a vízesései Ocho Rios város környékén Jamaika szimbólumai. A mészkőképződmények sora képzeletbeli lépcsőket alkotnak, amelyek a tengerpart felé keskenyednek és amelyeken keresztül frissítő víz folyik. Az út egyáltalán nem veszélyes, mivel csak kevés mennyiségű, alig bokáig érő víz folyik le. A vízesést bármikor elhagyhatja és kiléphet a környező szárazföldre, nemcsak akkor ha már úgy érzi nem bírja erővel a felmászást vagy a lemászást. Ezen hely teljes biztonsággal elragadja!

  Bőszen ajánljuk a Font Hill természeti rezervációt is, amely 1 200 hektár területen fekszik, és 3 km tengerpart is tartozik hozzá. A mocsárok és a különféle lagúnák a madarak leggazdagabb otthona – él itt a kócsagoktól kezdve egész a vadkacsákon át a galambokig (beleértve a legkisebb galambot a világon) mindenfajta madár. Front Hillben él a világ legnagyobb krokodill társadalma is. A rezervátum meglátogatását semmiképp ne hagyja ki.