Madeira Madeira

Hivatalos megnevezés: Portugál Köztársaság
Főváros: Funchal
Állami irányítás: Portugália autonóm területe
Vallás:
Hivatalos nyelv: portugál
Időeltérés: - 1 óra a közép-európai időhöz viszonyítva

Madeira - már 140 642 Ft-tól

MADEIRÁRÓLA vulkanikus eredetű szigetcsoportot, Madeirát, sok különleges jelzővel illették, ami azt bizonyítja, hogy egy igazi földi paradicsom. Az örök tavasz szigetének, atlanti virágszigetnek és az Atlanti-óceán Zöld Gyöngyének is nevezik. A sziget szépsége lenyűgöző, csodás a természet, az állandó tavaszi klímáról pedig a Golf-áramlat gondosodik, amely hatására a hőmérséklet még télen sem süllyed 18 °C alá.

A Madeira szigetcsoport, amely Portugáliához tartozik, (a portugálok már 1419-től birtokolják) Afrika partjainál fekszik. Marokkótól 580 km-re, Lisszabontól mintegy 1000 km-re található. A szigetcsoportot négy sziget alkotja, amelyek közül Madeira és Porto Santo lakott. A víz alatti hegységek alkotják a Desertas-szigeteket, amelyek lakatlanok és 1995-ben természetvédelmi rezervátummá lettek nyilvánítva. Selvagens szigete, amely Madeira fővárosától, Funchaltól 250 km-re fekszik, szintén lakatlan, főként azért, mert nehezen megközelíthető és a felszínén nem található ivóvíz. A sziget területe szintén természetvédelmi rezervátum.

Az ideérkező turisták Madeira és Porto Santo szigetére látogatnak el. Madeira 740 km2-nyi területen fekszik, lakosainak száma 260 000. Remek hely az aktívan pihenni vágyóknak. A hegyes belterületeken alkalom nyílik a túrázásra, az érdeklődők különböző nehézségű turistaösvények közül választhatnak. Ha valaki a legmagasabb csúcs, az 1862 m magas Pico Ruivo meghódítását tűzte ki céljául, tulajdonképpen az 1818 m magas Pico do Arierio-ra is eljuthat , mivel a két csúcs között átjáró van. Igazi kihívást jelenthet a sziklába vájt meredek lépcsők megmászása, amit az állandó köd csak nehezebbé tesz és tényleg csak az igazán edzett turistáknak ajánlják, de a kevésbé igényes terep is sok szépséget kínál. Ilyenek az erdők, ahol a meredek sziklafalakról patakok csordogálnak, vagy az alföldek, ahol a legelő bárányok vagy a mezőn dolgozó hazai lakosok látványa ebben a csodás környezetben igazán lenyűgöző.

A Madeirára érkezőt a természet és a tengerpart szépsége ejti ámulatba. Csupán néhány strand található itt, amelyek csendes, természetes szépségükkel csalogatják ide a turistákat. Porto Santo szigetén néhány kilométer hosszú strand található, ahol kipihenhetjük a sziget felfedezésével járó fáradalmakat.

Madeira - már 140 642 Ft-tól

Legújabb értékelések Madeira

Összesen: 9.8 Nagyszerű szálloda Funchal központjában

  • 9.5 Elhelyezés
  • 10 Ellátás
  • 10 Környék
  • 10 Alapár

Szállás általános értékelése
Nagyszerű szálloda Funchal központjában Teljes leírás

Elhelyezés
Ez egy szép rekonstrukció, amely modern, de mégis történelmi vonatkozású. A szobák légkondicionáltak, alig volt rá szükségünk. Egyébként minden jó állapotú és a szabványnak megfelelő.

Ellátás
Félpanziós ellátást kaptunk. Délelőtt svédasztalos reggeli volt - nagy választék, a klasszikusok mellett édes péksütemények, helyi gyümölcsök, friss gyümölcslevek és pezsgők nagyobb választéka. A vacsoránál okos személyzet szolgált fel minket, akik nagyon profin viselkedtek. 3 fogásos vacsora volt. A vacsoránál mindig 2 előétel, 5 főétel és 2 desszert közül lehetett választani. Látni, hogy a szálloda törődik vele.

Szállás szolgáltatások
A szálloda egy gyönyörű medencével és a tetőn pezsgőfürdővel rendelkezik - ott egy bár is van. A tetőről jó kilátás nyílik a városra. Az alagsorban található egy SPA - sós vizű medence, finn szauna, gőzszauna, vagy masszázs.

Tengerpart
Nincs strand a szálloda közelében, és Funchal ezen részén sem. De Madeirán gyönyörű strandok vannak, jó úszással - az óceán tiszta és meleg volt. De autóval/busszal kell eljutni hozzájuk.

Az értékelő nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.09.21., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.05 - 09.16.
Régió: Madeira Madeira, Funchal, Szállás: Castanheiro Boutique

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 10 A személyzet nagyon segítőkész és kedves. Változatos ételek, de sajnos ízek nélkül.

  • 10 Elhelyezés
  • 10 Ellátás
  • 10 Környék
  • 10 Alapár

Szállás általános értékelése
A személyzet nagyon segítőkész és kedves. Változatos ételek, de sajnos ízek nélkül. Teljes leírás

Elhelyezés
Luxus, tiszta.

Ellátás
Szinte bármiből lehetett választani, ami eszébe jutott. Sajnos az étel íztelen volt.

Szállás szolgáltatások
Kiváló.

Tengerpart
Rossz a szállodában.

Dagmar H., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.09.16., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.05 - 09.12.
Régió: Madeira Madeira, Funchal, Szállás: Pestana Royal

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

összes ajánlás Madeira