Mexikó Mexikó

  • Állatvilág

    Ami az állatvilágot illeti, Mexikó területén az állatvilág eléggé gazdag. Mexikóban az állatvilág nagy részét a bogarak alkotják. Nagyon kellemetlenek a moszkítok, amelyek a malária és a sárgaláz hordozói. Mexikóban láthat medvéket, vidrákat, őzeket vagy szarvasokat. Dél – Amerikából eljutottak ide jaguárok, gömbászka, hangyászok és nagyszámú majom is. Mexikó területén élnek sündisznók és különféle csúszómászók és emlősök.

    Nem szabad elfeledkeznünk a kétéltűekre és a hüllőkre, amelyeknek szintén itt van a hazája. A legnagyobb veszélyt a nagyon mérges csörgőkígyók jelentik, amelyek Mexikó nagy részén előfordulnak. A feje fölött több fajta madár is fog körözni – a legkisebb kolibriktól kezdve egész a sasokig és ölyvökig. A legismertebb mexikói madár azonban a pulyka. Azonban a házi pulyka vad elődjéről van szó.

    A föld belső részében a helyiek malacokat, lovakat, kecskéket és bárányokat is tenyésztenek. A tengerparton, főleg a Mexikói – öbölnél a tengerben jócskán előfordulnak rákok és languszták, amelyek a helyi lakosság eledelének alapjául szolgálnak és természetesen kivitelre is halásszák. A Csendes – óceán vizében főleg rákokat és osztrigákat látni.